Η υπέροχη γεύση του ροδιού στο ποτήρι μας!
Υλικά:
Για 2 μπουκάλια των 750 ml
- 1 κιλό σπόρους ροδιού
- 750 γρ. ζάχαρη
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 καρφάκι γαρίφαλο
- 750 ml βότκα ή τσίπουρο
Εκτέλεση:
- Βάζω τους σπόρους ροδιού, τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο σε μια μεγάλη γυάλα που να κλείνει αεροστεγώς. Κλείνω καλά τη γυάλα και την αφήνω για 1 μήνα μέσα στο σπίτι, σε ένα ζεστό σημείο, π.χ. κοντά στο καλοριφέρ ή στη σόμπα, σε ένα ζεστό ντουλάπι πάνω από το καλοριφέρ ή μπροστά από ένα ηλιόλουστο παράθυρο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακινώ δυνατά τη γυάλα για να διαλύεται η ζάχαρη.
- Μόλις περάσει ο μήνας σουρώνω καλά το μείγμα σε λεπτή σήτα, πιέζοντας πόσο γίνεται τους σπόρους με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνω στο υγρό τη βότκα ή το τσίπουρο -το τσίπουρο έχει πιο βαριά μυρωδιά και γεύση, ενώ η βότκα έχει πιο ουδέτερη και ντελικάτη γεύση. Η επιλογή είναι δική σας. Αν θέλετε βάζετε κονιάκ που δίνει πιο «ζεστή» γεύση, ωστόσο το ποτό θα σκουρύνει αρκετά και θα χάσει το φωτεινό κόκκινο χρώμα του.
- Ανακατεύω καλά και βάζω το ποτό σε μπουκάλι. Το αφήνω για δέκα περίπου μέρες έτσι ώστε να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και τα αρώματά του και το σερβίρω.
Πηγή: www.dinanikolaou.gr/