Ο φόβος – Osho

0
184

Ο φόβος (Κατανοώντας και υπερβένοντας τις ανασφάλειες της ζωής) – Osho

«Ο φόβος είναι ριζωμένος μέσα σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα, αλλά αυτό είναι φυσικό. Δεν μπορεί να εξαλειφθεί ολοκληρωτικά, δεν μπορεί να ελεγχθεί. Μόνο να κατανοηθεί μπορεί. Η κατανόηση είναι η λέξη-κλειδί. Και μόνο η κατανόηση φέρνει τη μετάλλαξη, τίποτε άλλο».
Μια πρωτοποριακή ενορατική προσέγγιση από τον κορυφαίο Ινδό δάσκαλο, που μας δείχνει όχι μόνο πώς να μετουσιώνουμε τον φόβο σε φίλο και σύμμαχό μας, αλλά και πώς να αποκτήσουμε την πιο βαθιά επίγνωση του εαυτού μας και της αληθινής ουσίας της ζωής».

Η κοινωνία, η εκκλησία, το κράτος, όλοι αυτοί θέλουν να βρίσκονται οι πάντες σε κατάσταση συνεχούς φόβου. Φόβος για τα γνωστά, φόβος για το άγνωστο, φόβος του θανάτου,, φόβος μήπως δεν πας στον παράδεισο, φόβος μήπως δεν καταφέρεις να γίνει γνωστό το όνομά σου στον κόσμο, φόβος μήπως είσαι ένα τίποτα. Οι πάντες γύρω σου, ήδη από τη γέννησή σου, δημιουργούν το φόβο.Κανένα παιδί δεν γεννιέται με φόβο. Κάθε ένα παιδί γεννιέται με ελευθερία, αμφισβήτηση, εξέγερση, ατομικότητα, αθωότητα – ιδιότητες όλες τους σπουδαίες. Είναι όμως ανίσχυρο, εξαρτημένο.

«Μην κινείσαι με τον τρόπο που σε κάνει να κινείσαι ο φόβος. Κινήσου με τον τρόπο που σε κάνει να κινείσαι η χαρά – όχι από φόβο».

Ένα βιβλίο που θα σε φέρει κοντά με ένα βαθύτερο κομμάτι σου και θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις όλα όσα φοβάσαι και όλα εκείνα που σε κρατούν μακριά από τις επιθυμίες της καρδιάς σου.

Από τις εκδόσεις Ιβίσκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας