Ayurveda, τέλεια υγεία!

0
153

 ayurveda-yeleia-ygeia-iatriki-enallaktika--ingolden.gr

 

Η Ayurveda – Αγιουρβέδα  είναι ένα περίπλοκο ιατρικό σύστημα που δημιουργήθηκε στην Ινδία πριν εκατοντάδες χρόνια.

Η Ayurveda – Αγιουρβέδα είναι ένας σανσκριτικός όρος.

Είναι φτιαγμένος επάνω στις λέξεις “Αyus’ και “Veda”.

“Ayus” σημαίνει  ζωή.

“Veda” σημαίνει γνώση ή επιστήμη.

Με τον όρο λοιπόν αυτόν πρακτικά εννοείται:

 “Η επιστήμη της Ζωής” ή “Η Γνώση της Ζωής”.

 

Η Αγιουρβέδα μιλάει για την τέλεια υγεία. Στόχος της είναι να μας μάθει πως μπορούμε να επηρεάσουμε, να διαμορφώσουμε, να επεκτείνουμε και τελικά να ελέγξουμε τις ζωές μας χωρίς την παρεμβολή των ασθενειών ή της γήρανσης.

Οι βασικές αρχές της μπορούν να βρεθούν στα ινδικά ιερά κείμενα, τα αποκαλούμενα Vedas, τα αρχαία ινδικά βιβλία της φρόνησης. Η βασική αρχή της Veda, που γράφτηκε πριν από 6.000 έτη, περιέχει μια σειρά συνταγών που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να υπερνικήσουν τις διάφορες ασθένειες και να διατηρήσουν την υγεία τους με την εναρμόνιση του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος σε τέλεια ισορροπία με τη φύση.

Η κατευθυντήρια γραμμή της είναι ότι ο νους ασκεί την πιο βαθιά επίδραση στο σώμα και η απελευθέρωση από τις αρρώστιες εξαρτάται από την ισορροπία νου και σώματος.

Το πρώτο μυστικό που πρέπει να γνωρίζουμε για την τέλεια υγεία είναι ότι πρέπει να την επιλέξουμε !!! Μπορούμε να είμαστε τόσο υγιείς όσο νομίζουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε. Για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη χρειαζόμαστε μια άλλη προοπτική που βλέπουμε την υγεία μας, νέου είδους γνώσεις βασισμένες σε μια βαθύτερη έννοια της ζωής.

Σύμφωνα με την Ayurveda – Αγιουρβέδα, όλοι χτίζουμε νέα σώματα συνεχώς.  ‘Oτι χτίζουμε στο σώμα μας μπορούμε να το γκρεμίσουμε και να το ξαναχτίσουμε από την αρχή.

Πώς;…

Για να το καταλάβουμε πρέπει να έχουμε τη γνώση ότι:

Ο σκελετός μας που φαίνεται τόσο άκαμπτος και σταθερός ανανεώνεται εντελώς κάθε τρεις μήνες!

Το δέρμα μας ανανεώνεται κάθε πέντε εβδομάδες!

Ο λιπώδης ιστός αλλάζει κάθε τρεις εβδομάδες κλπ.

Έτσι, ενώ εξωτερικά δείχνουμε να είμαστε οι ίδιοι, στην πραγματικότητα κάθε χρόνο ανανεώνεται το 98 % του συνολικού αριθμού των ατόμων του σώματός μας!!!

Όλοι οι μεγάλοι γιατροί και δάσκαλοι της Ayurveda συμφωνούν στο ότι: Η πίστη στην προσφορά της Ayurveda στην ζωή μας δε σημαίνει σε καμία περίπτωση απόρριψη της κλασσικής Ιατρικής. Αντίθετα η μία συμπληρώνει και βοηθάει την άλλη.

Αρχαία σοφία και σύγχρονη επιστήμη είναι απόλυτα συμβατές.

 

Η Ayurveda  είναι βασισμένη στην προϋπόθεση ότι ο κόσμος αποτελείται από πέντε στοιχεία: αέρα, φωτιά, νερό, γη και αιθέρα. Σύμφωνα με τον αγιουρβεδικό σωματότυπό μας, δηλαδή, το ποσοστό των πέντε στοιχείων που υπάρχουν στον καθένα μας, κάνοντας χρήση των θεραπευτικών μεθόδων της Ayurveda – Αγιουρβέδα – βότανα, διατροφή, άσκηση, διαφορετικούς τύπους της γιόγκα και καλλιεργώντας συνεχώς την ψυχή και το νου μας, μπορούμε να καταπολεμήσουμε τις παθήσεις και να παραμείνουμε υγιείς σε όλη μας της ζωή.

♦ Όποιο Ιατρικό, εναλλακτικό, αρχαίο ή νεότερο σύστημα για την υγεία μας κι αν εξετάσουμε, τελικά καταλήγουμε στο εξής: Οι εσωτερικές μας φυσικές δυνάμεις – ψυχικές και σωματικές είναι οι πραγματικοί γιατροί της ασθένειας !!! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας