Θυμάμαι την αγαπημένη μου Θεία τη Σοφία να το φτιάχνει πάρα πολλά χρόνια..
Όσο παλιώνει γίνεται ακόμα πιο ωραίο..
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 κιλό βύσσινα
- 1 κιλό καλό κονιάκ
- 1 κιλό ζάχαρη
- 10 γαρύφαλλα
- 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
- 1 μεγάλο ξύλο κανέλας
Πώς το φτιάχνουμε:
- Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε μόνο τα κοτσάνια. Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει μαζί με τη ζάχαρη.
- Τα αφήνουμε σε ένα σημείο που να το βλέπει ο ήλιος για ένα μήνα. Περίπου κάθε 10 μέρες ανακινούμε το δοχείο για να ανακατευτεί η ζάχαρη.
- Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το κονιάκ, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε άλλες δύο εβδομάδες στον ήλιο.
Tip1: Κανονικά τοποθετούμε μία στρώση βύσσινα, μία στρώση ζάχαρη, μία στρώση βύσσινα και ούτω καθεξής για να μοιραστεί πιο σωστά η ζάχαρη.
Tip2: Επίσης καλύτερα να το φτιάξουμε τους καλοκαιρινούς μήνες για να υπάρχει η δυνατότητα το λικέρ μας να μείνει περισσότερο στον ήλιο.
Χμμμμ…νοστιμότατο!!!