Η ένταση στην άσκηση παίζει μεγάλο ρόλο!

0
46

Δεν φαντάζομαι να έχετε δει ζώα να τρέχουν και να βρίσκονται σε έντονη κίνηση με τις ώρες και σίγουρα κάποιος λόγος θα υπάρχει γι αυτό.

H-entasi-stin-askisi-ingolden.gr

Η ένταση αυξάνει την μετάκαυση/afterburn για αρκετές ώρες μετά την προπόνηση κι αυτό είναι αναμφισβήτητο, αν και είναι συζητήσιμο το μέγεθος της μετάκαυσης αυτής.

Το σπουδαίο όμως με την πολύ έντονη άσκηση και ιδίως με τα σπριντ είναι ότι επιτυγχάνονται ορμονικές μεταβολές στον οργανισμό μας, μεταβολές που βοηθάνε στο να κρατάμε χαμηλό ποσοστού λίπους στο σώμα μας, αλλά και προσαρμογές στον μεταβολισμό μας. Αυτός ο τύπος άσκησης (σπριντ)  φέρνει τον οργανισμό μας όλο και πιο κοντά στο να έχουμε χαμηλά ποσοστά λίπους στο σώμα μας.

Και το λίπος είναι αυτό που κατατρέχει όσο τίποτε άλλο το σύγχρονο, συνειδητοποιημένο άνθρωπο. Περισσότερο από το βάρος, την περιφέρεια της μέσης ή την έλλειψη μυϊκής μάζας.

Είναι τεκμηριωμένο – αν και όχι 100% ξεκάθαρο γιατί – ότι η υψηλής έντασης άσκηση όπως τα σπριντ στοχεύει πολύ αποδοτικά στο σπλαχνικό λίπος της κοιλιάς.

H-entasi-stin-askisi-ingolden.gr.jpg-running

 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα σπριντ είναι εκείνη η μορφή άσκησης που μπορεί περισσότερο από κάθε άλλη να μεταμορφώσει το σώμα μας σε χρόνους ρεκόρ.

Διότι, έχουν ένα φοβερό και τρομερό πλεονέκτημα που θα αναλύσουμε στη επόμενη ανάρτηση μας.

Ως τότε να είστε υγιείς, αισιόδοξοι και πάντα με ένα χαμόγελο!

 

Γιώργος Γάρδας – Personal Trainer

Facebook Pagewww.facebook.com/george.gardas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας