Θετικές σκέψεις, πηγή ενέργειας!

0
136

Πόσοι από εμάς δε βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μικρές ή μεγάλες δυσκολίες όταν χρειάστηκε να λύσουμε μικρά ή μεγάλα προβλήματα;

Πόσες φορές δε χάσαμε την ψυχραιμία μας όταν τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως περιμέναμε ;

 

Συνήθως όταν τα πράγματα εμποδίζονται και δεν έχουμε την ομαλή έκβαση που επιθυμούμε, αποδίδουμε τη δυσκολία σε εξωτερικούς παράγοντες, πολλές φορές ακόμη και κατηγορώντας τους άλλους.

Ας πάρουμε λίγο χρόνο όμως, για να σκεφτούμε τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα  στον τρόπο που έχουμε εκπαιδευτεί να σκεφτόμαστε πριν λειτουργήσουμε και στα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε.

Ας πάρουμε λίγη απόσταση για να δούμε τη δική μας στάση και ευθύνη.

Ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας αν απλά αρκεί να διορθώσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε για να τακτοποιήσουμε κάποια πράγματα που μας δυσκολεύουν.

Και ας σκεφτούμε με ποια ενέργεια συνδεόμαστε εκείνη τη στιγμή.

Αν επιτρέψουμε να νικηθούμε από τις δυσκολίες της διαδικασίας τότε θα επικρατήσουν τα αρνητικά συναισθήματα. Θα αισθανθούμε μόνοι, απομονωμένοι χωρίς σύνδεση με τους γύρω μας. Συνήθως τότε φανταζόμαστε ότι και οι γύρω μας, στέκονται “απέναντι” και κυριαρχούνται από “εχθρικά” συναισθήματα για εμάς και αυτό μας θυμώνει ακόμη πιο πολύ.

Μπαίνοντας σε αυτό το φαύλο κύκλο αρνητικής σκέψης, συναισθήματος και συμπεριφοράς εκπέμπουμε στο περιβάλλον μας επιθετικότητα και αρνητικότητα, προσελκύοντας αντίστοιχα την ίδια ενέργεια και στον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν οι άλλοι.

Οι αρνητικές σκέψεις μας τυφλώνουν και μας αποστραγγίζουν από ενέργεια, επιδεινώνοντας περισσότερο την κατάσταση.


Οι σκέψεις επηρεάζουν τα αισθήματά μας και αυτά με τη σειρά τους τη συμπεριφορά μας. Γνωρίζοντας ότι όλα συνδέονται μεταξύ τους, απλά όταν αισθανόμαστε μπερδεμένοι, μπορούμε να παίρνουμε τις απαραίτητες αποστάσεις από το πρόβλημα και να αρχίσουμε να αναζητάμε διαφορετικούς τρόπους να λειτουργήσουμε.

Αν αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε τα πράγματα, μπορούμε εύκολα, ανώδυνα και αποτελεσματικά, να αλλάξουμε και τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε και νοιώθουμε, για εμάς, τους άλλους και το περιβάλλον μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα θετικά συναισθήματα και οι θετικές στάσεις απέναντι στη ζωή,  είναι διαθέσιμες πηγές ενέργειας που αναβλύζουν ανεξάντλητα και μας τροφοδοτούν.

Μέσα από μια χαλαρή και θετική αντιμετώπιση της καθημερινότητας μας, συνδεόμαστε με δονήσεις αισιοδοξίας και ισορροπίας, απαραίτητες για να μας δώσουν ώθηση και ζωτικότητα.

Και αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στο συναρπαστικό μας ταξίδι μέσα στον κόσμο!

 

Βασιλική Χρονοπούλου

ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)

Μετεκπαίδευση στην Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας