Στο πρόσωπο καθρεφτίζεται η υγεία!

0
992

Οι Κινέζοι βασίζονται στο γεγονός ότι το σώμα μας είναι γεμάτο συσχετισμούς και μονοπάτια που σκοπός τους είναι η διατήρηση της υγείας. Χρησιμοποιώντας θεραπευτικές τεχνικές όπως ο βελονισμός και το tai chi, κινέζοι θεραπευτές, άρχισαν να παρατηρούν και να ανακαλύπτουν την απεικόνιση διαφόρων ασθενειών στο πρόσωπο.


Το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα είναι το δέρμα και υπάρχει πιθανότητα, εάν δεν είναι υγιές, να αντανακλά την ασθένεια κάποιου οργάνου. Το πρόσωπο εκτός από το ότι μπορεί να αποκαλύψει πως αισθανόμαστε, καθρεφτίζει την εσωτερική μας κατάσταση ή σημάδια που σχετίζονται με πιθανά προβλήματα.

Στον καθρέφτη του προσώπου λοιπόν αυτό που μπορούμε να εντοπίσουμε είναι τα παράθυρα για το κάθε όργανο. Όταν ξεκινά η ασθένεια, η ενέργεια δεν θα ρέει ομαλά, έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου, η μορφή και το χρώμα του θα αλλάξουν.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις πρωταρχικές περιοχές που καθρεφτίζονται στο πρόσωπο και τι μπορούν να πουν για την υγεία μας.

Το μέτωπο απεικονίζει την εσωτερική ταραχή και το άγχος. Θεωρείται ότι είναι το παράθυρο για την χοληδόχο κύστη και την ουροδόχο κύστη, που επιβαρύνονται από την κατανάλωση λιπαρών και κονσερβοποιημένων τροφών, ζάχαρης και οινοπνεύματος.

Φροντίζουμε θέματα που σχετίζονται με κακό ύπνο. Για να ανακουφίσουμε τα συμπτώματα αποφεύγουμε να αγχωνόμαστε, αφαιρούμε από τη ζωή μας το αλκοόλ και τα λιπαρά. Πίνουμε άφθονο νερό, καταναλώνουμε ωμά, μη κονσερβοποιημένα φαγητά.

Η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια  αντιπροσωπεύει το συκώτι και το στομάχι (πεπτικό σύστημα) και αφορά προβλήματα που σχετίζονται με υπερφόρτωση τοξινών.

Το στομάχι και το ήπαρ δυσκολεύονται να επεξεργαστούν τα μεταποιημένα τρόφιμα αλλά και τη μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών. Είναι τρόφιμα που το πεπτικό δυσκολεύεται να διασπάσει ώστε να αφομοιωθούν, εμποδίζοντας ταυτόχρονα τον οργανισμό μας, να απορροφήσει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται.

Το αλκοόλ είναι πολύ βλαβερό για το συκώτι γι ‘αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μειώνουμε ή κόβουμε εντελώς. Αποφεύγουμε την κατάχρηση φαρμάκων ακόμη και ήπιων αναλγητικών και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, που είναι συνήθως υψηλά σε άχρηστα λιπαρά. Τρώμε περισσότερα τρόφιμα ολικής άλεσης, φροντίζουμε να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας άσκηση και να κοιμόμαστε καλά.

PROSOPO_KATHREFTIS_YGEIAS_INGOLDEN_VASSILIKI_CHRONOPOULOU.jpg

Η περιοχή του τόξου των φρυδιών και των ματιών συνδέεται με προβλήματα στα νεφρά. Μαύροι κύκλοι, πρήξιμο των κάτω βλεφάρων, ίσως κάποια σπυράκια ή ελαττώματα, δείχνουν ότι κακή κυκλοφορία ή/και εξασθενημένη καρδιά και ότι τα νεφρά μπορεί να ταλαιπωρούνται από την υπερβολική λήψη αλατιού ή συντηρητικών.

Μειώνουμε καφεΐνη, αποφεύγουμε αλκοόλ, επεξεργασμένα αλμυρά τρόφιμα και γλυκά ποτά.

Η περιοχή της μύτης αντιπροσωπεύει την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα και σχετίζεται με προβλήματα υπέρτασης, αυξημένης χοληστερόλης, κακού καρδιαγγειακού συστήματος.

Βοηθάει η κατανάλωση λιπαρών οξέων, αβοκάντο, λιναρόσπορου, ελιάς και καρύδας. Αποφεύγουμε αλκοόλ, καφεΐνη και πικάντικα τρόφιμα. Χρησιμοποιούμε το πράσινο τσάι για να διαλύσουμε τις τοξίνες και καθημερινή άσκηση.

Τα μάγουλα  περιοχή που σχετίζεται με θέματα στους πνεύμονες και το αναπνευστικό σύστημα αλλά και με πιθανά προβλήματα μεταβολισμού και μειωμένης ικανότητας του οργανισμού να απορροφάει θρεπτικά συστατικά.

Κηλίδες στην κορυφή των ζυγωματικών μπορεί να είναι ενδεικτικά αναπνευστικών προβλημάτων που προκαλούνται από αλλεργίες ή κάπνισμα. Τα άτομα που πάσχουν από άσθμα συχνά εμφανίζουν προβλήματα στα μάγουλα.

Καθώς μπορεί οι περιβαλλοντικές τοξίνες στον αέρα του εσωτερικού μας χώρου να είναι επιβαρυντικές, μειώνουμε την έκθεση από αποσμητικά χώρου, κεριά και οικιακά καθαριστικά. Μπορούμε να αναζητήσουμε στο εμπόριο φυσικά προϊόντα και είδη οικιακής χρήσης αλλά και να υιοθετήσουμε τη συνήθεια να αερίζουμε καθημερινά το σπίτι.  Σταματάμε το κάπνισμα και φροντίζουμε να ασκούμαστε τακτικά.

PROSOPO_KATHREFTIS_YGEIAS_INGOLDEN_VASSILIKI_CHRONOPOULOU2.jpg

Περιοχή των χειλιών και του στόματος

Οι κηλίδες γύρω από το στόμα και την περιοχή των χειλιών σχετίζονται με τη σπλήνα, το στομάχι και το πεπτικό σας σύστημα. Τα προβλήματα σε αυτές τις περιοχές αφορούν, δυσπεψία, φούσκωμα, κακή αναπνοή, προβλήματα με όρεξη. Τα προβλήματα σπλήνας προκαλούν επίσης ζητήματα όπως ξεραμένα χείλη.

Σύμφωνα με την κινεζική χαρτογράφηση, τα δερματικά προβλήματα γύρω από το στόμα προκαλούνται από συνεχή έκθεση σε υπερβολική υγρασία εξαιτίας κατανάλωσης τηγανητών, γαλακτοκομικών, ζάχαρης και γλυκών. Για την αποφυγή πρόκλησης ασθενειών όπως η υψηλή χοληστερόλη, ο καρκίνος, οι μεταβολικές διαταραχές, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και διάφορες αλλεργίες, φροντίζουμε να αποφεύγουμε το  αλεύρι λευκού σιταριού, το επεξεργασμένο άμυλο, τα μανιτάρια και τις πιπεριές.

Προτιμάμε τρόφιμα που δεν έχουν υποστεί ζυμώσεις και ανακουφίζουν από την υγρασία, όπως καλαμπόκι, ακατέργαστο μέλι, πράσινα λαχανικά, κρεμμύδια, κανέλα, τζίντζερ, και αφεψήματα όπως ο άνηθος, ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, ενώ αποφεύγουμε τα πικάντικα και υιοθετούμε σωστή συνήθεια ύπνου.

Πηγούνι και σαγόνι σε αυτή την περιοχή αποτυπώνονται θέματα που οφείλονται συνήθως σε ορμονικές ανισορροπίες, ή/και άγχος.

Η υγεία είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας πλήρους και ευτυχισμένης ζωής άμεσα συνδεδεμένη με την ψυχολογική μας διάθεση!

Για την ανάκτηση και τη διατήρηση της υγείας μας, προσέχουμε τόσο την ψυχολογία όσο και τη φυσική μας κατάσταση, υιοθετώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής καθημερινά που περιλαμβάνει φυσικές αποτοξινώσεις, ασκήσεις αναπνοής, διαλογισμό, γιόγκα, tai chi, Qigong.  Βρίσκουμε χρόνο στο πρόγραμμά μας για περπάτημα και επαφή με τη φύση. Για να αντιμετωπίσουμε θέματα άγχους μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις απλές τεχνικές διαχείρισης ή ακόμη και να αναζητήσουμε τη βοήθεια κάποιου ειδικού στην περίπτωση που δεν τα καταφέρνουμε μόνοι.

Για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να επανακτήσει το ρυθμό του, κοιμόμαστε νωρίς και ξυπνάμε νωρίς. Επιλέγουμε με προσοχή στρώμα και μαξιλάρι και αλλάζουμε τις συνήθειες του ύπνου μας σε τουλάχιστον 7-8 γεμάτες ώρες κάθε βράδυ. Επίσης εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας συμπεριλαμβάνοντας φρούτα, πράσινα λαχανικά. Είναι σημαντικό να είμαστε καθημερινά καλά ενυδατωμένοι, καταναλώνοντας άφθονο φιλτραρισμένο νερό και αφεψήματα.

Κάθε φορά λοιπόν που κοιτάμε το πρόσωπό μας στον καθρέφτη, ας προσπαθήσουμε να ακούσουμε, προσεκτικά, ότι έχει να μας πει!


Βασιλική Χρονοπούλου

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας 

     ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)-Life Coach- 
        Μετεκπαίδευση Aνασυνδυασμένη–Εκλεκτική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας