Ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι!

0
11

Η πρώτη Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στο κέντρο της Αθήνας εγκαινιάζεται το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12:30μ.μ. στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

 

 antallaktiki-vivliothiki-kolonaki-ingolden.gr

Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται.

Κικέρων – ρήτορας & πολιτικός

 

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μία εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκη. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

Μία μοντέρνα κατασκευή στα πρότυπα μιας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της χωρίς την εγγραφή του σε κάποιο μητρώο, θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Δεξαμενή δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας, 24 ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή: δίνεις ένα βιβλίο, παίρνεις ένα άλλο. Εκτυπώνεις το αυτοκόλλητο με το λογότυπο “αντάλλαξέ το” και το κολλάς στο βιβλίο που ανταλλάσσεις για να το διαφυλάξεις από κλοπή. 

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί ιδέα και πρωτοβουλία των αρχιτεκτόνων Ελευθέριου Αμπατζή και Ειρήνης – Αιμιλίας Ιωαννίδου. Μετά τις τρεις υπαίθριες ανταλλακτικές βιβλιοθήκες – η πρώτη στην Κηφισιά, η δεύτερη στη Στέγη, και η τρίτη σε μόνιμη περιοδεία – η vivliothiki.org μας συστήνει το νέο της δημιούργημα που θα βρίσκεται μόνιμα τοποθετημένο στο Κολωνάκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας