Γιατί είναι άνοιξη…

0
91

epeidi-einai-anoiksi-dealway.gr-ingolden.gr-girl-flowers- Γιατί είναι άνοιξη… Ο θεός γι’ αυτό έφτιαξε το χειμώνα, για να έχει μια δικαιολογία να την περιμένει να έρθει… Ο κύκλος των συγκυριών, ο συνυφασμένος με την ευτυχία. Την άνοιξη τη φτιάχνεις!


 

…Και έχω στα χέρια μου μια πολύπλοκη συνταγή, που ανακάλυψα πριν λίγο καιρό και φαντάζει πιο επιτυχημένη από κάθε άλλη. Είναι πολύπλοκη γιατί είναι εξαιρετικά απλή, μην τρομάζεις: Θα σου πω για την ελαφρότητα. Την ελαφρότητα σαν στοιχείο του χαρακτήρα, δηλαδή τη σκωπτική και χαρούμενη στάση απέναντι στα πράγματα, τα γεγονότα ή τους ανθρώπους και την ικανότητα να τους δίνεις την αξία που τους αναλογεί. Σε μια καθημερινότητα άρρηκτα δεμένη με το άγχος και τις υποχρεώσεις, υπάρχουν στιγμές που μπορείς να δεις τη χιουμοριστική πλευρά των πραγμάτων, χωρίς να χάνεις τη σοβαρότητα σου. Άλλωστε, το χιούμορ είναι μια σοβαρότατη ένδειξη ευφυίας.

 

Κι αν σκοτίζεσαι και υπάρχουν στιγμές που θέλεις απλά να εξαφανιστείς, σαν σκηνοθέτης στίσε το θέατρο και ανακάλυψε τη σοβαρότητα της κωμωδίας που ζεις. Σκέψου και βρες τι είναι αυτό που σε κάνει περισσότερο χαρούμενο και μάθε να απομονώνεις τους θορύβους που χαλάνε τον ειρμό σου.

epeidi-einai-anoiksi-dealway.gr-ingolden.gr-girl-suitcase-

Βάλε στόχους και κάν’ τους αλήθεια. Αν έχεις δύναμη, ακόμη καλύτερα, ονειρεύσου, για να υπερβείς τον εαυτό σου, να τον εκβιάσεις ηθελημένα να ξεπεράσει τα όρια του, να θέσει τα επόμενα, να φτάσει πιο ψηλά. Και μην είσαι επιπόλαιος, μη ζητάς από τώρα, περίμενε, ώστε όταν θα λάβεις το αντάλλαγμα να είναι μεγαλύτερο. Να ακούς τους “φίλους” και πότε πότε να ακούς και κανένα “εχθρό”, γιατί μπορεί τα λόγια του να σου αποκαλύψουν πτυχές που ούτε φανταζόσουν για εσένα. Και όποιον ή ότι σε κουράζει, απλά διασκέδασε το. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανακουφίσεις την ψυχή σου και να τον κάνεις να σωπάσει. Μην είσαι ηθοποιός, γίνε σκηνοθέτης.

Τώρα γέμισε ένα ποτήρι νερό και κράτησε το στον αέρα… Aν το κρατήσεις για πολλή ώρα, θα δεις ότι το χέρι σου πονά και κουράζεται, αν και το πραγματικό του βάρος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Έτσι, λοιπόν, για μια απλή σκέψη, η οποία μπορεί, εν τέλει, να μην είναι και κάτι τόσο σπουδαίο πια, μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να κουράζεται όταν την γυροφέρνεις πολύ στο μυαλό σου. Δώσε στα λόγια, τις σκέψεις και τις πράξεις την αξία που τους αναλογεί και κατ’ επέκταση δώσε και στους ανθρώπους την αξία που τους αναλογεί. Δεν είναι κακό να τους κοστολογείς, γιατί έτσι σχετικά εύκολα θα ξεχωρίσεις τους πολύτιμους, τους λιγότερο σπουδαίους και τους αδιάφορους και θα μπορέσεις να επικεντρωθείς σε ότι έχει υψηλή αξία. Δες το καθαρό τους βάρος, την ελαφρότητα ή τη βαρύτητα που τους καταμερίζεται.

Η ελαφρότητα του είναι…

Η ελαφρότητα είναι αβάσταχτη γιατί είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να πείσεις τον εαυτό σου πως κάποια πράγματα είναι τόσο ασήμαντα όσο φαίνονται και τους αξίζει πολύ λιγότερος χρόνος και κόπος από όσος σπαταλάς και το τελευταίο ρήμα δεν είναι καθόλου τυχαίο. Απλά, με τους ρυθμούς που καλούμαστε να ζούμε, είναι απαραίτητο να μοιράζουμε το χρόνο μας εξαρτημένα των πραγματικών απαιτήσεων, ώστε να μένει πάντα έστω και λίγος ελεύθερος ή αν θέλεις ποιοτικός. Χρόνος, δηλαδή, που μπορούμε να αφιερώσουμε στον εαυτό μας, σε όσους και όσα αγαπάμε. Χαλάρωσε… Είναι άνοιξη και έρχεται καλοκαίρι και τα ευχάριστα νέα είναι ότι πάντα θα ξανάρχεται… Συνειδητοποίησε την αξία του εφήμερου. Απόλαυσε το!

epeidi-einai-anoiksi-dealway.gr-ingolden.gr-girl-sea-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας