Χριστούγεννα ουσιαστικής συνάντησης!

0
94

Τα  Χριστούγεννα για μένα δεν είναι μόνο ένα παγιωμένο πλαίσιο που εκφράζεται γιορτάζοντας με καταναλωτική μανία και διασκεδάζοντας μέχρι πρωίας.

Το πνεύμα των Χριστουγέννων φωτίζει τον πραγματικό συμβολισμό της γέννησης του Θεανθρώπου που ανοίγει ένα δρόμο μέσα μας για να μας διδάξει αρετές όπως η Αγάπη άνευ όρων, η Αλήθεια και η Συγχώρεση !

Με την ουσιαστική συνάντηση των Χριστουγέννων μέσα μας, αναβιώνουμε την ελπίδα για τη γέννηση μιας νέας εποχής όπου η αγάπη θα εκμηδενίζει διαφορές και αποστάσεις και θα δημιουργεί ουσιαστικές συναντήσεις με εμάς και τους άλλους, μαζί!

Ειδικά αυτά τα Χριστούγεννα καλούμαστε όχι μόνο να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς, την απομόνωση ασφαλείας που δημιούργησε η πανδημική απειλή, αλλά και να βιώσουμε θλίψη για τις απώλειες των συνανθρώπων μας. Η αίσθηση αυτή μας μουδιάζει και σίγουρα ξεβολεύει όλα μας τα σχέδια, ανεξάρτητα το πλαίσιο που εκφράζουν τα Χριστούγεννα για τον καθένα από εμάς.

Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν μας προσκαλούν να επαναπροσδιορίσουμε τις συνηθισμένες εκδηλώσεις και να αγκαλιάσουμε διαφορετικούς τρόπους να γιορτάσουμε και να συναντηθούμε με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Το μάθημα αυτής της χρονιάς είναι  ότι κάθε λεπτό της ζωής μας είναι πολύτιμο!

Ας ανοίξουμε την καρδιά μας να χωρέσουμε το διαφορετικό και να μετατρέψουμε αυτά τα Χριστούγεννα σε γιορτή προσωπικής ευθύνης, αγάπης και αλληλεγγύης που εκφράζεται με σεβασμό και συμπαράσταση του ανθρώπου προς τον άνθρωπο.

Να αγκαλιάσουμε όλους τους μοναχικούς, λυπημένους ανθρώπους ανάβοντας και για εκείνους το χριστουγεννιάτικο φως όπως το μήνυμα της αγάπης που εκπέμπει αυτή η πανανθρώπινη γιορτή.

Μέσα από το μοίρασμα και την αγάπη έχουμε την ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά και στους γύρω μας την ουσία της καλοσύνης και της προσφοράς ! Να δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον για το διπλανό μας και να γιορτάσουμε αυτά τα Χριστούγεννα βοηθώντας  όπου και με όποιον τρόπο μπορούμε.

Να φροντίσουμε όλους εκείνους που αυτά τα Χριστούγεννα συμβολίζουν απλά μια περίοδο περισσότερης θλίψης, καθώς αντιμετωπίζουν πένθος, ασθένειες, μοναξιά ή ελλείψεις σε βασικά είδη και αγαθά που δεν τους αφήνουν το περιθώριο να χαρούν, να γιορτάσουν και να ανταλλάξουν δώρα. Σε όλους όσοι διαβιούν σε σπίτια χωρίς θέρμανση, σε οίκους φιλοξενίας ή σε εκείνους που κοιμούνται καταγής στους στολισμένους δρόμους!

Και υπάρχουν τρόποι να προσφέρουμε ακόμη και αν τα Χριστούγεννα των περιορισμών απαιτούν προσοχή και απόσταση.

Μπορούμε να συνεισφέρουμε σε σωματεία που φροντίζουν αστέγους, που στηρίζουν μονογονεικές οικογένειες και αδέσποτα, μπορούμε να προσφέρουμε σε δράσεις που ασχολούνται με τη στήριξη κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, σε ορφανοτροφεία καθώς και στα συσσίτια και τη συγκέντρωση τροφίμων.

Μπορούμε ακόμη να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά και να ευχηθούμε στους ηλικιωμένους συγγενείς μας, εκφράζοντας την αγάπη μας και τη σκέψη μας ή να οργανώσουμε διαδικτυακές συναντήσεις με όσους μοναχικούς ανθρώπους γνωρίζουμε απλά για να τους κάνουμε συντροφιά!

Να στείλουμε ευχές, προσφέροντας γλυκίσματα, λουλούδια και δώρα, δείχνοντας τη σκέψη και το ενδιαφέρον μας.

Μπορούμε ακόμη και να επινοήσουμε τρόπους για να ξεσκάσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο, να διασκεδάσουμε μαζί ! Οργανώνοντας μια διαδικτυακή συνάντηση με τους φίλους μας για να  γιορτάσουμε πίνοντας, τραγουδώντας ή ακόμη και χορεύοντας.

Αυτά τα Χριστούγεννα μπορούμε να εκφράσουμε το ενδιαφέρον και την καλή μας θέληση για το συνάνθρωπο έμπρακτα δημιουργώντας γέφυρες και συνεισφέροντας σε όλους όσοι χρειάζονται αυτή την ημέρα ένα χαμόγελο, μια εικονική αγκαλιά και ένα βλέμμα στήριξης!

Γιατί οι πράξεις καλοσύνης μας κάνουν να εστιάζουμε στο καλό μέσα μας που επιθυμεί να έχουν όλοι υγεία και ευζωία !  

και αυτά είναι Χριστούγεννα ουσιαστικής συνάντησης!

 

Βασιλική Χρονοπούλου

ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)

Μετεκπαίδευση στην Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας