Έρχεται «Η εκδοχή του Μπράουνινγκ» στο Θέατρο Εμπορικόν!

0
4

ingolden.gr

«Η εκδοχή του Μπράουνινγκ» γράφτηκε το 1948 και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Εμπορικόν με τον Δημήτρη Καταλειφό σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Ο ίδιος ο συγγραφέας είχε δηλώσει γι’ αυτό το έργο ότι: «Αν ποτέ με καλούσαν στο ουράνιο δικαστήριο για να υπερασπιστώ την ιδιότητά μου του θεατρικού συγγραφέα, αυτό το έργο θα επέλεγα για μάρτυρα υπεράσπισης, ως το πιο αντιπροσωπευτικό της καριέρας μου».

Πρόκειται λοιπόν για ένα από τα καλύτερα του έργα, αλλά και ένα από τα καλύτερα μονόπρακτα που έχουν γραφτεί ποτέ, φόρος τιμής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το κείμενο αφορά τη ζωή του Άντριου Κρόκερ-Χάρις, ενός κλασικού φιλολόγου σ’ ένα αγγλικό κολλέγιο. Ο καθηγητής δεν είναι αρεστός ούτε στη γυναίκα του, ούτε στους μαθητές του, ούτε στους συναδέλφους του. Μια αυθόρμητη πράξη καλοσύνης από ένα παιδί, γίνεται η αφορμή να ξετυλιχτούν οι περίπλοκες σχέσεις των ενήλικων ηρώων, που δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια τη ζωή τους.

Σε ειδική συνέντευξη τύπου που δόθηκε από τους συντελεστές στο Θέατρο Εμπορικόν το πρωί της Τετάρτης, η Ελληνική Θεαμάτων, η πολύπλευρη αυτή εταιρεία παραγωγής, παρουσίασε αυτή την νέα της παραγωγή, που αποτελεί μια από τις πολλές φιλοξενεί στα θέατρά της. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το Θέατρο Εμπορικόν λειτουργεί φέτος με το πρότυπο των Θεάτρων του εξωτερικού, παρουσιάζοντας μέσα σε μια σεζόν 3 διαφορετικές παραγωγές. Έτσι, μετά το επιτυχημένο ανέβασμα του έργου του Μάμετ «Ολεάννα» και το νέο ανέβασμα του «Η εκδοχή του Μπράουνινγκ», ο Δημήτρης Καταλειφός θα πρωταγωνιστήσει σε μια ακόμη παραγωγή που θα ανέβει την Άνοιξη στην ίδια σκηνή.

erxetai-i-methodos-sto-emporikon--ingolden.gr

Πρωταγωνιστούν: Δημήρτης Καταλειφός, Κυριάκος Ψυχαλής, Άγης Εμμανουήλ, Μαρία Καλλιμάνη, Δημήτρης Καταλειφός, Βύρων Σεραϊδάρης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Λουκία Μιχαλοπούλου

Info:

Συντελεστές:

Μετάφραση: Δήμος Κουβίδης

Σκηνοθεσία: Ελένη Σκότη

Σκηνικά – κοστούμια: Εύα Μανιδάκη

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Παργινού

Φωτογραφίες παράστασης: Νικόλας Κομίνης

Θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ (Σαρρή 11, Ψυρρή)

Από 22 Δεκεμβρίου 2013

 

Κείμενο: Τάσος Μπιμπισίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας