Δώστε όγκο στα μαλλιά σας!

0
403


Μαλλιά λεπτά και άτονα: Χαρίστε τους όγκο και ανεβάστε τη διάθεση σας με κινήσεις απλές, αλλά καθοριστικές!

dwste-ogko-sta-mallia-sas-ingolden.gr.jpg6

 

Όλες θα θέλαμε να είχαμε μαλλιά με όγκο και λάμψη, που να «κρατάνε» το χτένισμα για ώρες χωρίς ενδιάμεσο styling, λίγες όμως είναι αυτές που το καταφέρνουν. Ειδικά οι γυναίκες με λεπτά και άτονα μαλλιά συχνά βρίσκονται αντιμέτωπες με το γνωστό πρόβλημα: μετά το styling τα όμορφα, ζωντανά και με όγκο μαλλιά τους σιγά σιγά χάνουν τη φόρμα τους.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η λεπτή τρίχα να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η λεπτή τρίχα έχει 50% λιγότερη πρωτεΐνη σε σχέση με την κανονική και τη χοντρή. Συνεπώς η λεπτή τρίχα έχει μικρότερη διάμετρο, γι’ αυτό τα μαλλιά δεν έχουν όγκο και βαραίνουν πιο εύκολα.

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!

Χάρη στους ειδικούς, πλέον κυκλοφορούν στο εμπόριο πολλά προϊόντα που προορίζονται για «λεπτά μαλλιά». Πρόκειται για προϊόντα ελαφριάς σύνθεσης, που φέρουν στη συσκευασία τους την ένδειξη «για λεπτά μαλλιά» ή για «ανάλαφρα μαλλιά». Όλα βοηθούν στην αντιμετώπιση της έλλειψης όγκου και ζωντάνιας, όμως δε μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των μαλλιών, αν δεν είναι υγιή. Αν δηλαδή η τρίχα δεν είναι δυνατή και λεία και επομένως ζωντανή και λαμπερή. Για να εξασφαλίσουμε αυτή την αναγκαία συνθήκη, χρειάζεται να τα φροντίζουμε με το σωστό τρόπο και τα ενδεδειγμένα για τις ιδιαιτερότητές τους προϊόντα.

Ενυδάτωση

Οι περισσότερες γυναίκες με λεπτά μαλλιά, πιστεύουν λανθασμένα ότι το conditioner, οι μάσκες, τα leave-in προϊόντα (προϊόντα που δεν ξεβγάζονται) και τα προϊόντα styling βαραίνουν τα μαλλιά τους. Όμως η λεπτή τρίχα τα χρειάζεται, γιατί θα την προστατέψουν από κάθε είδους φθορές και θα αποκτήσει λεία επιφάνεια και μεταξένια υφή, δυο προϋποθέσεις απαραίτητες για ζωντανά και με όγκο μαλλιά.

Μικρή ποσότητα προϊόντος

Το λάθος που κάνουμε συνήθως, είναι η ποσότητα που χρησιμοποιούμε. Τα λεπτά μαλλιά χρειάζονται μικρή ποσότητα σαμπουάν, conditioner και μάσκας. Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης το πολύ καλό ξέβγαλμα και η μικρή ποσότητα leave-in προϊόντος. Επειδή τα λεπτά μαλλιά είναι συνήθως πιο ευάλωτα, περιστασιακά συστήνεται η χρήση ενός δυναμωτικού σαμπουάν και μάσκας, ώστε να μη σπάνε και να μη φριζάρουν. Τέλος για να εξασφαλίσουμε όγκο και λάμψη στα μαλλιά μας, είναι προτιμότερο να αποφεύγουμε τη συχνή χρήση συσκευών styling.

 

ΕΞΥΠΝΑ ΤΡΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΓΚΟ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ!

 

dwste-ogko-sta-mallia-sas-ingolden.gr.jpg2

 

 

1. Το ιδανικό κούρεμα για μαλλιά με  λεπτή τρίχα είναι το γεωμετρικό καρέ, πιο κοντό  ή πιο μακρύ. Το ντεγκραντέ και οι αφέλειες πρέπει να αποφεύγονται, γιατί κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο λίγα.

 

2. Τα λεπτά μαλλιά θέλουν «λεπτή» μεταχείριση. Δε τα τρίβουμε με δύναμη στο λούσιμο, δε τα σφίγγουμε με λαστιχάκια, δε τα φορμάρουμε πολύ ώρα με το πιστολάκι

 

3. Για να τους δώσουμε όγκο, τα βουρτσίζουμε ανάποδα όσο είναι νωπά και τα στεγνώνουμε με το πιστολάκι.

 

4. Όταν κάνουμε styling, ανασηκώνουμε πρώτα τη ρίζα με βούρτσα αέρος ή με τα δάχτυλά μας.

 

5. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε κάποιο προϊόν styling που φέρει την ένδειξη «volume», δηλαδή «για όγκο». Βάζουμε μικρή ποσότητα στις ρίζες των μαλλιών και τα στεγνώνουμε ανάποδα ή ανασηκώνοντας τις ρίζες με τα δάχτυλα μέχρι να στεγνώσει εντελώς το προϊόν. Έτσι οι ρίζες σκληραίνουν και τα μαλλιά διατηρούν τον όγκο τους.

 

6. Προτιμούμε το φορμάρισμα με ρόλεϊ. Αν τα φορμάρουμε με πιστολάκι, δε θα πρέπει να δουλεύουμε πολλές φορές την κάθε τούφα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να ηλεκτριστούν και να χάσουν τον όγκο τους εξαιτίας της υπερβολικής θερμοκρασίας.

 

πηγή: (αρμονία)

Κείμενο-Επιμέλεια: Έλενα Παυλίδου-Αισθητικός

(e-mail:elena33xx@hotmail.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας