Μυστήρια γοητεία…

0
883

Η Γοητεία είναι το αόρατο μέρος της ομορφιάς. Κανένας που δε την έχει καθόλου δεν μπορεί να είναι όμορφος!

mistiria-goiteia-ingolden.gr-girl-golden

 

Σκέφτηκα να γράψουμε ένα άρθρο για τη γοητεία, γιατί πιστεύω ότι συχνά παραμελείται σαν στοιχείο ομορφιάς. Με το να προσπαθεί κανείς να είναι απλώς όμορφος – φορώντας τα καλύτερα ρούχα, αποκτώντας τα πιο κομψά χτενίσματα, κάνοντας ατελείωτες ώρες γυμναστική, δε θα πετύχει και πολλά, αλλά, όταν προσθέσει στην προσωπικότητά του τη δύναμη της γοητείας θα γίνει ακαταμάχητος!
Δε λέω ότι η γοητεία είναι κάτι που μπορείς να προσθέσεις αυθαίρετα στη ζωή σου για να πετύχεις ένα συγκεκριμένο στόχο. Δεν μπορείς να τη φοράς μόνο για ένα δείπνο ή για μια νύχτα στην έξοδό σου. Η γοητεία είναι σα την καλοκαιρία – επηρεάζει κάθε λεπτό της κάθε μέρας που περνάμε με τους άλλους. Ένας γοητευτικός άνθρωπος είναι ευχάριστη συντροφιά, κάνει τα πάντα πιο διασκεδαστικά. Προσθέτει λάμψη σε κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για μια απλή βόλτα, μια συζήτηση στο τηλέφωνο, ή μια επίσημη συγκέντρωση. Ένας γοητευτικός άνθρωπος είναι αυτός που θυμάται τα γενέθλια ή γράφει υπέροχα ευχαριστήρια γράμματα ή σκέφτεται τους άλλους με το δικό του ιδιαίτερο ξεχωριστό τρόπο. Η γοητεία μπορεί να είναι άμεση, όπως το να στείλεις ένα δώρο σ’ έναν άρρωστο φίλο. Μπορεί να είναι καπριτσιόζικη σαν μια αυθόρμητη πρόταση για μια βόλτα. Μπορεί να είναι λεπτή σαν ένα χαμόγελο αναγνώρισης. Η γοητεία έχει πολλές μορφές και δεν περιορίζεται σε οποιαδήποτε ιδιότητα.

Η ομορφιά κάνει τους άλλους να σε προσέχουν, η εξυπνάδα και το πνεύμα απαιτούν αναγνώριση, αλλά η γοητεία θα τους κάνει να σε θυμούνται!

Σοφία Λόρεν

 

Κάποτε πίστευα πως η γοητεία ήταν κάτι με το οποίο γεννιόσουν ή δε το αποκτούσες ποτέ. Μερικοί άνθρωποι μου φαίνονταν γοητευτικοί χωρίς προσπάθεια, άλλοι έδειχναν να μην έχουν καμία ιδιαίτερη ελκυστικότητα. Πίστευα πως οι γοητευτικοί ήταν απλώς τυχεροί. Τελικά κατάλαβα πως κάποιοι πρέπει να δουλέψουν σκληρότερα από τους άλλους..
Όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα ακόμα και η γοητεία είναι θέμα τεχνικής, αποτέλεσμα σκληρής εκπαίδευσης, δηλαδή καλλιέργειας του εαυτού μας!
Κυρίως αυτό που η γοητεία απαιτεί είναι η ειλικρίνεια!

 

Η αληθινή γοητεία είναι μια έντιμη αυτοέκφραση. Ό,τι ειλικρινές προέρχεται από την ψυχή μας επιτρέπει να δούμε μια ξεχωριστή πλευρά κάποιου.

Σοφία Λόρεν

mistiria-goiteia-beaudy-ingolden.gr
Είναι σημαντικό να αναγνωρίζει κανείς τι είναι αλήθεια σχετικά με τον εαυτό του και να το εκφράζει ελεύθερα. Αν είσαι δειλός μην κάνεις πως είσαι η ψυχή του πάρτυ. Αν είσαι κακός χορευτής μην περνάς τη νύχτα σου τσαλαπατώντας τους άλλους. Αλλά αν είσαι περήφανος για το τραγούδι σου ή για τη μαγειρική σου, για τις γνώσεις σου μην προσποιείσαι πως δεν είσαι. Η γοητεία έρχεται όταν αποκαλύπτεις μια μοναδική πλευρά σου στους άλλους. Η γοητεία είναι κάτι ατομικό. Για να είσαι γοητευτικός χρειάζεται να συγκεντρωθείς στα ξεχωριστά σου πλεονεκτήματα και στον τρόπο που μπορείς να τα προσφέρεις στους άλλους. Πρέπει να είσαι ειλικρινής στην αυτοέκφρασή σου. Όταν οι άλλοι βλέπουν μια πραγματική έκφραση της προσωπικότητάς σου γοητεύονται.

Φυσικά, δεν υπάρχει γοητεία χωρίς μυστήριο… Όταν σκέφτεστε τη “γοητεία” θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει κάτι σχετικά με αυτήν που δεν μπορεί να οριστεί…κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια… Μόνο εσύ μπορείς να πεις τι είναι γοητευτικό πάνω σου. Ίσως είναι το χαμόγελό σου, το γέλιο σου, η καλοσύνη σου. Ίσως είναι ο τρόπος που βλέπεις τη ζωή. Ίσως είναι η γαλήνη σου. Όποια κι αν είναι η ιδιαίτερη γοητεία σου γίνεται αισθητή μόνο όταν την προσφέρεις στους άλλους και μη ξεχνάς ότι τα μικροπράγματα, οι μικρολεπτομέρειες που κάνουμε για τους άλλους κάνουν τη μεγάλη διαφορά!!!

Α. Βίνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας