Γρανίτα βερίκοκο

0
1042

Δροσιστική και απολαυστική γρανίτα βερίκοκο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!!

granita-verikoko-ingolden.gr_

 

Υλικά:

–  400 γραμ. ώριμα βερίκοκα

–  2 φλυτζ. νερό

 1 φλυτζ. ζάχαρη

–  Χυμό από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

1.  Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και στην συνέχεια το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

2.  Ετοιμάζουμε τα βερίκοκα: Τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός.

3.  Ρίχνουμε τον πολτό στο κρύο σιρόπι και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού. Το τοποθετούμε σε μπολ παγωτού – αν θέλουμε σουρώνουμε πρώτα το μείγμα μας.

4. Τοποθετούμε την γρανίτα στην κατάψυξη. Όταν αρχίζει να πήζει την βγάζουμε από την κατάψυξη και την χτυπάμε στο μίξερ. Αν την ετοιμάσουμε σε παγωτομηχανή θα έχουμε πιο βελούδινη υφή.

5. Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να την καταναλώσουμε. Η γρανίτα βερίκοκο είναι έτοιμη!

 

Μυστικά: 

–  Αν θέλουμε, γεμίζουμε τις ειδικές θήκες για γρανίτες, με το ξυλάκι που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά.

–  Μπορούμε, επίσης να παγώσουμε τη γρανίτα σε παγοκύστες, κάνοντας παγάκια γρανίτας! Τα θρυμματίζουμε και τα απολαμβάνουμε με σόδα ή το αγαπημένο μας ποτό ή κάνουμε κοκτέιλ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας