Γνωριμία με το ψυχόδραμα: Ένα ιδιαίτερο βιωματικό εργαστήριο!

0
81

Θέλετε να κάνετε μια πρώτη γνωριμία με ένα ιδιαίτερο είδος ψυχοθεραπείας, το ψυχόδραμα; Σας ενδιαφέρει στο πλαίσιο μιας ομάδας να έρθετε σε επαφή –με δημιουργικό τρόπο– με τον εαυτό σας και τα προβλήματα που σας απασχολούν; Θέλετε να αναπτύξετε πλευρές της προσωπικότητάς σας που δεν σας επιτρέπει η καθημερινή ζωή, όπως τον αυθορμητισμό, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την εκφραστικότητά σας;

Τα εργαστήρια ψυχοδράματος προτείνουν έναν χώρο, όπου, μέσα από σειρά ασκήσεων, ο καθένας θα μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, να πειραματιστεί, να επικοινωνήσει, να μοιραστεί κρατώντας την διαφορετικότητα του, να μπορέσει να γίνει μέρος της ομάδας, χρησιμοποιώντας όχι μόνο τον λόγο αλλά και την κίνηση, τις εικόνες, τους ήχους, τη μνήμη και την φαντασία του.

Διοργανώνουμε, λοιπόν, με σκοπό τη γνωριμία με το ψυχόδραμα έναν κύκλο 5 τρίωρων εργαστηρίων, κάθε δεύτερο Σάββατο 5:30-8:30 μ.μ. στο χώρο μας, στην οδό Χατζηκώστα 11, στην Πλατεία Μαβίλη. Η πρώτη συνάντηση είναι στις 18 Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις (1/11, 15/11, 29/11, 13/12). Το κόστος συμμετοχής ανά (τρίωρο) εργαστήριο είναι 20€. Τα εργαστήρια είναι βιωματικά και δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία. Σας παρακαλούμε μόνο να φοράτε άνετα ρούχα. Θα χαρούμενα σας γνωρίσουμε από κοντά!

 

Οι Συντονίστριες

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΝΙΔΟΥ

 


 

Η ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Σπούδασε ψυχολογία στην Ελλάδα και στη συνέχεια παρακολούθησε και το 2004 ολοκλήρωσε με επιτυχία τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα των εξαρτήσεων στο Λονδίνο (MSc in Clinical and Public Health Aspects of Addictions, King’s College University of London). Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έχει συνεργασθεί με διάφορους φορείς ψυχικής υγείας: Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου-Ξενώνας Θέτις, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας, Ελληνικό Κέντρο Ψυχιατρικής και Περίθαλψης-Κέντρο Ημέρας «Ηλιοτρόπιο», Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω-Ειδικό Πρόγραμμα για Εξαρτημένες Μητέρες και τα Παιδιά τους, Γιατροί του Κόσμου-Ομάδα Streetwork, ΟΚΑΝΑ-Ομάδα Streetwork και Παρεμβάσεις σε Κοινωνικά Ευπαθείς Ομάδες. Τα τελευταία 3 χρόνια συμμετέχει στην εκπαιδευτική ομάδα Ψυχοδράματος στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ).

 

Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΝΙΔΟΥ γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Παρίσι (Πανεπιστήμιο Paris V – René Descartes), απ’ όπου απέκτησε το 2000 το Δίπλωμα Κλινικής Ψυχολογίας (Maîtrise de Psychologie Clinique). Κατά την διάρκεια των σπουδών της εκπόνησε διπλωματική εργασία με θέμα το θέατρο ως μέσο έκφρασης των παιδιών. Στην συνέχεια σπούδασε Θέατρο στην Αθήνα. Το 2005 αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχει πάρει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και σε ταινίες μικρού μήκους. Από το 2008 ασχολείται με το θέατρο στην εκπαίδευση. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια εργαστηρίου θεατρικού παιχνιδιού στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 2014 εργάστηκε στο Κέντρο Pedro Arrupe. Τα τελευταία 3 χρόνια συμμετέχει στην εκπαιδευτική ομάδα Ψυχοδράματος στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

(έως τις 15 Οκτωβρίου)

Μαριάννα Δραγασάκη: 6980235750

e-mail: mariandad@yahoo.co.uk

Mαρία Μπρανίδου: 6974331622 / 2155307392

e-mail: mariabranidou@yahoo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας