Αδιάβροχο μακιγιάζ και κολυμπήστε άφοβα!

0
169

adiavroxo-makigiaz-kai-kolubhste-afova-ingolden.gr_

Αδιάβροχο μακιγιάζ και κολυμπήστε άφοβα!

Ανεξάρτητα από το αν η μέρα ξεκινά με μια βουτιά στη θάλασσα ή με μια δροσιστική βουτιά στην πισίνα, πολλές από εμάς δε θέλουμε να αποχωριστούμε το μακιγιάζ μας ούτε μέσα στο νερό. Ας δούμε λοιπόν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να πετύχουμε μια απολύτως αδιάβροχη εμφάνιση.

 

Βήμα 1: Βάση

Απλώνουμε ένα στρώμα αδιάβροχου make-up με ένα πινέλο. Η απόχρωση του make-up θα πρέπει να είναι στον τόνο του δέρματος έτσι ώστε να αποδώσουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Συμβουλή: Για την εφαρμογή της βάσης, είναι προτιμότερη η χρήση πινέλου σε αντίθεση με ένα σφουγγάρι το οποίο θα απορροφήσει πολύ περισσότερο προϊόν.

 

Βήμα 2: Μάτια

Οι σκιές είναι ακατάλληλες για το νερό γιατί φεύγουν εύκολα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμαι πολύχρωμα αδιάβροχα μολύβια. Με ένα ανοιχτόχρωμο μπεζ μολύβι, τραβάμε μερικές γραμμές κάτω από τα φρύδια και στη συνέχεια σβήνουμε με την άκρη του δαχτύλου. Το περίγραμμα των ματιών σχηματίζεται με ένα πιο σκούρο χρωματιστό μολύβι, (πράσινο, μπλε, μωβ, κίτρινο, καφέ ) ενώ στο κάτω περίγραμμα τονίζουμε λίγο πιο έντονα. Πολύ ωραία και εντυπωσιακά είναι επίσης και τα μολύβια με ιριδίζουσες αποχρώσεις. Στο κινητό βλέφαρο, γεμίζουμε με ένα πιο σκούρο μολύβι στην ίδια απόχρωση που έχουμε επιλέξει και αναμιγνύουμε τα χρώματα με κινήσεις προς τα έξω, κάνοντας την εσωτερική γωνία του ματιού όλο και πιο φωτεινή. Στη συνέχεια, τραβάμε με το αρχικό μολύβι λεπτές γραμμές ενός εκατοστού γύρω από το μάτι, στα όρια της σκούρας απόχρωσης και σβήνουμε με ένα σφουγγάρι.

 

Βήμα 3: Φρύδια και βλεφαρίδες

Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα προτιμούμαι τις σκιές ματιών για τον τονισμό των φρυδιών. Η μάσκαρα πρέπει να αντέχει επίσης στο νερό και συνεπώς να είναι απολύτως αδιάβροχη.

 

Βήμα 4: Χείλη

Από ένα καλοκαιρινό μακιγιάζ δε θα μπορούσε ποτέ να λείπει ένα κραγιόν ή ένα Lip Gloss σε φυσικές αποχρώσεις. Εφαρμόζουμε λοιπόν με ένα πινέλο χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο περίγραμμα.

 

Βήμα 5: Ζυγωματικά

Η επιλογή του ρουζ θα είναι πάλι σε φυσικούς τόνους ώστε να δίνει στο πρόσωπο μια αίσθηση  υγείας και φρεσκάδας. Προσοχή! Τα προϊόντα σε σκόνη είναι ακατάλληλα για την παραλία εφόσον δε μπορούν να είναι  αδιάβροχα. Ιδανικά χρησιμοποιούμαι κραγιόν, αφού η ελαιώδης υφή τους μας επιτρέπει να έχουμε ένα πιο σταθερό μακιγιάζ. Εφαρμόζουμε κραγιόν στο υψηλότερο σημείο των ζυγωματικών και στη συνέχεια απλώνουμε με τα δάχτυλα.

 

Το μακιγιάζ έχει ολοκληρωθεί και…καλές βουτιές!

 

 Κείμενο-Επιμέλεια: Έλενα Παυλίδου-Αισθητικός

(e-mail:elena33xx@hotmail.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας