Θάλασσα ζωής

0
131

Αγαπώ τη θάλασσα γιατί δεν περιορίζεται, είναι απέραντη, διαχρονική και αιώνια!

Γιατί μέσα στο βυθό της καθρεφτίζονται τα ταξίδια μας, η δημιουργία και η χαρά του πρώτου αγγίγματος με την ουσία, τη θεραπεία και το φως !  


Με συγκινεί η θάλασσα
γιατί μέσα της «φυλακίζονται» τα δάκρυά μας!

Αγαπώ τη ζωή γιατί μοιάζει με θάλασσα που μέσα της εκδηλώνονται συναισθήματα, ρέουν και χωράνε όλες οι ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες !

Αγαπώ τη θάλασσα γιατί σε κάθε της κύμα αφρίζει τα δάκρυα και τα μυστικά μας ! Σε κάθε φουρτούνα  ξεπλένει τους πόνους και τις ματαιώσεις μας.  Είναι η Θάλασσα ζωής που ακροβατεί ανάμεσα στον πόλεμο και την ειρήνη για να βρει το δρόμο της στην αγάπη και την αποδοχή!

Είναι η Μητέρα που στην αγκαλιά της μας παρηγορεί όταν φοβόμαστε  και μέσα της βαθειά κρύβει τις ανασφάλειες και  τις αγωνίες μας. Σαν Μητέρα η θάλασσα μας θρέφει και μας φροντίζει, βαπτίζοντας μας στο αλμυρό της κύμα ενώ μας κουβαλάει ανάλαφρα σαν μήτρα.

Ζω τη θάλασσα και ζω από τη θάλασσα καθώς γεμίζει με ερωτευμένα φωσφορίζοντα καλαμάρια που αγκαλιάζονται τις γόνιμες αυγουστιάτικες μέρες, έτσι όπως τα σώματα μας παραδίνονται στα νερά της νηνεμίας να ελευθερώσουν κάθε πόνο καθώς τα χαιδεύει το απαλό αεράκι.

Αγαπώ τη θάλασσα γιατί πότε  μεταμορφώνεται σε θάλασσα γαλήνης, που μας σαγηνεύει να αφεθούμε στα παιχνίδια της,  και πότε σε θάλασσα  αντάρας που τραγουδάει μουγκρίζοντας δυνατά σαν να μας μαλώνει.

Αγαπώ τη θάλασσα γιατί μου θυμίζει να μην αφήνω τον εαυτό μου απέξω! Γιατί σε κάθε μακροβούτι ισορροπώ τις εσωτερικές μου διαφωνίες! Στο νερό της γιατρεύονται οι πληγές μου και η συμφιλίωση είναι η μόνη επιλογή!

Η θάλασσα κινείται, είναι ζωή, είναι θεραπεία, είναι  αλλαγή, είναι το ταξίδι ! Μας ξελογιάζει και μας παρασύρει  στην αγκαλιά της προστάζοντας τη θαλασσινή αύρα να μας δίνει πνοή και τα κύματα να μας σπρώχνουν μαλακά στην ακτή!

Μάγισσα η θάλασσα μας μαγνητίζει να βουτήξουμε στο βάθος της εκεί που περισσότερη ζωή και κρυμμένοι θησαυροί μας περιμένουν, να αναζητήσουμε την αιώνια δεξαμενή που περιέχει όλη τη γνώση της ύπαρξης από την αρχή της δημιουργίας.

Η ζωή μοιάζει με υγρό στοιχείο, χωρίς σχήμα και προκαθορισμένη πορεία, που περιμένει τη θάλασσα να ανοίξει δρόμους και να μας μεταλλάξει σε ταξιδιώτες, να μας πάρει στην αγκαλιά της σαν τρυφερή μητέρα, να κανακέψει το φόβο του θανάτου με τον κυκλικό αέναο χορό της !

 

Βασιλική Χρονοπούλου

ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)

Μετεκπαίδευση στην Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας