Άρωμα, πως θα διαρκέσει περισσότερο;

0
748

Σίγουρα έχουμε παρατηρήσει ότι κάποια αρώματα κρατάνε πολύ, ενώ κάποια άλλα μετά από μισή ώρα έχουν εξατμιστεί.

Επίσης, τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά από δέρμα σε δέρμα και κρατάνε περισσότερο ή λιγότερο από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό έχει να κάνει με το δέρμα μας, τον τύπο του και την λιπαρότητα του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κόλπα που ανεξαρτήτως δέρματος, βοηθούν το άρωμα να κρατάει περισσότερο από όσο θα διαρκούσε!

Ας δούμε μερικά από αυτά: 

arvma-pvs-tha-diarkesei-perissotero-ingolden.gr

 

Ενυδάτωση:

Βασικό ρόλο στη διατήρηση της μυρωδιάς ενός αρώματος, παίζει η ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αν έχουμε λιπαρό δέρμα, το άρωμα θα διαρκέσει πολύ περισσότερο. Αν όμως το δέρμα μας είναι ξηρό, τότε πρέπει να το ενυδατώσουμε. Αν το άρωμά μας βγαίνει και σε body lotion, το προτιμάμε, προκειμένου να δώσουμε στην επιδερμίδα μας την ενυδάτωση που χρειάζεται χρησιμοποιώντας προϊόντα με την ίδια μυρωδιά. Αν δεν υπάρχει body lotion, επιλέγουμε μια άοσμη κρέμα, και έπειτα εφαρμόζουμε το άρωμα.

Η σωστή στιγμή:

Η  καλύτερη ώρα για να βάλουμε το άρωμά μας, είναι μόλις βγούμε από το ντους, και αφού έχουμε χρησιμοποιήσει ενυδατική λοσιόν. Οι ανοιχτοί πόροι μετά το μπάνιο θα κάνουν το άρωμά μας να κρατήσει για ώρες. Αποφεύγουμε να βάλουμε το άρωμα πάνω στα ρούχα μας.

Τα σωστά σημεία:

Η θερμότητα είναι αυτή που ενεργοποιεί το άρωμα. Τα σημεία που είναι πάντα λίγο πιο ζεστά πάνω στο σώμα μας, είναι αυτά όπου νιώθουμε τον σφυγμό μας. Μερικά τέτοια είναι: πίσω από το αυτί, στο κάτω μέρος του λαιμού, στον καρπό, στο εσωτερικό του αγκώνα και πίσω από το γόνατο.

Η σωστή επιλογή αρώματος:

Όταν αναζητάμε το ιδανικό άρωμα, φροντίζουμε πρώτα να μάθουμε τα συστατικά του. Τα εσπεριδοειδή, οι πράσινες νότες και τα λουλούδια είναι πιο ζωηρά από τα ξυλώδη αρώματα, όμως δεν μένουν για πολύ πάνω στην επιδερμίδα. Αν θέλουμε, λοιπόν, ένα άρωμα που να μην χρειάζεται να το ανανεώνουμε συχνά, επιλέγουμε από τις κατηγορίες spicy και oriental. Οι πιο ισχυρές νότες βάσεις που θα μας εξασφαλίσουν μεγαλύτερη διάρκεια είναι το πατσουλί, η βανίλια, το πεύκο και το musk.

Δεν τρίβουμε τις περιοχές που έχουμε μόλις ψεκάσει:

Μετά την εφαρμογή του αρώματος έχουμε την συνήθεια να τρίβουμε τον ένα καρπό με τον άλλο, προκειμένου να μοιραστεί η ποσότητα. Το τρίψιμο, όμως, του αρώματος διασπά τα μόρια του, μειώνοντας τη μυρωδιά του και συνεπώς τη διάρκειά του. Ψεκάζουμε το άρωμα στην επιδερμίδα μας και αφήνουμε το να στεγνώσει φυσικά, χωρίς να το αγγίξουμε.

Διατηρούμε το άρωμά στο σωστό μέρος:

Η θερμότητα, το φως και η υγρασία μπορεί να διασπάσουν τις ενώσεις ενός αρώματος, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει την μυρωδιά του. Τοποθετούμε το αγαπημένο μας άρωμα σε ένα δροσερό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Δεν το βάζουμε στο ψυγείο ή κοντά σε κλιματισμό.  Επίσης, το κρατάμε έξω από το μπάνιο, καθώς η θερμότητα και η υγρασία από το ντους θα μπορούσε να το βλάψει σε μεγάλο βαθμό. Τέλος,  έχουμε πάντα το καπάκι πάνω στο μπουκάλι, ώστε να μην επηρεαστεί καθόλου το άρωμα από τον αέρα.

arvma-pvs-tha-diarkesei-perissotero2-ingolden.gr

Μερικά μυστικά ακόμη:

–  Βάζουμε λίγη βαζελίνη στα σημεία που φοράμε το άρωμα. Η βαζελίνη θα «ρουφήξει» το άρωμα και δεδομένου ότι δεν την απορροφά το δέρμα, θα μυρίζουμε για πάρα πολλή ώρα.

–  Για πιο διακριτικό αποτέλεσμα δεν ψεκάζουμε απευθείας επάνω μας το άρωμα. Αντιθέτως, ψεκάζουμε στον αέρα και αμέσως περνάμε μέσα από το «σύννεφο» αρώματος που δημιουργήσαμε. Έτσι το άρωμα θα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο μας το σώμα αφήνοντας μια σαφώς πιο διακριτική μυρωδιά.

–  Αρωματίζουμε και τα μαλλιά μας! Ψεκάζουμε τη βούρτσα μας για να αρωματίσουμε διακριτικά τις τούφες μας. Δεν εφαρμόζουμε το άρωμα κατευθείαν στα μαλλιά, γιατί αυτό περιέχει οινόπνευμα – ειδικά αν είναι βαμμένα, το χρώμα θα κάνει θαμπάδες και αλλοιώσεις.

–  Αρωματίζουμε και τα ρούχα μας. Παίρνουμε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα βαμβακιού, ψεκάζουμε πάνω το άρωμα μας, και το τοποθετούμε στην ντουλάπα. Όχι πάνω στα ρούχα όμως, δίπλα τους ακριβώς.

 Όταν φοράμε μαντήλι, το ψεκάζουμε με άρωμα και έτσι κρατάει πολύ περισσότερο η μυρωδιά. Ψεκάζουμε από μια απόσταση, και όχι ανοιχτόχρωμα υφάσματα γιατί μπορεί να φαίνονται λεκέδες.

 

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος[/vc_column_text][/vc_column]

[/vc_row]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας