Μια πολύ νόστιμη πίτα με σπανάκι – φέτα – μυρωδικά!!
Υλικά:
Για το χυλό:
- 3 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 φλ. νερό
Για τη γέμιση:
- 500 γρ. χόρτα, σπανάκι, λάπαθα κ.άλ.ή μόνο σπανάκι
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 250 γρ. φέτα σκληρή θρυμματισμένη
- 2 αυγά χτυπημένα
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. τραχανάς ή σιμιγδάλι
- λίγο λαδι για το ράντισμα της πίτας μας
Εκτέλεση:
1) Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά.Τα στίβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπωλ,προσθέτουμε λάδι, φέτα, κρεμμύδια, μυρωδικά, αυγά, σιμιγδάλι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
2) Σε άλλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά του χυλού-ζύμης, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και 2 φλιτζάνια νερό, να γίνει πηχτός χυλός.
3) Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλού.
4) Βάζουμε απάνω τη γέμιση και απαλά την πατάμε με τα δάχτυλα. Μέσα στον υπόλοιπο χυλό ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει,περιχύνουμε την πίτα.
5) Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 190ο για 1 ώρα, να ροδίσει καλά.
Πηγή: www.argiro.gr