Μεγάλα Μάτια – Big Eyes

0
61

Μεγάλα Μάτια, μια αληθινή ιστορία! 

Το φιλμ επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σ’ ένα σκάνδαλο που συγκλόνισε την παγκόσμια καλλιτεχνική – και όχι μόνο – κοινότητα, πίσω στις δεκαετίες του 50’ και του 60’. 

 

Υπόθεση:

Στη δεκαετία του ’50 η Μάργκαρετ Κιν ζωγραφίζει μια σειρά πορτρέτων παιδιών με χαρακτηριστικά μεγάλα μάτια. Εξαιρετικός στις δημόσιες σχέσεις και τις πωλήσεις, ο άντρας της πλασάρει με τη συναίνεσή της τα έργα της σαν δικά του και γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Η ίδια κρατάει κρυφή την αλήθεια για χρόνια, μέχρι που η μεταξύ τους σχέση φτάνει στα άκρα.

 

Το φιλμ έχει αποσπάσει τρεις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες Χρυσές Σφαίρες:

Καλύτερου ‘Α Γυναικείου Ρόλου – Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Έιμι Άνταμς)
Καλύτερου ‘Α Ανδρικού Ρόλου – Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Κριστόφ Ουόλτζ)
Καλύτερου Τραγουδιού (Λάνα Ντελ Ρέι)

Σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον με τους: Έιμι Άνταμς που κέρδισε για την ερμηνεία της Χρυσή Σφαίρα, Κρίστοφ Βαλτς, Ντάνι Χιουστον, Κρίστεν Ρίτερ

κυκλοφορία: 2014 | Διάρκεια: 105

 

Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη και τους Ηθοποιούς:

Η Έιμι Άνταμς – Amy Adams, γεννήθηκε στην Ιταλία το 1974.  Αν και από το 2006 έχει προταθεί πέντε φορές για Όσκαρ, στις ταινίες: “Junebug” (2005), “Doubt” (2008), “The Fighter” (2010), “The Master” (2012) και “American Hustle” (2013),  δεν έχει τιμηθεί μέχρι σήμερα με το χρυσό αγαλματίδιο. Παράλληλα στο πλούσιο βιογραφικό της διαθέτει και τέσσερις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, η πέμπτη είναι με το «Μεγάλα Μάτια», έχοντας κερδίσει πέρσι με την υπέροχη ερμηνεία της στην ταινία “American Hustle” (2013).

 

Ο Αυστριακός ηθοποιός Κριστόφ Βαλτς – Christoph Waltz γεννήθηκε το 1956 στη Βιέννη. Προτεινόμενος για Όσκαρ και τις δύο φορές που πρωταγωνίστησε σε ταινίες του Quentin Tarantino, τόσο στο “Inglourious Basterds” (2009) όσο και στο “Django Unchained” (2012). Και τις δύο φορές έφυγε κρατώντας το Όσκαρ Καλύτερου ‘Β Ανδρικού Ρόλου. Αντίστοιχα και στις Χρυσές Σφαίρες μετράει ισάριθμες υποψηφιότητες και νίκες με τις ταινίες του Tarantino. Φέτος η ερμηνεία του στην ταινία του Τιμ Μπάρτον, του χάρισε την τρίτη του υποψηφιότητα στην κατηγορία Καλύτερου ‘Α Ανδρικού Ρόλου – Κωμωδία ή Μιούζικαλ…

Ο Τιμ Μπάρτον – Tim Burton, είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και δραστήριους σκηνοθέτες και παραγωγούς του Χόλιγουντ, έχοντας γυρίσει ταινίες πολλών ειδών, από κινούμενα σχέδια μέχρι ταινίες δράσης. Το όνομα του έχει συνδεθεί άρρηκτα με ταινίες όπως: “Dark Shadows”, “Alice in Wonderland”, “Sweeney Todd” καθώς και παλαιότερες κλασικές δημιουργίες όπως: “Ed Wood”, “Big Fish” και “Planet of the Apes”, “Edward Scissorhands” κ.α. Παράλληλα όμως είναι σημαντική η συμβολή του και η βοήθεια που έχει προσφέρει στην εξέλιξη του  Animation, με σκοπό να αναζωογονηθεί και να εξελιχθεί περαιτέρω η τεχνική του stop-motion σινεμά. Ξεκινώντας το 1993 με το “The Nightmare Before Christmas” του Henry Selick και συνεχίζοντας με τα δικά του φιλμ, το 2005 με το “Corpse Bride” και το 2012 με το “Frankenweenie”.

 

Μια ταινία που αξίζει το χρόνο μας..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας