Μείωση ρυτίδων με μάσκα κολλαγόνου

0
514

Όλοι έχουμε ακούσει για την φυσική πρωτεΐνη που βρίσκεται στον οργανισμό μας και υποστηρίζει την αντοχή των ιστών του σώματός μας. Υπάρχει στους μυς, στα οστά και στα αιμοφόρα αγγεία αλλά καθώς μεγαλώνουμε η παραγωγή του μειώνεται με αποτέλεσμα την δημιουργία ρυτίδων και χαλάρωσης στο δέρμα μας.
Το κολλαγόνο δεν είναι δυνατόν να απορροφηθεί μέσω του δέρματος, ωστόσο ορισμένα συστατικά όπως οι βιταμίνες Α, C και Ε μπορούν να διεγείρουν την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου.

meivsh-tvn-rytidvn-me-maska-kollagonou-ingolden.gr

Τι θα λέγατε λοιπόν να κάναμε μια μάσκα που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε πιο ελαστικό δέρμα και να αυξήσουμε λιγάκι το κολλαγόνο του;

Υλικά:
–  2-3 φέτες αγγούρι – με τη φλούδα
–  1 ασπράδι αυγού
–  2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι

Εκτέλεση: 

–  Χτυπάμε το αγγούρι με το ασπράδι αυγού στο μίξερ στη χαμηλότερη ρύθμιση μέχρι να έχουμε έναν ωραίο “αφρό”.

–  Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο ή κεραμικό μπολ, προσθέτουμε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβάνι και ανακατεύουμε.

Χρήση:

–  Για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη αυτής της σπιτικής μάσκας προσώπου, ξεκινάμε με ήπιο μασάζ στο πρόσωπό, έτσι ώστε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

–  Ξεπλένουμε το πρόσωπο με χλιαρό νερό και στη συνέχεια εφαρμόζουμε τη μάσκα κολλαγόνου. Αφήνουμε να δράσει για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλένουμε.

–  Επαναλαμβάνουμε μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Το αγγούρι όχι μόνο προμηθεύει βιταμίνη C, που βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και συσφίγγει την επιδερμίδα, αλλά είναι επίσης, δροσιστικό, καταπραϋντικό και αντι-φλεγμονώδες. Το φρέσκο αγγουράκι μειώνει τις φλεγμονές, σφίγγει τους πόρους, και βοηθάει το δέρμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, φυσικά.

Το ασπράδι αυγού καθώς στεγνώνει στο πρόσωπό μας, καθαρίζει τους πόρους, σφίγγει το δέρμα και αυξάνει την κυκλοφορία. Τα ασπράδια αυγών είναι επίσης μια καλή πηγή αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένης και της προλίνης. Αυτά τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για το σχηματισμό νέου κολλαγόνου.

Το αιθέριο έλαιο λιβάνι είναι το απόλυτο δώρο για την επιδερμίδα μας. Έχει ισχυρές αντιγηραντικές και στυπτικές ιδιότητες και προωθεί την αναγέννηση των υγιών κυττάρων διατηρώντας υγιή τα υπάρχοντα κύτταρα και τους ιστούς του δέρματος. Βοηθάει να εξαλειφθούν οι κηλίδες από τον ήλιο, απομακρύνει τις μικρο ρυτίδες γύρω από τα μάτια και τα μάγουλα και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος. 

 

Πηγή: therapeftis.blogspot.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Βεατρίκη Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας