Αποτρίχωση στο σπίτι!

0
9227

 

Η βελούδινη και λεία επιδερμίδα αποτελεί στοιχείο κομψότητας, νεανικότητας και σαφώς προσφέρει μια αίσθηση καθαριότητας

Αν και είναι δύσκολο να απαλλαγούμε οριστικά από το πρόβλημα της τριχοφυΐας, υπάρχουν πλέον πολλές μέθοδοι για ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Η επιλογή της μεθόδου αποτρίχωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: το χρόνο που διαθέτουμε, το ρυθμό που βγαίνουν οι τρίχες, το  πόσο έντονη είναι η τριχοφυΐα, την ευαισθησία και τον τύπο του δέρματός μας. Ας δούμε λοιπόν, ποια μέθοδος ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας.

Αποτρίχωση με ξυραφάκι

Πρόκειται για την πιο εύκολη και ανώδυνη μέθοδο αποτρίχωσης που έχουμε εφαρμόσει κατά καιρούς όλοι. Είναι κατάλληλη για πόδια, μασχάλες και μπικίνι. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε ξυραφάκι χωρίς να αγχωνόμαστε πως οι τρίχες θα γίνουν πιο σκληρές. Ωστόσο με τη συγκεκριμένη μέθοδο οι τρίχες μεγαλώνουν κάθε 2-3 μέρες καθώς η τρίχα δεν αφαιρείται από τη ρίζα.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Κάνουμε απολέπιση στην περιοχή, ή τρίβουμε τις περιοχές που πρόκειται να αποτριχώσουμε με μια βαμβακερή πετσέτα, ώστε να σηκωθούν οι τρίχες και να γίνει το ξύρισμα πιο βαθύ.

– Χρησιμοποιούμε αφρό ή τζελ ξυρίσματος, για να γλιστράει πιο εύκολα το ξυραφάκι και να αποφύγουμε ανεπιθύμητα κοψίματα.

 

Χαλάουα

Είναι ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους, αφού μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας με ζάχαρη, λεμόνι και νερό. Οι τρίχες αφαιρούνται από τη ρίζα και ξαναβγαίνουν μετά από διάστημα 25-30 ημερών. Η μέθοδος της χαλάουας αφήνει το δέρμα πιο λείο και απαλό. Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

3 κουταλιές της σούπας νερό

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

“Οι ποσότητες προσαρμόζονται ανάλογα με την επιφάνεια την οποία θέλουμε να αποτριχώσουμε”.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Μόλις την ετοιμάσουμε την τοποθετούμε σε μια κρύα επιφάνεια και την αφήνουμε λίγο μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια την ξεκολλάμε, την πλάθουμε με τα χέρια μας και ξεκινάμε την εφαρμογή.

– Προσέχουμε το άπλωμα της να γίνεται με τη φορά των τριχών έτσι ώστε να μην ταλαιπωρήσουμε το δέρμα.

 apotrixwsh-sto-spiti-ingolden.gr

 

Κρέμες

Αν οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, μας επιβάλλουν να κάνουμε συχνά αποτρίχωση, τότε η πιο γρήγορη και ανώδυνη λύση είναι οι αποτριχωτικές κρέμες. Λίγο πριν μπούμε για μπάνιο, απλώνουμε μια «γενναία» ποσότητα από το προϊόν στην περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε και αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά (η διάρκεια παραμονής του προϊόντος αναγράφεται επάνω στη συσκευασία). Έπειτα συνεχίζουμε το ντους μας, απομακρύνοντας τις τρίχες με τη βοήθεια της σπάτουλας ή του σφουγγαριού που εμπεριέχεται στη συσκευασία.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Επειδή η χημική τους σύνθεση μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, ειδικά στα ευαίσθητα δέρματα, καλό είναι μια μέρα πριν, να κάνουμε μια δοκιμή σε μια μικρή επιφάνεια.

– Για να δράσει το προϊόν, πρέπει η επιδερμίδα να είναι στεγνή και καθαρή.

– Δεν αφήνουμε την κρέμα πάνω στο δέρμα για περισσότερο χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία.

 

Αποτριχωτικές μηχανές

Μπορεί η χρήση τους να μην είναι ανώδυνη, έχουν όμως το πλεονέκτημα ότι αφαιρούν την τρίχα από τη ρίζα και το αποτέλεσμα διαρκεί μέχρι και τρεις εβδομάδες. Επιπλέον, ύστερα από μερικές εφαρμογές, η τρίχα αρχίζει να εξασθενεί και ο πόνος μειώνεται σταδιακά. Στο εμπόριο υπάρχει ποικιλία συσκευών που είναι μικρές και πρακτικές, ώστε να τις έχουμε μαζί μας ακόμα και στις καλοκαιρινές διακοπές. Μάλιστα οι πιο εξελιγμένες διαθέτουν τεχνολογία που τους επιτρέπει να κάνουν ταυτόχρονα και απολέπιση, ή είναι 100% αδιάβροχες και χρησιμοποιούνται τόσο σε βρεγμένο όσο και σε στεγνό δέρμα.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό και στεγνό (ανάλογα με τη συσκευή) και οι τρίχες πολύ κοντές.

– Φροντίζουμε η μηχανή, να σχηματίζει ορθή γωνία σε σχέση με την επιδερμίδα και η κίνησή μας να ακολουθεί αντίθετη φορά από εκείνη που έχουν οι τρίχες.

 

Ζεστό και κρύο κερί

Αποτελούν ιδιαίτερα διαδεδομένο τρόπο για να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αφού απομακρύνουν ακόμα και τις πιο κοντές τρίχες, ενώ το αποτέλεσμα διατηρείται για 2-3 εβδομάδες. Το ζεστό κερί έχει σαν πλεονέκτημα ότι διαστέλλει τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύκολα η εξαγωγή της τρίχας. Στην αγορά θα βρούμε εύχρηστες ηλεκτρονικές συσκευές με ανταλλακτικά, για μια αποτελεσματική αποτρίχωση στο σπίτι. Συγχρόνως όμως, υπάρχουν και οι πιο πρακτικές ταινίες κρύου κεριού, σε μεγέθη ανάλογα με την επιφάνεια που θέλουμε να αποτριχώσουμε. Αφού τις τρίψουμε για λίγο ανάμεσα στις παλάμες των χεριών ώστε να μαλακώσουν, τις εφαρμόζουμε με γρήγορες κινήσεις στην επιδερμίδα και τις αφαιρούμε απότομα.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Το κερί δε θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε σε ερεθισμένο δέρμα και σε επιδερμίδες με ευρυαγγείες, φλεβίτιδα ή κιρσούς.

– Αν χρησιμοποιήσουμε ζεστό κερί, θα πρέπει πρώτα να προσέξουμε τη θερμοκρασία που έχει, για να αποφύγουμε την πιθανότητα εγκαύματος.

– Για να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα του κεριού, χρησιμοποιούμε κάποιο λάδι σώματος, όπως αμυγδαλέλαιο ή λάδι αζουλενίου για να καταπραύνει τον οποιοδήποτε ερεθισμό.

 

Παλμικό φως (IPL)

Το IPL είναι πολυχρωματικό και όχι μονοχρωματικό φως (λέιζερ), επομένως η ακτινοβολία του δεν απορροφάται αποκλειστικά από τη μελανίνη της τρίχας, αλλά διαχέεται και στη γύρω περιοχή. Πολλοί το συγχέουν με τη μέθοδο του λέιζερ λόγω του ότι έχει  παρόμοια αποτελέσματα, χρειάζονται όμως περισσότερες συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, το πλεονέκτημά του παλμικού φωτός, έγκειται στο ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και μόνοι μας, αγοράζοντας  μια συσκευή για μη επαγγελματίες.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Πριν προβούμε στην αγορά οποιασδήποτε συσκευής, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι ιατρικά πιστοποιημένη και πληρεί τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Προτού ξεκινήσουμε την εφαρμογή διαβάζουμε καλά τις οδηγίες χρήσης.

 

Σημείωση: Όλες οι μέθοδοι αποτρίχωσης συνιστώνται και για άνδρες.

 

Ενυδάτωση

Όποια μέθοδο και αν επιλέξουμε, το απαραίτητο βήμα μετά την αποτρίχωση, είναι η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας σώματος η οποία θα καταπραΰνει την επιδερμίδα, θα προσφέρει θρέψη και θα συγκρατήσει την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα, για ένα απαλό και βελούδινο άγγιγμα!

 apotrixwsh-sto-spiti-ingolden.gr

 

Η επιλογή δική σας!

 

Κείμενο-Επιμέλεια: Έλενα Παυλίδου-Αισθητικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας