Ομοιοπαθητικά φάρμακα για τις πρώτες βοήθειες

2
33012

 omoiopathitiki-protes-voithies-ingolden.gr

 

Στα οξέα περιστατικά, λοιμώξεις, ατυχήματα, κλπ, η δράση της ομοιοπαθητικής είναι άμεση. Όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο οξύ πρόβλημα χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τον ομοιοπαθητικό γιατρό μας ώστε να μας δώσει το κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο ή να σας κατευθύνει ανάλογα.

Παρακάτω παρουσιάζουμε μια λίστα ομοιοπαθητικών φαρμάκων που είναι χρήσιμο να έχουμε στο προσωπικό μας φαρμακείο, στο σπίτι ή στις διακοπές, για χρήση σε καθημερινές καταστάσεις που έχουν ανάγκη πρώτων βοηθειών. Καλύπτουν τις περισσότερες κοινές αρρώστιες και τα μικροατυχήματα. Δίνονται πάντα σύμφωνα με την καθοδήγηση του θεράποντος ομοιοπαθητικού γιατρού.

Παιδιά και Ενήλικες: προμηθευόμαστε τα φάρμακα αυτά στη δυναμοποίηση 200 CH. Η πιο βολική μορφή είναι σε πολύ μικρά σφαιρίδια –globules- μέσα σε ένα φιαλίδιο, μορφή που επιτρέπει την χορήγηση πολλαπλών δόσεων του φαρμάκου καταλαμβάνοντας το μικρότερο δυνατό χώρο.

Ηλικιωμένοι: προτιμάμε τη δυναμοποιήση των 30 CH. Οι κάψουλες είναι σαφώς η καλύτερη μορφή για τους ηλικιωμένους, καθώς τους διευκολύνει στη λήψη τους, αν χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι χωρίς βοήθεια. Προμηθευόμαστε 4-6 κάψουλες ανά φάρμακο.

 

Σετ πρώτων βοηθειών:

Aconitum 
Απότομη αδιαθεσία η εμφάνιση κρυολογήματος με θορυβώδη συμπτώματα και έντονη ανησυχία ασθενούς. Λαρυγγίτιδες.

Apis 
Τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες, μολυσμένα κουνούπια, μέδουσες, αλλεργίες με πρηξίματα, επιπεφυκίτιδα και κοκκινίλες.

Arnica 
Μώλωπες, χτυπήματα, διαστρέμματα, διάσειση, θλάση μυών, σπασίματα, στραμπουλήγματα-να μην υπάρχει ανοιχτή πληγή -.

Arsenicum album 
Τροφική δηλητηρίαση, διάρροιες μετά από χαλασμένα-κρύα τρόφιμα. Έντονη εξάντληση.

Belladonna 
Υψηλός πυρετός, ηλίαση, φαρυγγίτιδα, ωτίτιδα, έντονος πονοκέφαλος με παλμούς. Χαρακτηριστικά ασθενούς:φωτοφοβία, κόκκινο πρόσωπο, κρύα χέρια και πόδια.

Bryonia 
Για πόνους μετά από χτύπημα που επιδεινώνεται με την κίνηση. Πυρετός, βήχας, εμετός. Ο ασθενής θέλει να μένει ακίνητος και ανακουφίζεται πιέζοντας την πάσχουσα περιοχή.

Calentula 
Σε ανοιχτά τραύματα, πληγές, εγκαύματα.

Chamomilla 
Πονόδοντος, πόνος στο στομάχι, προβλήματα μικρών παιδιών στην οδοντοφυία -Χαρακτηριστικά:ανησυχία και νευρικότητα. Θέλουν να τα κρατάει κάποιος στην αγκαλιά και να πηγαινοέρχεται.

Colocynthis 
Διάρροιες με κολικούς, πόνοι περιόδου. Χαρακτηριστικά: ο ασθενής διπλώνεται στα δυο.

Gelsenium 
Γρίπη με πόνους σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στο κεφάλι. Πυρετός με ρίγη και εξάψεις, βάρος στο κεφάλι και θολούρα, βαρειά βλέφαρα που πέφτουν. Διάρροια και πόνοι στην κοιλιά, αίσθηση κρύου νερού στην πλάτη, άγχος των εξετάσεων, πανικός σε αεροπλάνα και ταξίδια.

Hepar-sulphur 
Πονόλαιμος, πυώδης εκκρίσεις, ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα –αίσθηση ότι υπάρχει κάτι στο λαιμό. Απόστημα δοντιών. Δύστροπος άσθενής –δεν θέλει να τον αγγίζουν, δεν θέλει αέρα.

Ipecacuanha 
Βήχας και εμετός

Lachesis 
Μετά από δάγκωμα δράκαινας ή φιδιού ή σκορπιού. Συμπτώματα:πρησμένο το σημείο και ζεστό με κυανέρυθρο χρώμα, πρόβλημα αναπνοής έντονο.

Ledum 
Τσιμπήματα από έντομα, κουνούπια, μέδουσες, τσούχτρες, σκορπιούς, δράκαινες. Τραυματισμοί με αμβλύ όργανο. Μέλος κρύο, ωχρό, μουδιασμένο, πρησμένο.

Mercurius solubilis 
Αμυγδαλίτιδα με πυρετό και έντονο δύσοσμο στόμα και σιελόρροια ιδιαίτερα το βράδυ στο μαξιλάρι, ιγμορίτιδα με βλέννες. Προβλήματα με στόμα –δόντια.

Phosphorus 
Μητρορραγία, ρινορραγία, γενικά εύκολη αιμορραγία. Σκουρόχρωμη κένωση. Ταχυπαλμία, τάση λιποθυμίας, φόβος ταξιδιού.

Podophyllum 
Διάρροιες δύσοσμες με έντονο θόρυβο.

Rhus toxicodendron 
Κρυολόγημα με πιάσιμο σε όλους τους μυς. Βελτιώνεται με ζεστά επιθέματα και κίνηση. Για οσφυαλγίες, αρθριτικά, πόνους στη μέση.

Sulphur 
Επιπεφυκίτιδα με αίσθηση άμμου στα μάτια, έντονα δερματικά προβλήματα με ηδονικό κνησμό. Βήχας και βάρος στο στήθος –ιδιαίτερα το βράδυ.

Veratrum album 
Διάρροια και εμετοί, ξαφνική αδιαθεσία μάλλον τοξική σε έντονα κρυολογήματα. Χαρακτηριστικό:το άτομο κρυώνει, διψάει, θέλει ξυνά.

 

♣ Θυμηθείτε πως τα ομοιοπαθητικά φάρμακα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από τον ήλιο, την υγρασία, έντονες οσμές, τις ακραίες θερμοκρασίες και τα έντονα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

 

Τις πολύτιμες γνώσεις του σχετικά με την Ομοιοπαθητική, μοιράστηκε μαζί μας ο γιατρός Καρδιολόγος – Ομοιοπαθητικός και συγγραφέας Γιώργος Βήχας. Αν έχετε κάποιες απορίες ή χρειάζεστε κάποιες διευκρινήσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@ingolden.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας