Μάσκαρα, ιδέες και συμβουλές

0
914

Ένα πέρασμα αρκεί να απογειώσει το βλέμμα μας! Ακόμα και εάν δεν έχουμε κάνει μακιγιάζ στο υπόλοιπο πρόσωπο, το πέρασμα μιας μάσκαρα στις βλεφαρίδες θα κάνει τη διαφορά. Υπάρχουν διάφορες μάσκαρα στο εμπόριο, που καλύπτουν διάφορες ανάγκες, αλλά και μια ποικιλία χρωμάτων, που μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μοντέρνα και πρωτότυπα looks. Πάμε να δούμε κάποιες ιδέες και συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε τη σωστή μάσκαρα, αλλά και συμβουλές χρήσης και διατήρησης της,

mascara-idees-kai-symvoules-ingolden.gr

 

Είδη μάσκαρα

Η μάσκαρα έχει διάφορα είδη ανάλογα με τη χρήση ή ανάλογα με κάποιες ιδιότητες που έχει. Πάμε να δούμε τα βασικά είδη που θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε το κατάλληλο.

Μάσκαρα για μήκος
Μια από τις πιο διαδεδομένες μάσκαρα, είναι οι μάσκαρα που προσφέρουν μήκος. Ο κύριος λόγος που είναι τόσο δημοφιλείς είναι ότι όλες οι γυναίκες ονειρευόμαστε μακριές και εντυπωσιακές βλεφαρίδες. Εάν οι βλεφαρίδες μας είναι κοντές και αποζητάμε μάκρος, μια μάσκαρα που προσφέρει μήκος είναι η ιδανική για εμάς.

Μάσκαρα για όγκο
Εάν είμαστε από τις τυχερές και έχουμε ήδη μακριές βλεφαρίδες, ίσως το ζητούμενο μας να είναι ο όγκος, και αυτό γιατί οι μακριές βλεφαρίδες συνήθως είναι λεπτές. Για να αναδείξουμε λοιπόν το βλέμμα μας, θα πρέπει να επιλέξουμε μια μάσκαρα που προσφέρει όγκο, και θα κάνει τις βλεφαρίδες μας να φαίνονται πιο πλούσιες και πυκνές.

Μάσκαρα με fiber
Αυτή είναι μια νέα κατηγορία μάσκαρας, που έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, και όχι άδικα, αφού τα αποτελέσματα της είναι θεαματικά και άμεσα. Η μάσκαρα αυτή αποτελείται από δύο μέρη – βήματα. Η συσκευασία περιλαμβάνει δύο μάσκαρα, μια που χρησιμοποιείται στην αρχή ως βάση, και έχει τα fibers- κάποιες ίνες που εφαρμόζονται τοπικά και μεγαλώνουν τις βλεφαρίδες προσθέτοντας όγκο- και την κανονική μάσκαρα που τοποθετείται από πάνω για να δώσει το τελικό φινίρισμα. Όταν χρησιμοποιούμε την πρώτη μάσκαρα χτίζουμε στην ουσία τις βλεφαρίδες, και αναλόγως με το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε βάζουμε και την ανάλογη ποσότητα. Αφού τελειώσουμε με τη βάση, και έχουμε φτάσει τις βλεφαρίδες μας στο επιθυμητό αποτέλεσμα- μήκος και όγκο – περνάμε την τελική μάσκαρα για να δώσουμε χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό και δίνει ένα μοναδικό εφέ.

Αδιάβροχη μάσκαρα
Εάν είμαστε πολύ ευσυγκίνητες, ή πολύ απλά θέλουμε ένα μακιγιάζ διαρκείας που θα μείνει σταθερό, μια αδιάβροχη μάσκαρα είναι η κατάλληλη επιλογή. Οι βλεφαρίδες μας θα μείνουν άψογες για πολύ ώρα, και θα αντέξουν όλες αντίξοες καταστάσεις που μπορεί να καταστρέψουν το μακιγιάζ μας! Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε όταν χρησιμοποιούμε αδιάβροχη μάσκαρα, είναι να κάνουμε ένα καλό ντεμακιγιάζ, μέχρι να φύγει όλο το προϊόν, και φυσικά να αποφεύγουμε την πολύ συχνή χρήση, για να μη φθείρουμε τις βλεφαρίδες μας, καθώς πρόκειται για ένα αρκετά βαρύ προϊόν μακιγιάζ.

Μάσκαρα με χρώμα
Η μάσκαρα με χρώμα είναι εξαιρετικά δημοφιλής, και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται από όλο και περισσότερες γυναίκες, αφού μπορεί να δώσει στυλ και να δημιουργήσει μοναδικά look που κλέβουν την παράσταση. Τα πιο δημοφιλή χρώματα είναι το μπλε, το πράσινο, το μοβ, αλλά και το τυρκουάζ. Πλέον χρησιμοποιούνται όλο το χρόνο, και ακόμα και αν δεν έχουμε κάνει μακιγιάζ, μόνο με μια χρωματιστή μάσκαρα είμαστε έτοιμες να κλέψουμε τις εντυπώσεις!

Διάφανη – clear- μάσκαρα
Η διάφανη μάσκαρα, είναι αυτό που λέει και το όνομα της, μια μάσκαρα που δεν έχει χρώμα. Έχει πολλές χρήσεις και αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο μακιγιάζ αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αρκετούς τρόπους. Εάν θέλουμε ένα πολύ διακριτικό αποτέλεσμα, μια δύο στρώσεις από τη διάφανη μάσκαρα θα διαχωρίσουν τις βλεφαρίδες μας, χωρίς να δώσουν δραματικό τόνο και έντονο αποτέλεσμα. Είναι ιδανικές για πρωινό look, για τη δουλειά ή ακόμα και για κοπέλες μικρότερης ηλικίας που θέλουν να ξεκινήσουν να βάφονται. Μια ακόμη χρήση της, είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα φρύδια, για να τα σταθεροποιήσει.

Μάσκαρα για διαχωρισμό
Φυσικά δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν ειδικές μάσκαρα για διαχωρισμό των βλεφαρίδων, ούτως ώστε να έχουμε ένα πιο καθαρό και ευδιάκριτο αποτέλεσμα. Εάν λοιπόν οι βλεφαρίδες μας είναι πολύ πυκνές ή μπερδεύονται μια τέτοια μάσκαρα θα τις αναδείξει, αφού θα τις διαχωρίσει μια προς μια!

 

mascara-idees-kai-symvoules-psalidaki-ingolden.gr

 

Το ψαλιδάκι βλεφαρίδων μπορεί να κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα σε δευτερόλεπτα. Το κλειδί είναι να το εφαρμόσουμε πριν τη μάσκαρα, διαφορετικά οι βλεφαρίδες μπορεί να κολλήσουν πάνω του και να τραβηχτούν. Για να το κάνουμε σωστά, κοιτάζουμε στον καθρέπτη σηκώνοντας το σαγόνι ψηλά και κοιτάζοντας προς τα κάτω. Πριν το πιέσουμε πολύ, πατάμε ελαφρά για να σιγουρευτούμε ότι δε μας πονάει, εάν μας ενοχλεί τότε πιάνουμε ελαφρώς πιο έξω από τις ρίζες των βλεφαρίδων. Το κρατάμε για 5 δευτερόλεπτα και μετά προχωράμε πιο έξω από τις ρίζες πατώντας για 1 δευτερόλεπτο το κάθε σημείο.

Η εφαρμογή της μάσκαρα έχει τους δικούς της κανόνες!

– Για να απλώσουμε τη μάσκαρα κρατάμε το βλέφαρο από πάνω και το σηκώνουμε  ελαφρά, κοιτώντας αμυδρά προς τα κάτω. Αυτή είναι η σωστή θέση για να δώσουμε ανοδική τάση στις βλεφαρίδες μας και να απλώσουμε τέλεια το προϊόν.

Κάνουμε μικρές σπασμωδικές κινήσεις δεξιά-αριστερά όσο απλώνουμε τη μάσκαρα. Έτσι θα γίνεται διαχωρισμός στις βλεφαρίδες και το χρώμα θα απλώνεται καλύτερα.

– Για τις κάτω βλεφαρίδες γυρίζουμε το βουρτσάκι κάθετα στο μάτι και με μικρά ταμποναρίσματα δίνουμε πινελιές χρώματος. Έτσι θα έχουμε πιο μοντέρνο και ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

– Για πιο «γατίσιο» αποτέλεσμα δίνουμε ελαφρά φορά προς τα έξω όσο απλώνουμε τη μάσκαρα. Έτσι το βλέμμα μας θα φαίνεται πιο ανοιχτό.

– Για να μη μουντζουρωθούμε φροντίζουμε να κοιτάμε ευθεία για μερικά δευτερόλεπτα. Έτσι δε θα ακουμπήσουν τα βλέφαρά στο καπάκι του ματιού ή στην περιοχή κάτω από αυτό.

– Μια παλιά μάσκαρα που έχει ξεραθεί μπορεί να λειτουργήσει ως ιδανικό διαχωριστικό για τις βλεφαρίδες. Κάνουμε ένα απαλό πέρασμα και θα το διαπιστώσουμε.

– Δεν προσπαθούμε να απλώσουμε μάσκαρα μετά από ώρα πάνω σε ήδη βαμμένες βλεφαρίδες, γιατί δε θα καταφέρουμε κάτι. Αν θέλουμε να ανανεώσουμε τις βλεφαρίδες χωρίς να χαλάσουμε το υπόλοιπο μακιγιάζ, βρέχουμε λίγο τα δάχτυλά μας με ζεστό νερό, τις ακουμπάμε  για να πάρουμε λίγο χρώμα και έπειτα περνάμε μια νέα στρώση. 

 

Tips:

–  Η διάρκεια ζωής μιας μάσκαρα είναι έξι μήνες μετά το άνοιγμα. Αμέσως μετά την πάροδο του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος καλό θα είναι να την ανανεώσουμε.

–  Εάν η μάσκαρα που πήραμε είναι πολύ υγρή και δε στεγνώνει με τίποτα, δοκιμάζουμε να την αφήσουμε για μια νύχτα ανοιχτή.

–  Εάν αντιθέτως η μάσκαρα που πήραμε είναι αρκετά ξηρή, την βάζουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Φροντίζουμε μόνο η συσκευασία να είναι καλά κλεισμένη, για να μην εισχωρήσει μέσα το νερό!

–  Δεν ξεχνάμε να κάνουμε πολύ καλό ντεμακιγιάζ. Μια δυο φορές την εβδομάδα, μπορούμε να βάζουμε λίγο αμυγδαλέλαιο ή καστορέλαιο για να θρέψουμε και να προστατέψουμε τις βλεφαρίδες μας.

–  Δυστυχώς καμία μάσκαρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλες μας τις ανάγκες. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ένα πράγμα που θέλουμε περισσότερο, και να επικεντρωθούμε σε αυτό.

 

επιμέλεια – επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας