Όμορφα μυστικά από όλο τον κόσμο!

0
118

 

omorfa-mystika-apo-olo-ton-kosmo-ingolden.gr.jpg4

Οι παραδοσιακές συνταγές ομορφιάς και οι συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς με φυσικά προϊόντα, είναι αγαπητές στις γυναίκες όλου του κόσμου και περνάνε από γενιά σε γενιά με το πέρασμα των χρόνων. Παρουσιάζει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον, να δούμε πως προκύπτει η καθημερινή φροντίδα του σώματος και του προσώπου στα διάφορα μέρη του κόσμου, ανάλογα με τις συνήθειες, την κουλτούρα και τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων.

 

Αίγυπτος

Οι γυναίκες διατηρούν τα δόντια τους λευκά αναμειγνύοντας χονδρό αλάτι και μαγειρική σόδα (διαλύουν τα δύο συστατικά με λίγες σταγόνες ζεστό νερό, το απλώνουν με τα δάχτυλα και το αφήνουν να δράσει για λίγα λεπτά).

Η γνώμη του ειδικού: Το χονδρό αλάτι σε συνδυασμό με τη σόδα (ή διττανθρακικό νάτριο) δρουν σαν λευκαντικό των δοντιών. Η σόδα, εξαιτίας της αντιόξινης και αφρίζουσας ιδιότητάς της, χρησιμοποιείται ευρέως σε στοματικά διαλύματα, σε σαμπουάν καθώς και σε αποσμητικά αφού εξουδετερώνει τις οσμές.

 

Αυστραλία

Για πέλματα λεία χωρίς σκληρύνσεις, οι Αυστραλές χρησιμοποιούν φλούδες από αβοκάντο με τις οποίες τρίβουν τα πέλματά τους.

Η γνώμη του ειδικού: Το αβοκάντο περιέχει φυτοστερόλες, χοληστερόλη και βιταμίνη E, ουσίες που βοηθούν το ξηρό δέρμα, αφού το θρέφουν και μειώνουν τη διαδερμική απώλεια νερού. Γι’ αυτό το λόγο το αβοκάντο εμπεριέχεται σε πολλές κρέμες προσώπου, σε σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες μαλλιών.

 

 Βραζιλία

Οι γυναίκες συνηθίζουν να τρίβουν το σώμα τους στην παραλία με άμμο, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Έτσι αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και στη βελτίωση της υφής του δέρματος.

Η γνώμη του ειδικού: Οι κόκκοι της άμμου κάνουν ένα είδος απολέπισης στο δέρμα και το αφήνουν πιο λείο και απαλό. Μάλιστα αν έχει προηγηθεί επάλειψη με ένα λάδι ή μια λιπαρή κρέμα, το αποτέλεσμα είναι θεαματικό. Επιπλέον λόγω της μηχανικής τριβής, αυξάνεται η αιματική ροή στην περιοχή βοηθώντας έτσι στην «όψη φλοιού πορτοκαλιού».

 

Γαλλία

Για ένα νεανικό και φωτεινό πρόσωπο, οι Γαλλίδες εφαρμόζουν μάσκα από πολτοποιημένα σταφύλια στο δέρμα τους τα οποία αφήνουν για περίπου 15 λεπτά.

Η γνώμη του ειδικού: Το πυροσταφυλικό οξύ που περιέχεται στα σταφύλια είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτικά οξέα. Έχει αντιρυτιδική και απολεπιστική δράση και προσφέρει στην επιδερμίδα λάμψη και ανανέωση. Αρκετά από τα καλλυντικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο βασίζουν τη σύνθεση τους στο σταφύλι που δρα ενάντια στη γήρανση, ενώ σε πολλά Spa ανά τον κόσμο εφαρμόζονται ανάλογες σταφυλοθεραπείες.

 

 Ελλάδα

Η συνήθεια με το αμυγδαλέλαιο το οποίο απλώνουμε στα μαλλιά 15-30 λεπτά πριν το λούσιμο, είναι ευρέως γνωστή ως ένα από τα παραδοσιακά μας μυστικά ομορφιάς.

Η γνώμη του ειδικού: Το αμυγδαλέλαιο δρα σαν ενυδατικός και απολεπιστικός παράγοντας, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες που θρέφουν και αναδομούν την τρίχα. Επιπλέον, έχει καταπραϋντική δράση ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ξηροδερμίας ή ξηρής πιτυρίδας.

 

omorfa-mystika-apo-olo-ton-kosmo-ingolden.gr.jpg2

 

Ιταλία

Τα κορίτσια απλώνουν κάθε βράδυ στις βλεφαρίδες τους καστορέλαιο, για να δυναμώσουν την τρίχα και να μειώσουν την πτώση τους. Η εφαρμογή γίνεται με ένα παλιό καθαρό βουρτσάκι από μάσκαρα ή μια μπατονέτα.

Η γνώμη του ειδικού: Το καστορέλαιο εξάγεται από τους σπόρους του τροπικού φυτού Ricinus communis και περιέχει λινολεϊκό και στεατικό οξύ. Χάρη σε αυτές τις ουσίες, δημιουργεί ένα λιπαρό προστατευτικό υμένα στις βλεφαρίδες.

Χρησιμοποιείτε επίσης σε λάδια για το σώμα, σε μάσκες προσώπου καθώς και σε μαλακτικές κρέμες μαλλιών.

 

 Ισπανία

Οι Ισπανίδες κόβουν λεπτές φέτες πατάτας και τις βάζουν στα μάτια τους για 10-15 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο απαλύνουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Η γνώμη του ειδικού: Η πατάτα κάνει έναν φυσικό αποχρωματισμό, με αποτέλεσμα να βελτιώνει αισθητά τη σκίαση που δημιουργούν οι μαύροι κύκλοι.

 

 Κίνα

Οι γυναίκες στην Κίνα, ρίχνουν μια κουταλιά αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου σε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι και το απλώνουν στα μαλλιά τους λίγο πριν τα ξεβγάλουν για περισσότερη λάμψη.

Η γνώμη του ειδικού: Το πράσινο τσάι περιέχει αλκαλοειδή της καφεΐνης, ταννικό και προπιονικό οξύ και σε συνδυασμό με το δεντρολίβανο έχει στυπτικές και τονωτικές ιδιότητες ενώ προσφέρει τόνωση και λάμψη στα μαλλιά. Το πράσινο τσάι, χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία για την παρασκευή λοσιόν και καταπραϋντικών κρεμών.

 

 Πολωνία

Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, ζεσταίνουν το μέλι και το βάζουν στο πρόσωπο σαν ενυδατική μάσκα ενώ τα νεαρά κορίτσια το απλώνουν στα χείλη όταν αυτά είναι σκασμένα και αφυδατωμένα.

Η γνώμη του ειδικού: Το μέλι είναι διαδεδομένο σαν μια από τις καλύτερες μαλακτικές ουσίες. Χρησιμοποιείτε σε καλλυντικές κρέμες, σαμπουάν καθώς και σε πολλές μάσκες προσώπου.

Προσοχή όμως! Το μέλι προέρχεται από τη γύρη των λουλουδιών, συνεπώς μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε άτομα που έχουν τέτοια προδιάθεση.

 

 Ινδία

Οι Ινδές γνωστές για την ιδιαίτερη ομορφιά τους, χρησιμοποιούν το λάδι καρύδας ως μάσκα για τα μαλλιά. Αφού πρώτα το ζεστάνουν, κάνουν ένα ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το αφήνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου και το ξεβγάζουν το πρωί. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά τους δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά.

Η γνώμη του ειδικού: Η καρύδα περιέχει πρωτεΐνες και ζάχαρη και δρα σαν μαλακτικό και ενυδατικό προϊόν για τα μαλλιά.

 

 

Χρήσιμες πληροφορίες: 

• Η επάλειψη φρούτων, λαδιών και άλλων φυσικών προϊόντων απευθείας πάνω στο δέρμα και στα μαλλιά, μπορεί να μην είναι πάντα τόσο αποδοτική. Τα συστατικά που απομονώνονται και εμπεριέχονται μέσα στα καλλυντικά με προηγμένες τεχνολογίες, μπορούν να εξασφαλίσουν την καλύτερη απορρόφησή τους από το δέρμα και συνεπώς να είναι πιο αποτελεσματικά.

• Στα καλλυντικά χρησιμοποιούνται μόνο οι δραστικές ουσίες των φυσικών προϊόντων έτσι ώστε να αποφεύγουμε ένα μεγάλο ποσοστό αλλεργιών.

• Το μέγιστο δυνατό όφελος από παραδοσιακές συνταγές με φυσικά προϊόντα, μπορούμε να το έχουμε μόνο εφόσον τα προϊόντα είναι βιολογικής καλλιέργειας.

 

omorfa-mystika-apo-olo-ton-kosmo-ingolden.gr.jpg3

 

(πηγή: vita)

Κείμενο-Επιμέλεια: Έλενα Παυλίδου-Αισθητικός

(e-mail:elena33xx@hotmail.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας