Έρωτας ή τίποτα

0
137

“Έρωτας ή τίποτα”, ένα βιβλίο για τον έρωτα σε καιρούς μεταμοντέρνους.

“Έρωτας ή τίποτα”, μια και η παραίτηση από το να είμαστε ερωτικοί, οδηγεί στην παραίτηση από την ίδια τη ζωή.

Τίποτα: Το κενό. Το άδειο. Η απουσία. Η εγκατάλειψη. Η ανυπαρξία. Ο θάνατος. Η εμπειρία των αδιέξοδων σεξουαλικών επαφών δίχως έρωτα, γίνεται η αφορμή για την αναζήτηση του Έρωτα που θα αφορά όλη την ύπαρξη.

“Έρωτας ή τίποτα” για όλους εκείνους που δεν αποδέχονται το συμβιβασμό της μετριότητας.

 

Από το βιβλίο:

Δεν είμαστε μισά που αναζητάμε το άλλο μισό. Δικαιούμαστε να είμαστε ολόκληροι και η συμπόρευση με το σύντροφο αφορά την αμοιβαία ενίσχυση, την αμοιβαία παροχή εμπιστοσύνης, την αμοιβαία έμπνευση, την αμοιβαία φροντίδα, την αμοιβαία χαρά. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να επιλέξεις κάποιον επειδή εσύ τον αγαπάς και με όρους αμοιβαιότητας. Αντίθετα όποιος έχει κινηθεί με κριτήριο την αγάπη και την προσφορά του άλλου (την αγάπη του αγάπησα…), σύντομα θα νιώσει προδομένος….Ο άλλος δε θα του χαρίζεται για πάντα ή ακόμα χειρότερα, θα νιώσει εγκλωβισμένος στο χρυσό κλουβάκι που αρχικά τον κολάκεψε και τον βόλεψε.

Μια ζωή δε φτάνει για να ζήσεις τον έρωτα ολοκληρωτικά. Ο αυθεντικός έρωτας δεν έχει τέλος γιατί είναι συνώνυμος με την ζωοφόρο επιθυμία. Μια λαχτάρα που όσο την αναζητάς, τόσο μεγαλώνει, αφού στον πύρινο έρωτα οι αυθεντικοί εραστές είναι πάντοτε μαθητές. 

Συντροφικότητα: Η αίσθηση ότι είναι ο δικός μου άνθρωπος. Ο αγαπημένος. Ο σημαντικός. Αυτός που με δυσκολεύει με το να είναι διαφορετικός, ακόμα κι όταν συμφωνούμε. Αυτός που με δυσκολεύει με το να με εμπιστεύεται απρουπόθετα. Αυτός που με δυσκολεύει με το να μη μου επιτρέπει να εγκλωβίζομαι στα άσχημα. Αυτός που με δυσκολεύει με το να μη μου επιτρέπει να παραιτούμαι. Αυτός που με δυσκολεύει με το να με βλέπει ερωτικά ακόμα κι όταν εγώ δεν αντέχω τον εαυτό μου. Αυτός που με δυσκολεύει με το να μου ζητά να είμαι ο εαυτός μου και μόνο αυτό.

info:

Βιβλίο: “Έρωτας ή τίποτα”

συγγραφέας: Δημήτρης Καραγιάννης

Εκδότης ΑΡΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας