Η γενναιότητα του να είσαι αυθεντικός!

0
225

Σε μια εποχή που ο φόβος καθοδηγεί την ανθρώπινη συμπεριφορά, το να είμαι αυθεντικός απαιτεί κουράγιο και γενναιότητα.

Για τους περισσότερους από εμάς η ζωή είναι μία δύσκολη επίτευξη ισορροπίας επειδή ακριβώς δεν είμαστε συνεπείς με τα πιστεύω μας. Πιστεύουμε σ’ έναν τρόπο ζωής και ζούμε μ’ ένα τελείως διαφορετικό τρόπο.

Το να είμαστε αυθεντικοί δε σημαίνει να είμαστε τέλειοι απλά να είμαστε ο γνήσιος εαυτός μας. Σημαίνει ότι δε χρειάζεται να προσποιούμαστε ότι είμαστε κάτι άλλο για να νιώσουμε ασφαλείς.

Να αποδεχτούμε ως στοιχεία της ανθρώπινης υπόστασης μας, εκτός από την αγάπη τη συμπόνια και την κατανόηση και τα καταπιεσμένα συναισθήματα όπως ο φόβος, ο θυμός και η ντροπή. Να μπορέσουμε να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι η αλήθεια είναι θέμα οπτικής και ο κάθε ένας από εμάς βλέπει τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.

Χρειάζεται να κάνουμε μόνο ένα βήμα. Να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε μάγμα πολλών στοιχείων, φωτεινών και σκοτεινών και να μας αποδεχτούμε ολόκληρους.


Είναι μια δύσκολη πρόκληση αυτό είναι αλήθεια αλλά είναι ο πραγματικός δάσκαλος που φωτίζει το δρόμο μας προς τη μεταμόρφωση.

Αυθεντικότητα είναι η κατάσταση στην οποία δε χρειάζεται να προστατέψουμε και να υπερασπιστούμε την ταυτότητά μας, απλά χρειάζεται να κατευθύνουμε την προσοχή στις αισθήσεις μας.

Το να είμαστε αυθεντικοί σημαίνει ότι διαθέτουμε την ικανότητα να είμαστε επινοητικοί και δημιουργικοί, να κάνουμε επιλογές που ενδυναμώνουν τις αξίες μας και να δρούμε αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω μας. Είναι κάτι περισσότερο από ικανότητα, είναι μια σημαντική αρετή που μπορούμε να την καλλιεργήσουμε αν επικεντρωθούμε και εστιάσουμε μέσα μας.

Είμαι αυθεντικός σημαίνει ότι μπορώ να αποφασίσω αβίαστα με ποιόν συναντιέμαι,  συνομιλώ και αλληλεπιδρώ. Σημαίνει ότι έχω τη διάκριση ανάμεσα στο να κατανοώ και να σέβομαι το διαφορετικό, χωρίς επίκριση, αλλά και στον τρόπο που επιλέγω να εμπεριέχω τους άλλους.

‘Οταν βιώνουμε την εμπειρία της ροής των νέων επιγνώσεων, το μυαλό και οι αισθήσεις μας ευθυγραμμίζονται με την καρδιά μας, δημιουργώντας ένα πεδίο που ακτινοβολεί και επηρεάζει ενεργειακά τους ανθρώπους γύρω μας.

Συνδεόμαστε με τους άλλους με σχέσεις ειλικρίνειας και εκφράζουμε τα συναισθήματα μας αβίαστα και χωρίς προσποίηση.

Αυτό σημαίνει ισορροπία, ένα ακόμη σημαντικό συστατικό της αυθεντικότητας, μαζί με την ακεραιότητα, την επίγνωση και την αίσθηση ότι ανήκουμε.

Το να είμαστε αυθεντικοί είναι μια ξεκάθαρη θέση απέναντι στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους ! Δηλώνει την επιλογή του να είμαστε και όχι να φαινόμαστε! Εξάλλου, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται!

 

Βασιλική Χρονοπούλου

Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας 

     ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)-Life Coach- 
        Μετεκπαίδευση Aνασυνδυασμένη–Εκλεκτική Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας