Άργιλος, ο θαυματουργός!

0
3061

argilos-o-thavmatourgos-ingolden.gr

Ο άργιλος χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Έχει ιδιότητες που χρησιμοποιούνται ευρέως στη σύγχρονη κοσμετολογία. Διατίθεται σε έτοιμη μορφή, αλλά μπορούμε επίσης να τον βρούμε σε φυσική μορφή -σε σκόνη, για χρήση σε δικές μας συνταγές για μάσκες.
Στην πραγματικότητα, ο άργιλος  είναι η βάση για πολλές θεραπείες!

Οι θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες οφείλονται στην παρουσία διάφορων μετάλλων και η μεγάλη ποικιλία των χρωματισμών της οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε οξείδια του σιδήρου και του μαγνησίου.

 

  • Ο άργιλος έχει την ιδιότητα να συγκρατεί τη θερμότητα με αποτέλεσμα να προκαλείται υπεραιμία, οπότε τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. 
  • Καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα, αποτοξινώνει, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, την περιττή λιπαρότητα, τις πανάδες, τα μαύρα στίγματα και μειώνει τις ρυτίδες.
  • Ξεκουράζει και τονώνει την επιδερμίδα. Είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους επιδερμίδας, αλλά ιδανικός για το λιπαρό και το μικτό δέρμα, αποτελεσματικός σε περιπτώσεις με τάση ακμής.
  • Έχει αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες , όπως και την ικανότητα να βοηθάει σημαντικά στην ανάπλαση των κυττάρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών.

 

Οι τύποι αργίλων:


Ο κόκκινος άργιλος: Είναι πλούσιος σε σίδηρο και ιχνοστοιχεία. Βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και δίνει λάμψη στο θαμπό δέρμα.

Ο πράσινος άργιλος: Είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, διοξείδιο του πυριτίου, του αργιλίου και ασβέστη. Είναι ιδανικός για καθαρισμό, είναι αντι-φλεγμονώδης και απορροφητικός. Συνιστάται στο πρόσωπο για τη σμηγματόρροια και για τα λιπαρά μαλλιά.

Ο λευκός ή γκρι άργιλος: Είναι πλούσιος σε διοξείδιο του πυριτίου, και είναι ιδανικός για τον καθαρισμό και την επούλωση. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, αλλά ιδιαίτερα για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα.

Ο ροζ άργιλος: Είναι μείγμα από κόκκινο και λευκό άργιλο που χρησιμοποιείται για το ευαίσθητο και ερεθισμένο δέρμα.

Ο κίτρινος άργιλος: Είναι πλούσιος σε μαγγάνιο χρησιμοποιείται για το ώριμο δέρμα και τα εύθραυστα μαλλιά.

 

Τι πρέπει να προσέχουμε

 Επειδή ο άργιλος έχει την ιδιότητα να απορροφά τη λιπαρότητα, θα πρέπει να προσέξουμε να μην ξηράνει το δέρμα από την υπερβολική χρήση. Εάν δούμε κάτι τέτοιο απλά αραιώνουμε τη συχνότητα χρήσης της μάσκας.

Επίσης, εάν η μάσκα περιέχει λεμόνι το δέρμα θα είναι πιο ευαίσθητο στον ήλιο! Καλό είναι να τη χρησιμοποιούμε το βράδυ ή αλλιώς εάν βγούμε στον ήλιο να χρησιμοποιήσουμε αντηλιακό με υψηλό δείκτης προστασίας.

 

Μάσκα προσώπου για φωτεινό δέρμα!

Για λιπαρό δέρμα ή με τάσεις ακμής: Αναμιγνύουμε 3 κουταλιές σούπας άργιλο, με 1 κουτάλι γλυκού νερό και λίγες σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πολτός. Απλώνουμε στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήνουμε για 20′. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Για ξηρό δέρμα: Αντικαθιστούμε απλά το λεμόνι με λίγο μέλι.

Για κανονικές επιδερμίδες: Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε 3 κουταλιές σούπας άργιλο με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό με λίγο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πολτός. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, όπως παραπάνω.

 

Σημείωση:

Προσοχή εάν έχουμε οποιαδήποτε αλλεργία σε κάποιο προϊόν. Πάντα δοκιμάζουμε τοπικά πριν εφαρμόσουμε στο πρόσωπο ή στο σώμα μας μια καινούργια μάσκα.

Μπορούμε να  προμηθευτούμε άργιλο από φαρμακεία και μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας