Κατοικίδια, φυσικό απωθητικό για παράσιτα

0
580

katoikidia-fysiko-apoparasitiko-sprei-ingolden.gr

Οι δύο μεγαλύτεροι εχθροί του σκύλου μας είναι πλέον γνωστοί σε όλους. Ο πρώτος είναι η φλεβοτόμος σκνίπα, που προκαλεί τρόμο στους περισσότερους ιδιοκτήτες, καθώς ευθύνεται για τη λεϊσμανίαση, ευρέως γνωστή και ως καλααζάρ. Ο δεύτερος εχθρός είναι τα τσιμπούρια, που, αν και παραγνωρισμένα, ευθύνονται για την εξίσου συνηθισμένη και θανατηφόρο ερλιχίωση.

Λιγότερο επικίνδυνοι, αλλά πολύ ενοχλητικοί, είναι και οι ψύλλοι, οι οποίοι προκαλούν στα κατοικίδια μας συμπτώματα όπως έντονο κνησμό, έλκη, αλλεργική δερματίτιδα και ταινίωση.

Για να θωρακίσουμε σκύλους και γάτες  συνιστάται συνήθως να χρησιμοποιούνται δραστικά φαρμακευτικά σπρέι και αμπούλες, ειδικά σχεδιασμένα για να εξολοθρεύουν τα παράσιτα.

Εμείς σας προτείνουμε μια εναλλακτική συνταγή απώθησης των εξωπαρασίτων, που περιέχει μόνο φυσικά συστατικά, άκακα για το σκύλο και τη γάτα μας.  Ο χρόνος, ο κόπος και τα χρήματα που απαιτούνται για την παρασκευή του είναι αμελητέα.

 

Υλικά:

–  1 λίτρο νερό

–  5 φύλλα ευκαλύπτου

–  1 κουτ. σούπας ξύδι

–  1 κουτ. σούπας βότκα

–  4 – 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο neem – ψευδομελέλαιο, από το φυτό Azadirachta Indica, περιέχει αζαδιραχτίνη- για σκύλους και γάτες ή, μόνο για σκύλους, 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο  τεϊόδεντρου – tea tree oil. Η χρήση του tea tree oil δεν ενδείκνυται για γάτες.

 

Εκτέλεση:

1.  Βάζουμε το νερό στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα φύλλα του ευκαλύπτου και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

2.   ∆έκα λεπτά αργότερα αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξίδι, τη βότκα και το αιθέριο έλαιο.

3.  Αφού κρυώσει το μείγμα, αφαιρούμε τα φύλλα, βάζουμε το υγρό σε ένα ψεκαστήρι και ψεκάζουμε καθημερινά το τετράποδο – το σκύλο κατά προτίμηση πριν από τη μεγάλη απογευματινή βόλτα.

 

Πηγή: www.trihes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας