Σπιτικές μπάρες δημητριακών με βρώμη, κράνμπερις, φυστίκι Αιγίνης και κανέλα

0
503

Είναι γεμάτες ενέργεια! Πλούσιες σε φυτικές ίνες, χωρίς γλουτένη και λακτόζη.

Ιδανικές για πρωϊνό αλλά και για σνακ!

Πειραματιζόμενη δημιούργησα κι εγώ τη δική μου συνταγή!

 

μπαρες-πιτουρο-σταριου-βρωμη-quaker-kanela-karudia-meli-σταφιδες-gluten-free-healthy-crystallia-diary-breakfast-taste-ingolden.gr

 

Tι θα χρειαστούμε:

  • 230 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 80 γρ. πίτουρο βρώμης
  • 100 γρ. αλεύρι Ντίνκελ
  • 90 γρ. φυστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα εννοείται!!)
  • 8ο γρ. κράνμπερις
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 180 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μαγειρική σόδα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 10 γρ. κανέλα
  • 2 πρέζες γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 βανίλια
  • Λίγο νερό

 

Πως τις φτιάχνουμε:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη αλλά όχι πολύ ρευστή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10′ .
  2. Ύστερα με ένα κουτάλι της σούπας πέρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και την πλάθουμε σε ομοιόμορφες  μπάρες. Τις στρώνουμε σε μια λαδόκολλα με μια μικρη απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου. Έχε το νού σου γιατί ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Όταν οι μπάρες θα φουσκώσουν.

Όλο το σπίτι θα μυρίζει λες και φτιάχνεις μουστοκούλουρα!

Είναι γευστικότατες και κατάλληλες για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και τη λακτόζη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας