Παλιά κραγιόν, αξιοποιήστε τα!

0
3901

 

Πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα παλιά μας κραγιόν που δε φοράμε πια, αλλά λυπόμαστε και να πετάξουμε;

Σας δίνουμε μερικές ιδέες!

palia-kragion-aksiopoiiste-ta-ingolden-gr

 

Μετατρέπουμε το κραγιόν σε λιπ γκλος:
Αναμειγνύουμε μικρή ποσότητα κραγιόν με βαζελίνη, στο χέρι μας χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι για τα χείλη. Χρησιμοποιούμε το χέρι μας σαν παλέτα, επειδή η θερμοκρασία του σώματος μας, θα ζεστάνει το προϊόν και θα το βοηθήσει να γλιστρήσει ευκολότερα στα χείλη.

Μας φαίνεται το κραγιόν μας πολύ έντονο;
Σε αυτή την περίπρτωση εφαρμόζουμε μια λεπτή στρώση κραγιόν στα χείλη μας, στη συνέχεια χρησιμοποιούμε μια χαρτοπετσέτα και απομακρύνουμε το περιττό χρώμα, κλείνοντας την απαλά ανάμεσα στα χείλη. Εφαρμόζουμε ακόμα μια λεπτή στρώση κραγιόν, και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο, το χρώμα περνάει στα χείλη αντί να μένει στην επιφάνεια των χειλιών σε πολλαπλές στρώσεις.

Μετατρέπουμε το κραγιόν μας σε μολύβι για τα χείλη:
Παίρνουμε ένα μικρό πινελάκι χειλιών και το βυθίζουμε στο κραγιόν. Αφήνουμε το πινελάκι να στεγνώσει για μερικά λεπτά, έτσι ώστε να αποκτήσει μια κολλώδη υφή. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε στα χείλη, όπως θα χρησιμοποιούσαμε ένα μολύβι, και γεμίζουμε το υπόλοιπο των χειλιών μας με το χρώμα της αρεσκείας μας. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αυτό το κόλπο αν δε βρίσκουμε μολύβι χειλιών που να ταιριάζει με κάποιο κραγιόν μας, φτιάχνοντας το δικό μας μολύβι από το ίδιο κραγιόν μας!

Φτιάχνουμε το δικό μας χρώμα!
Μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα το δικό μας χρώμα κραγιόν, ανακατεύοντας πολύ καλά δύο ή περισσότερα χρώματα σε ένα άδειο βαζάκι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Φτιάχνουμε lip balm με χρώμα!
Παίρνουμε ένα μισό χρησιμοποιημένο lip balm και προσθέτουμε στο βαζάκι μικρή ποσότητα κραγιόν. Ανακατεύουμε καλά με ένα μικρό κουταλάκι παγωτού κι έτσι είναι έτοιμο το δικό μας χρωματισμένο lip balm.

Κραγιόν σε στρώσεις από πολλά χρώματα!
Αξιοποιούμε όλα τα παλιά μας κραγιόν ταυτόχρονα. Χρησιμοποιούμε μία βάση για τα χείλη και στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα- ένα τα χρώματα χρησιμοποιώντας διαφορετικά πινέλα για να μην ανακατευτούν τα χρώματα μεταξύ τους.

Μετατρέπουμε το κραγιόν σε ρουζ
Ανακατεύουμε λίγο κραγιόν με μια σταγόνα αργανέλαιο – ένα λάδι με βιταμίνη E που μπορούμε να βρούμε στα φαρμακεία – στο πίσω μέρος του χεριού μας, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ταμπονάρουμε απαλά στα μήλα και στα μάγουλα, σα να χρησιμοποιούσαμε ρουζ. Επιλέγουμε μια διακριτική απόχρωση για αυτό το τρικ, επειδή οι σκούρες αποχρώσεις δε θα ταιριάζουν και τόσο πολύ στα μάγουλα.

Κραγιόν ως σκιά ματιών!
Βάζουμε ροζ κραγιόν στις εξωτερικές γωνίες των ματιών για έναν παιχνιδιάρικο τόνο! Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ένα nude ή καφέ χρώμα κραγιόν για ένα γυαλιστερό, ημιδιαφανές χρώμα σκιάς ματιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας