Καθαρά Δευτέρα χωρίς τραγανές, σουσαμένιες λαγάνες δεν γίνεται!
Φέτος φτιάχνουμε λαγάνες με τα χεράκια μας!
Υλικά:
– 1/2 κιλό κίτρινο αλεύρι
– 1/2 κιλό σκληρό αλεύρι
– 2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 1 κύβο φρέσκια
– 1/2 κουταλάκι αλάτι
– 1 κουταλάκι ζάχαρη
– 4 κουταλιές λάδι
– 1 κουταλιά ούζο
– Σουσάμι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και 2 κουταλιές αλεύρι σε χλιαρό νερό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά.
2. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και κάνουμε μια λακκούβα για το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε ρίχνοντας κατά διαστήματα χλιαρό νερό.
3. Όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης η ζύμη μας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει λιγάκι και όταν είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
4. Τοποθετούμε το κάθε ζυμάρι σε 3 διαφορετικά λαδωμένα ταψάκια, ανοίγοντας και πιέζοντας με τα δάχτυλα ώσπου να γίνει ένα φύλλο 2 εκ περίπου .
5. Τελειώνουμε πατώντας το με βρεγμένα χέρια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
6. Το αφήνουμε να ξεφουσκώσει για 1/2 ώρα περίπου. Αφού φουσκώσει το ξαναπατάμε και το πιέζουμε με τα δάχτυλα κάνοντας μικρές λακκούβες.
7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου.