Μέριλ Στριπ, μια αδιαμφισβήτητη σταρ!

0
238

Meryl-Streep-mia-adiamfisvititi-Star-ingolden.gr

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός απλού Ηθοποιού και ενός σταρ: ένας σταρ αφήνει σε κάθε ρόλο την προσωπική του σφραγίδα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η Μέριλ Στριπ. Είναι μια από τις σπουδαιότερες Ηθοποιούς όλων των εποχών. Διαφορετική σε κάθε ρόλο, σχεδόν αγνώριστη. Καταφέρνει να γίνεται κάθε φορά “μια άλλη” !

Κατέχει το απόλυτο ρεκόρ υποψηφιοτήτων για βραβείο Όσκαρ και Χρυσής Σφαίρας στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

Η Στριπ γεννήθηκε με το όνομα Μέρι Λουίζ Στριπ στο Νιου Τζέρσεϊ Τζούνιορ. Ο πατέρας της Χάρι Στριπ ήταν στέλεχος φαρμακευτικής εταιρίας και η μητέρα της Μαίρη καλλιτέχνης. Μεγάλωσε σε ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον με τους γονείς και τα δυο αδέρφια της Ντέινα Ντέιβιντ και Χάρι Γουίλιαμ.

 

“Όταν ήμουν επτά χρονών έμοιαζα και φερόμουν σαν μεγαλύτερη επίσης.

Τα άλλα παιδιά νόμιζαν ότι ήμουν μια από τις δασκάλες τους. Ήμουν ένα αντιπαθητικό, άσχημο παιδί με μεγάλο στόμα, που έκανε φιγούρα συνέχεια”! 

 

Στην ηλικία των 12, εντυπωσίασε τους πάντες με το ντεμπούτο της στην σκηνή σε μια χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή τραγουδώντας το ‘Holly Night’ στα Γαλλικά και αποδίδοντάς το άψογα αν και δεν γνώριζε τη γλώσσα.

Οι γονείς της γρήγορα κατάλαβαν την κλήση της στα καλλιτεχνικά και έτσι ξεκίνησε αμέσως μαθήματα μαθήματα φωνητικής με την παγκοσμίου φήμης Estelle Liebling για κάποια χρόνια. Σκεφτόταν να γίνει τραγουδίστρια της όπερας και το γίνει ηθοποιός δεν της περνούσε καν από το μυαλό μια και ένιωθε πάντα ανασφαλής σχετικά με την εξωτερική της εμφάνιση.

 

“Πίστευα πως δεν είμαι αρκετά όμορφη για να γίνω ηθοποιός του κινηματογράφου. Δεν μου άρεσε το όνομά μου, το πρόσωπό μου, τα μαλλιά μου…”

 

Όλα άλλαξαν όταν πήρε μέρος σε μια θεατρική παράσταση του σχολείου… Ήταν πολύ καλή μαθήτρια, όμως ήταν έφηβη χωρίς αυτοπεποίθηση και χαρακτηριζόταν “σπασίκλα” από τους συμμαθητές της. Μέχρι που αποφάσισε να αναλάβει τον πρώτο της ρόλο, αυτό του δημοφιλούς κοριτσιού. Έβαψε τα μαλλιά της ξανθά, πέταξε τα γυαλιά και έβαλε φακούς επαφής και αρνήθηκε να φορέσει “σιδεράκια”. Ανέλαβε ρόλους σε αρκετές σχολικές παραστάσεις…

 

“Ένιωσα ξαφνικά να ανακαλύπτω ένα καινούργιο κόσμο, μια άλλη πραγματικότητα: η σκηνή, το κοινό… ήταν κάτι το μεγαλειώδες για μένα”

 

Μετά την αποφοίτησή από το σχολείο πήγε να σπουδάσει Αγγλική φιλολογία και σχέδιο για θεατρικά κοστούμια μια και δεν είχε ακόμη αρκετή αυτοπεποίθηση για να γίνει ηθοποιός. Στις καλοκαιρινές διακοπές της συμμετείχε σε κάποιες θεατρικές ερασιτεχνικές παραστάσεις, ενώ από τη νέα σχολική περίοδο είχε σκοπό να σπουδάσει Νομική. Όμως , μάλλον η ζωή είχε άλλη σχέδια για εκείνη… Την ημέρα των εξετάσεων άργησε να ξυπνήσει και έχασε το μάθημά της… Έτσι με την προτροπή των προηγούμενων δασκάλων της στο θέατρο έδωσε εξετάσεις στο Γέιλ και έγινε αμέσως δεκτή κερδίζοντας μάλιστα υποτροφία!

Κανένας μαθητής δεν είχε κάνει ποτέ στο Γέιλ τόσο θετική εντύπωση. Αν και ήτανε νέα σπουδάστρια όλοι μιλούσανε για εκείνη, παντού άκουγες το όνομά της. Έπαιξε σε 80 θεατρικές παραστάσεις – τεράστια γνώση και εμπειρία για την τεχνική και την θεατρική έκφραση. Είχε κουραστεί τόσο να της δίνουν συνέχεια ρόλους και μάλιστα πρωταγωνιστικούς που άρχισε να παρακαλάει τους καθηγητές της να την εξαιρούν από κάποιες παραστάσεις!!!

Στα 27 της αποφασίζει να πάει στη Νέα Υόρκη με τις καλύτερες συστάσεις από τους καθηγητές της και παίζει σε παραστάσεις εκτός Μπρόντγουεϊ. Όταν, τελικά καταφέρνει να κλείσει μια οντισιόν για ένα ρόλο στο Μπρόντγουεϊ το πρωί της οντισιόν για ακόμη μια φορά την παίρνει ο ύπνος !!! Ζητάει από το σκηνοθέτη μια δεύτερη ευκαιρία, εκείνος της τη δίνει και εκείνη αυτή τη φορά ανταποκρίνεται επάξια!

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο θέατρο το 1971 στο έργο The Playboy of Seville και στην τηλεόραση το 1977 με την τηλεταινία The Deadliest Season.

Μια μεγάλη καριέρα ξεκινά…

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Στριπ ήταν στην ταινία του Φρεντ Τσίνεμαν Τζούλια – Julia, το 1977, όπου υποδύθηκε ένα μικρό αλλά σημαντικό ρόλο πλάι στις Τζέιν Φόντα και Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Την επόμενη χρονιά η μίνι τηλεοπτική σειρά Ολοκαύτωμα – Holocaust παρόλο που προκάλεσε αντιδράσεις, έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης και χάρισε στην Στριπ ένα βραβείο Emmy. Έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο όπου υποδύθηκε μια Γερμανίδα παντρεμένη με έναν Εβραίο καλλιτέχνη την εποχή της Ναζιστικής Γερμανίας. Αργότερα εξήγησε ότι δέχτηκε το ρόλο μόνο επειδή χρειαζόταν χρήματα.

Deer Hunter” “Ελαφοκυνηγός”

Ο δεύτερος κινηματογραφικός της ρόλος ήταν σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της δεκαετίας του 70 η οποία σήμερα θεωρείται κλασσική, Deer Hunter – Ελαφοκυνηγός του Μ. Κιμινο με συμπρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ ντε Νίρο. Η ταινία της έφερε παγκόσμια αναγνώριση και πολλές υποψηφιότητες για βραβεία, ανάμεσά τους και την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου.

Το 1979 η Στριπ έπαιξε ένα β’ ρόλο στην ταινία Μανχάταν – Manhattan σε σκηνοθεσία του Γούντι Άλεν, δηλώνοντας αργότερα ότι δεν διάβασε ολόκληρο το σενάριο και της δόθηκαν μόνο οι έξι σελίδες με τις σκηνές της και δεν της επιτρεπόταν να αυτοσχεδιάσει ούτε μία λέξη.

“Κράμερ εναντίον Κράμερ”

Ακολουθεί η ταινία Κράμερ εναντίον Κράμερ – Kramer vs. Kramer.

Για να προετοιμαστεί για το ρόλο, η Στριπ μίλησε με τη μητέρα της για τη ζωή της ως μητέρα και νοικοκυρά χωρίς καριέρα. Ο σκηνοθέτης Μπέντον επέτρεψε στην Στριπ να γράψει τους διαλόγους σε δύο πολύ σημαντικές σκηνές παρά τις αντιρρήσεις του Χόφμαν. Αν και εμφανίστηκε μόνο για 20 λεπτά, η συγκλονιστική της ερμηνεία της χάρισε το πρώτο της Όσκαρ για β’ ρόλο.

Έχει ξεχάσει το πρώτο της Όσκαρ από την ταινία “Κράμερ εναντίον Κράμερ” πίσω από μια τουαλέτα, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων μετά την τελετή των Όσκαρ!

 

Τη δεκαετία του 80’ γύρισε 11 ταινίες και απέκτησε τα 4 παιδιά της που τα μεγάλωσε μόνη με το σύζυγό της. Έπαιρνε τα παιδιά πάντα μαζί στα γυρίσματα για να βρίσκονται όλοι μαζί.

“Νομίζω πως περισσότερο είμαι γεννημένη για μητέρα σε αυτή τη ζωή.”

 

Το 1981 η Στριπ έπαιξε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Η Ερωμένη του Γάλλου Υπολοχαγού -The French Lieutenant’s Woman και βραβεύτηκε με BAFTA Καλύτερης Ηθοποιού σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο.

Ακολούθησε η ταινία Η Ύποπτη – Still of the Night το 1982 όπου συνεργάστηκε ξανά με το σκηνοθέτη Ρόμπερτ Μπέντον και πρωταγωνίστησε μαζί με τους Ρόι Σάιντερ και Τζέσικα Τάντι.

Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε ως Πολωνή επιζήσασα του ολοκαυτώματος στην ταινία Η Εκλογή της Σόφι – Sophie’s Choice. Ο Στάιρον έγραψε το βιβλίο έχοντας στο μυαλό του την Ούρσουλα Άντρες για τη Σόφι, αλλά η Στριπ ήταν αποφασισμένη να διεκδικήσει το ρόλο. Αφού πήρε στα χέρια της το σενάριο, πήγε στο Άλαν Πακούλα και τον ικέτευσε να της δώσει το ρόλο. Η Στριπ γύρισε τη σκηνή της “εκλογής” με μία μόνο λήψη και αρνήθηκε να το κάνει ξανά καθώς βρήκε το συγκεκριμένο γύρισμα εξαιρετικά επώδυνο και συναισθηματικά εξαντλητικό.  Ανάμεσα στα πολλά βραβεία που έλαβε κέρδισε και το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της.

 

Meryl-Streep-mia-adiamfisvititi-Star-Silkwood-Karen-movie-1983-ingolden.gr Meryl-Streep-mia-adiamfisvititi-Star-Sophies-choise-movie-1982--ingolden.gr

Ακολούθησε η βιογραφική ταινία Η Εξαφάνιση της Κάρεν Σίλκγουντ – Silkwood, το 1983, όπου υποδύθηκε τον πρώτο της αληθινό χαρακτήρα, την ακτιβίστρια σωματείου Κάρεν Σίλκγουντ. Για να προετοιμαστεί για το ρόλο είπε ότι συναντήθηκε με ανθρώπους που γνώριζαν καλά τη Σίλκγουντ για να μάθει περισσότερα γι’ αυτήν και κάνοντας αυτό συνειδητοποίησε ότι κάθε άνθρωπος έβλεπε μια διαφορετική εκδοχή της Σίλκγουντ.  Η Στριπ έδωσε έμφαση στα γεγονότα της ζωής της Σίλκγουντ λέγοντας “Δεν προσπάθησα να γίνω η Κάρεν. Απλά προσπάθησα να δω τι έκανε. Συμπλήρωσα όλες τις πληροφορίες που μπορούσα να βρω γι’ αυτήν… Αυτό που τελικά έκανα ήταν να δω τα γεγονότα της ζωής της και να προσπαθήσω να την καταλάβω από μέσα”. Yποψηφιότητες: Υποψηφιότητα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, Υποψηφιότητα Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου – Δράμα, Υποψηφιότητα BAFTA Καλύτερης Ηθοποιού σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο.

Επόμενες ταινίες της ήταν το Μια Αγάπη Γεννιέται – Falling in Love, 1984 όπου συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και το βρετανικό δράμα Η Ασυμβίβαστη Plenty το 1985.

Ακολούθησαν οι ταινίες:  Πέρα από την Αφρική – Out of Africa, 1985, όπου έπαιξε μαζί με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Υποψηφιότητες: Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου – Δράμα, Υποψηφιότητα BAFTA Καλύτερης Ηθοποιού σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο.

Φλογισμένες Σχέσεις Heartburn το 1986 και Ξένοι στην ίδια Πόλη – Ironweed, Υποψηφιότητα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου 1987, στις οποίες συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Τζακ Νίκολσον.

Το 1988 πρωταγωνίστησε στην ταινία Κραυγή στο Σκοτάδι – A Cry in the Dark όπου υποδύθηκε τη Λίντι Τσάμπερλεν, μια Αυστραλέζα που κατηγορήθηκε για το φόνο της νεογνής κόρης της ενώ η ίδια υποστήριξε ότι την είχαν απαγάγει. Για την ερμηνεία της κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κανών.

Το 1989  έπαιξε τον πρώτο της κωμικό ρόλο στην ταινία Διαβολογυναίκα – She-Devil. Υποψηφιότητα Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου

Η δημοτικότητα της διάσημης ηθοποιού συνεχώς ανεβαίνει μαζί με το κασέ της και από τις 350 χιλιάδες που πήρε για την Ερωμένη του Γάλλου υπολοχαγού, μεταπηδά στα 2 εκατομμύρια δολάρια για την ταινία Falling in love με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

 

Το 1990 η Στριπ υποδύθηκε μια εθισμένη στα ναρκωτικά ηθοποιό στην ταινία Φλερτάροντας τη Ζωή – Postcards from the Edge μαζί με τους Ντένις Κουέιντ και Σίρλεϊ Μακ Λέιν. Υποψηφιότητα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου. Υπερασπίζοντας τη Ζωή μας – Defending Your Life το 1991. Ο Θάνατος Σου Πάει Πολύ- Death Becomes Her το 1992. Υποψηφιότητα Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ακολούθησε η ταινία “Το Σπίτι των Πνευμάτων – The House of the Spirits το 1993 όπου έπαιξε μαζί με τους Γκλεν Κλόουζ και Τζέρεμι Άιρονς.

Το 1994 πρωταγωνίστησε στο περιπετειώδης θρίλερ Άγριος Ποταμός The River Wild, Υποψηφιότητα Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου – Δράμα, Υποψηφιότητα Screen Actors Guild Award Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο.

Meryl-Streep-mia-adiamfisvititi-Star-Falling-in-love-movie-1984-ingolden.grMeryl-Streep-mia-adiamfisvititi-Star-Bridges-of-Madison-movie-1995-ingolden.gr

Ποιος δεν δάκρυσε – το λιγότερο.. το 1995 στις Γέφυρες του Μάντισον – The Bridges of Madison County όπου σκηνοθετείται και συμπρωταγωνιστεί με τον Κλιντ Ίστγουντ. Η ταινία βασίστηκε στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του Ρ. Γουέιλερ και σύμφωνα με τους κριτικούς, είναι από τις λίγες φορές που η κινηματογραφική διασκευή ενός βιβλίου, αποδεικνύεται το ίδιο επιτυχημένη με το βιβλίο, περιγράφοντας τη σχέση δύο ανθρώπων και το πώς αυτή αποκαλύπτει πτυχές του χαρακτήρα τους, αλλά και τους σημαδεύει για πάντα. Υποψηφιότητα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, Υποψηφιότητα Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου – Δράμα, Υποψηφιότητα Screen Actors Guild Award Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο.

Δηλώνει φανατική θαυμάστρια του Λεονάρντο Ντι Κάπριο

 

Η ιστορία συνεχίζεται…

*1996 Μαζί με τους Ντάιαν Κίτον και Λεονάρντο Ντι Κάπριο Σταγόνες Αγάπης Marvin’s Room,

* 1998 Συμπρωταγωνίστησε μαζί με τους Γουίλιαμ Χαρτ και Ρενέ Ζελβέγκερ στο Κάτι Αληθινό -One True Thing

* 1999  Μια Τρυφερή Σχέση – Music of the Heart . Ο ρόλος αυτός ήταν προορισμένος για τη Madonna, η οποία τελικά δεν μπόρεσε να συμμετάσχει και έτσι πήρε το ρίσκο – όπως λέγανε όλοι γύρω της, η Στριπ να την αντικαταστήσει. Έμαθε να παίζει μουσική, κάνοντας εξάσκηση 6 ώρες την ημέρα για 8 εβδομάδες για το ρόλο της αυτό

* 2000 Κάνει μια μικρή εμφάνιση στην ταινία Α.Ι. Τεχνητή Νοημοσύνη -A.I. Artificial Intelligence, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

* 2002 Συμπρωταγωνίστησε μαζί με τον Νίκολας Κέιτζ στο Adaptation. Tην ίδια χρονιά, εμφανίστηκε μαζί με τις Νικόλ Κίντμαν και Τζούλιαν Μουρ στην ταινία Οι Ώρες-The Hours

* 2003 Πραγματοποίησε μια κάμεο εμφάνιση ως ο εαυτός της στην κωμωδία Οι Κολλητοί – Stuck on You, των αδερφών Φαρέλι και πρωταγωνίστησε μαζί με τους Αλ Πατσίνο και Έμα Τόμσον στη μίνι σειρά Ο Θεός Ξέχασε τον Παράδεισο – Angels in America για την οποία έλαβε το δεύτερο βραβείο Έμμυ και την πέμπτη Χρυσή Σφαίρα

* 2004 Εμφανίστηκε με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον στην ταινία Ο Άνθρωπος της Μαντζουρίας – The Manchurian Candidate που σκηνοθέτησε ο Τζόναθαν Ντέμι. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε μαζί με τον Τζιμ Κάρεϊ στην ταινία Λέμονι Σνίκετ: Μια Σειρά από Ατυχή Γεγονότα, βασισμένη στα τρία πρώτα βιβλία της σειράς Λέμονι Σνίκετ

* 2005 Πρωταγωνιστεί  μαζί με την Ούμα Θέρμαν στην αισθηματική κομεντί Εγώ, Αυτός & η Μητέρα του – Prime. Την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε στην τελευταία ταινία του Ρόμπερτ Άλτμαν Η Καλύτερη Παρέα – A Prairie Home Companion

Ο Διάβολος Φοράει Prada – The Devil Wears Prada! Στην ταινία υποδύθηκε τη δυναμική και απαιτητική συντάκτρια ενός περιοδικού μόδας. Η ερμηνεία της Στριπ έλαβε εξαιρετικά σχόλια και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου. Μέχρι τότε ήταν η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στην καριέρα της Στριπ, με εισπράξεις 326,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. 

Δώρισε την γκαρνταρόμπα της από την ταινία “Ο διάβολος φοράει Πράντα” σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Η Στριπ πρωταγωνίστησε μαζί με τη Ρις Γουίδερσπουν στο δραματικό θρίλερ Έκδοση Κρατουμένου – Rendition το 2007. Την ίδια χρονιά έπαιξε μαζί με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τομ Κρουζ στο Λέοντες αντί Αμνών – Lions for Lambs.

Το 2008, γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο Mamma Mia! Η Ταινία, κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μιούζικαλ, βασισμένο στα τραγούδια του σουηδικού συγκροτήματος ABBA. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Σκόπελο. Το Mamma Mia! έγινε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποφέροντας 602,6 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και παραμένει μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της Στριπ καθώς και το μεγαλύτερο σε εισπράξεις μιούζικαλ όλων των εποχών! Έλαβε άλλη μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε μαζί με τους Έιμι Άνταμς, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και Βαϊόλα Ντέιβις στην ταινία Αμφιβολία – Doubt. Η ταινία έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ συμπεριλαμβανομένου και α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Στριπ.

Την επόμενη χρονιά η  υποδύθηκε τη σεφ Τζούλια Τσάιλντ στην ταινία Τζούλι & Τζούλια – Julie & Julia και πρωταγωνίστησε μαζί με τους Άλεκ Μπάλντουιν και Στιβ Μάρτιν στο Είναι Μπερδεμένο – It’s Complicated. Έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και για τις δύο ταινίες αλλά κέρδισε για το Τζούλι & Τζούλια. Επίσης για την ίδια ταινία έλαβε τη 16η υποψηφιότητά της για Όσκαρ.

Meryl-Streep-mia-adiamfisvititi-Star-the-iron-Lady-movie-ingolden.grMeryl-Streep-mia-adiamfisvititi-Star-Hope-springs-movie-ingolden.gr

 

Το 2011 ενσάρκωσε την πρώην Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ στην ταινία Η Σιδηρά Κυρία – The Iron Lady. Για την ερμηνεία της βραβεύτηκε με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Α’ Γυναικείου Ρόλου και έλαβε υποψηφιότητα για Screen Actors Guild Award.

Το 2012 συμπρωταγωνίστησε μαζί με τους Τόμι Λι Τζόουνς και Στιβ Καρέλ στην αισθηματική κομεντί Ποτέ Δεν Είναι Αργά – Hope Springs. Για την ερμηνεία της έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Προσωπική ζωή:

Η Στριπ ήταν αρραβωνιασμένη με τον ηθοποιό Τζον Καζάλ μέχρι το θάνατό του το Μάρτιο του 1978. Παντρεύτηκε τον γλύπτη Ντον Γκάμερ στις 15 Σεπτεμβρίου 1978 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Τον Χένρι “Χανκ” Γουλφ Γκάμερ, τη Μέρι Γουίλα “Μάμι” Γκάμερ, την Γκρέις Τζέιν Γκάμερ και τη Λουίζα Τζέικομπσον Γκάμερ.

Συμμετέχει ενεργά σε θεσμούς και ιδρύματα όπως “Equality Now”, “Women for Women International”, “Partners in Health”, “National Woman’s History Museum”, που στοχεύουν στην προστασία των γυναικείων δικαιωμάτων, και το “Mothers and Others” που ειδικεύεται στην προώθηση της οικολογικής καλλιέργειας και των τοπικών βιολογικών προϊόντων.

♦ Μην με αναζητήσετε για λίγες μέρες!!!  Θα βρίσκομαι παρέα με τις ταινίες της Μέριλ Στριπ… Το μόνο πρόβλημά μου είναι πως οι περισσότερες είναι από τις αγαπημένες μου… Πείτε μου, από ποια να ξεκινήσω  ;;;; ♦

Meryl-Streep-mia-adiamfisvititi-Star-Mama-Mia-movie-skopelos-ingolden.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας