Γιώτα Δούλου

0
276

Η Γιώτα

Η Γιώτα αγαπάει τους εσωτερικά όμορφους ανθρώπους, τη μουσική, την ποίηση, τα βιβλία και τη φύση, από το πράσινο χρώμα των φύλλων της μέχρι το μπλε του ουρανού και της θάλασσας. Ηρεμεί στη θέα ενός γεμάτου, από πουλιά, γαλάζιου ουρανού και σε μια αληθινή ζεστή αγκαλιά. Σιχαίνεται την αδιαφορία, την κακία, την αδικία και μην ξεχνάμε το ίδιο έντονα τα κάθε λογής έντομα, που καταφέρνουν και την κάνουν να τσιρίζει από φόβο και να τρέχει μακριά. Λατρεύει τα βράδια να μένει ξύπνια μέχρι πρωίας, να τραγουδά, να γράφει ελεύθερα κείμενα και στίχους, να φωτογραφίζει οποιοδήποτε, καλλιτεχνικά εναρμονισμένο, τοπίο συλλάβει το οπτικό της πεδίο. Της κεντρίζουν το ενδιαφέρον οι άνθρωποι που χαμογελούν και λάμπουν τα μάτια τους, που έχουν έντονη προσωπικότητα, ευαισθησία, καλοσύνη, ρομαντισμό, αλλά και τους βαθυστόχαστους που αγαπούν την τέχνη και την ακολουθούν.

Η Γιώτα

 

Τα χρόνια μου ως αθλήτρια στίβου. (Στιγμιότυπο από τον αγώνα σφαιροβολίας που είχα λάβει την 1η θέση)

 

“Το κουνουπίδι”, όπως έλεγα μικρή το αγαπημένο μου δέντρο. Το συναντούσα στη διαδρομή για το χωριό μου.

 

Πόρος 2018. Το χέρι μου σχηματίζει μια καρδιά που έμεινε…μισή.

 

Πόρος 2018, οι αξέχαστες βόλτες με το ποδήλατο.

 

Live 20/9/20 – Η μουσική είναι η ζωή μου!

 

2019-2020 – Σεμινάρια ερμηνείας με τη Νατάσσα Μποφίλιου. Η μεγάλη εμπειρία!

 

2014-2016 – Τα χρόνια που αθρογραφούσα στην εφημερίδα “Αμαλιαδα-news”.

Giota’s Notebook


♦Σε ποια πνευματική διάθεση βρίσκεσαι αυτό τον καιρό;

Νιώθω ότι κατά κάποιο τρόπο, βρίσκομαι σε μια περίοδο μερικής αυτοβελτίωσης και λέω μερικής γιατί έχω πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μου. Θέλω και προσπαθώ να κοιτώ κατάματα τα λάθη στον χαρακτήρα και στη συμπεριφορά μου, να βελτιώνομαι κάνοντας βήματα μπροστά και λαμβάνοντας ορισμένες αποφάσεις.  Επιζητώ από τον εαυτό μου να αφουγκράζεται τους ανθρώπους γύρω και να μην τους προσπερνά. Επιδιώκω καθημερινά να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και πλέον επιβάλλω στον εαυτό μου να βάζει στόχους, κάτι που μέχρι τώρα δεν έκανα ποτέ.

♦Τι θα βρει κανείς στην τσάντα σου;

Στην τσάντα μου συνήθως όλοι πιστεύουν ότι θα βρουν πέτρες, μιας και πάντοτε είναι βαριά. Σαφώς και δε θα μπορούσε να λείπει από μέσα το βιβλίο που θα έχει την τιμητική των ημερών, ένα κλειδί του ‘sol’ σε μπρελόκ να συνοδεύει τα κλειδιά μου. Πάντοτε υπάρχουν τα ακουστικά μου, καθώς δε ζω χωρίς μουσική. Ένα τσαντάκι με φάρμακα και αντισηπτικά μαντηλάκια, οπωσδήποτε το άρωμά μου αφού μ’ αρέσει να ψεκάζομαι συνεχώς και την αντζέντα μου. Τέλος, σε εσωτερικό φερμουάρ θα βρει κανείς ορισμένα χαρτάκια για εκείνες τις στιγμές που έχω την ανάγκη να εξωτερικεύσω τις σκέψεις μου σε χαρτί.

♦ Τι σε κάνει να γελάς;

Αγαπώ το γέλιο, μου αρέσουν οι άνθρωποι που συνεχώς χαμογελούν, συνεπώς λατρεύω αυτούς που με κάνουν να γελάω με την ψυχή μου, αυτοί σίγουρα την έχουν κερδίσει (την ψυχή μου). Φυσικά, τρελαίνομαι να κάνω και εγώ τους άλλους να γελούν, εφόσον ξέρω πως το γέλιο μόνο χαρά προσφέρει, όπως και μικρές στιγμές ευτυχίας! Γελώ με τους περιπαικτικούς διαλόγους των φίλων μου, όπως επίσης με τα αδέρφια μου κάθε φορά που κάνουμε αναδρομή στα παιδικά μας χρόνια.

♦ Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Μου έχουν δώσει την εξής συμβουλή και την κρατάω φυλακτό: Η ζωή είναι ένας μακρύς δρόμος και είναι ο δικός σου δρόμος, μόνο δικός σου. Κάποιοι άνθρωποι ίσως περπατήσουν μαζί σου, αλλά κανείς δε θα περπατήσει για σένα. Εν’ ολίγοις, κανείς δε θα φροντίσει για σένα αν δεν φροντίσεις εσύ τον ίδιο σου τον εαυτό.

♦ Ένα βιβλίο που σε έχει αγγίξει βαθιά και θα το σύστηνες ανεπιφύλακτα;

Τρελαίνομαι για βιβλία. Είναι κομμάτι της ζωής μου. Όταν διαβάζω νιώθω πιο πλούσια. Περισσότερο λατρεύω την ποίηση και τη λογοτεχνία. Είμαι ικανή να διαβάζω όλη μέρα ποιήματα, βυθίζομαι μέσα σε κάθε στίχο τους. Έχω διαβάσει αρκετά όμορφα βιβλία. Ωστόσο όταν ξεκίνησα δέθηκα από την αρχή με τον γνωστό σε όλους «Μικρό Πρίγκιπα», ένα παιδικό βιβλίο, αλλά με απέραντο νόημα και τεράστια ουσία ακόμη και για τους μεγάλους. Το έχω διαβάσει άπειρες φορές και συνεχίζω ακόμη. Κρατάω την εμπειρία του μικρού πρίγκιπα ως παντοτινή διδαχή μου. Ωστόσο, επειδή θέλω να πιστεύω ότι όλοι το έχουμε διαβάσει, θα συστήσω άλλο βιβλίο, του υπέροχου συγγραφέα Jonathan Haidt που ονομάζεται «Η υπόθεση της ευτυχίας». Ένα όμορφο βιβλίο των ηθικών συναισθημάτων για τη σημασία της αυτοκυριαρχίας και του αυτοελέγχου, όπως και τις αντινομίες της επιδίωξης της ευτυχίας, καθώς μέσω της σύγχρονης επιστήμης εξετάζει την πολύπλευρη διαίρεση του νου μας.

♦ Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;

Θεωρώ πως βρίσκομαι σε μία ηλικία που θα έπρεπε να συνδέεται το επάγγελμα που κάνω με αυτό που θα ήθελα να κάνω. Γνωρίζουμε πάραυτα, στον καιρό που ζούμε, πως αυτό δεν είναι απόλυτα εφικτό. Ας μην σταθώ στο τι θα ήθελα να γίνω, αλλά στο τι στοχεύω και ευελπιστώ κάποια στιγμή να καταφέρω. Επιθυμώ, να είμαι σε μια εργασία που θα την αγαπώ και δε θα δυσανασχετώ καθημερινά. Ωστόσο, στις μέρες μας δυστυχώς φτάσαμε να λέμε ας έχουμε δουλειά και ας μην είναι τελικά αυτό που ονειρευόμασταν.

♦ Ποιος είναι ο επόμενος προσωπικός σου στόχος;

Μιας και βρίσκομαι, όπως ανέφερα και παραπάνω, σε μια περίοδο αυτοβελτίωσης, επόμενος προσωπικός μου στόχος είναι να πιστέψω πιο πολύ στον εαυτό μου και να βελτιώσω τα ελαττώματά μου, κάνοντας κάθε μέρα και από ένα βήμα μπροστά! Εν’ ολίγοις θέλω να μπορώ να επιβάλλομαι στον εαυτό μου, να αλλάξω πράγματα που θα με κάνουν καλύτερο άνθρωπο και θα φέρουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου! Σαν άνθρωπος έχω αδυναμίες. Θέλω μέσω της αυτοβελτίωσης να μετατρέψω τις αδυναμίες μου σε δύναμη! Όταν βελτιώνει κανείς τον εαυτό του θα μπορέσει έπειτα να διαχειριστεί τους γύρω του καλύτερα και να έχει μια υγιή σχέση μαζί τους!

♦ Τι είναι για σένα μαγεία;

Για μένα μαγεία είναι η ίδια η αγάπη και ό,τι εμπεριέχεται στην έννοιά της. Το να αγαπάς είναι μαγικό, όπως μαγεία είναι να βλέπεις δίπλα σου ανθρώπους να αγαπιούνται, αλλά γενικώς να αγαπούν αληθινά και να είναι γεμάτοι συναισθήματα. Μαγεία επίσης θεωρώ τη μουσική. Προσωπικά είναι η ζωή μου ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο, γιατί με μαγεύουν οι μελωδίες της. Είναι απίστευτα μαγικός ο κόσμος της μουσικής. Γενικώς πιστεύω πως υπάρχει πολλή μαγεία γύρω μας. Μαγεία είναι να βλέπεις ανθρώπους να χαμογελούν, να μοιράζουν αγκαλιές και φιλιά, να κοιτούν τα αστέρια και να δίνουν υποσχέσεις αιώνιας αγάπης. Τέλος, απέραντη μαγεία κρύβει στα σπλάχνα της η φύση και θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που μπορούμε και αντικρίζουμε όλη αυτή την ομορφιά.

Giota’s Instagram profile: @giotaki_doulaki


Αν θέλετε να φτιάξουμε το δικό σας Notebook:

Στείλτε τις φωτογραφίες σας στο myglitternotebook@gmail.com
Kάντε hashtag στο Instagram στο #inGoldengr

Επιμέλεια: Μαρία Κουτσουρλή 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας