Η ΑΡΕΤΗ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΜΑΣ

0
192

Η διαύγεια είναι μια αρετή που τροφοδοτεί την ενέργεια μας και ελευθερώνει το δυναμικό μας.

Με την καλλιέργεια της διαύγειας η κάθε μέρα γίνεται ξεχωριστή. Κάθε μέρα ξεκινάμε ένα καινούργιο ταξίδι με χαρά και ευγνωμοσύνη αναγνωρίζοντας ότι έχουμε όλα τα εφόδια και τα ταλέντα να δημιουργήσουμε τη ζωή μας με τον τρόπο που επιθυμούμε.

DIAYGEIA_H_ARETI-POU-APELEYTHERONI2Αντανακλούμε στους γύρω μας την ευγνωμοσύνη που αισθανόμαστε για την υγεία, τις εμπειρίες, τα συναισθήματα, τους φίλους και την οικογένεια μας και είμαστε ευγνώμονες για το ίδιο το ταξίδι.

Μέσα μας κρύβουμε απεριόριστες δυνατότητες να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Τα μοναδικά εμπόδια είναι οι δικές μας αντιστάσεις στην αλλαγή, ο φόβος του άγνωστου και κάθε είδους περιορισμοί που δημιουργούν έναν καταιγισμό από αρνητικές σκέψεις. Με τόση αρνητικότητα η ενέργεια μας αποστραγγίζεται και χωρίς ενέργεια το μυαλό μας θολώνει σε σημείο που να μην μπορούμε να δούμε ούτε και να σκεφτούμε καθαρά.

Αν δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε με σαφήνεια στην ερώτηση: “Αλήθεια αυτό είναι που θέλω στη ζωή μου; είναι ένα πρώτο σημάδι.

‘Ομως αν κατανοήσουμε ότι η κάθε δυσκολία, πρόκληση και εμπειρία που αποκτήσαμε στη διαδρομή συνετέλεσε στο να γίνουμε οι άνθρωποι που είμαστε και κάθε εμπειρία που θα βιώσουμε στη συνέχεια θα μας εκπαιδεύσει ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά επιλέξουμε, τότε αναλαμβάνουμε αποκλειστικά την ευθύνη για τον εάν θα είναι δύσκολη ή εύκολη η διαδρομή του ταξιδιού μας.

Για να ζήσουμε τη ζωή που πραγματικά μας αντιπροσωπεύει, χρειάζεται να εκφράζουμε με σαφήνεια και να είμαστε συγκεκριμένοι για όλα όσα θέλουμε να δημιουργήσουμε στη ζωή μας. ‘Οταν σκεφτόμαστε θετικά έχουμε διαύγεια και ώθηση να μετατρέψουμε το μυαλό μας σε σύμμαχο και να γίνουν όλα πιο εύκολα.

DIAYGEIA_H_ARETI-POU-APELEYTHERONI1

‘Οταν κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο με θετικές δηλώσεις και δημουργικές σκέψεις ξεδιπλώνονται μπροστά μας ανεξάντλητες επιλογές, το μυαλό μας ανοίγει, έχουμε διαύγεια και μπορούμε να διακρίνουμε ακόμη και τα “ψιλά γράμματα” της διαδρομής που θα ακολουθήσουμε. Σχεδιάζοντας με χαρά και δημιουργικότητα τα επόμενα βήματα στέλνουμε μήνυμα στο σύμπαν, αλλά και στους γύρω μας ότι, τα έχουμε ήδη καταφέρει, και έχουμε επιπλέον ώθηση και υποστήριξη. Με διαύγεια και στοχευμένη παρατήρηση, αναγνωρίζουμε εύκολα τα σημάδια ότι είμαστε στο σωστό δρόμο χωρίς αγωνία και χωρίς να σαμποτάρουμε την ενέργεια μας.

 

Βασιλική Χρονοπούλου

ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)

Μετεκπαίδευση στην Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας