Ελπίδα, διεγερτικό για τη ζωή!

0
14

Η ελπίδα είναι διεγερτικό για τη ζωή, πολύ ανώτερο απ’ότι η τύχη…

 

elpida-diegertiko-gia-ti-zoh2-ingolden.gr

 

Ένα παραδοσιακό αφήγημα λέει πως, όταν η Πανδώρα άνοιξε το καπάκι του απαγορευμένου κουτιού κι έσκυψε να κοιτάξει μέσα από το μικρό άνοιγμα, ο τρόμος την ανάγκασε να αποστρέψει αμέσως το βλέμμα της. Ένας πυκνός καπνός σε τεράστιες σπείρες άρχισε να βγαίνει από το κουτί, με χιλιάδες φριχτά φαντάσματα να διακρίνονται σ’εκείνα  τα έρεβη που κατέκλυζαν τον κόσμο και σκοτείνιαζαν τον ήλιο.

Ήταν όλες οι αρρώστιες, οι πόνοι, οι ασχήμιες και οι διαστροφές του κόσμου. Όλα έβγαιναν από το κουτί βίαια, εισβάλλοντας στα ήσυχα σπίτια των ανθρώπων.

Η Πανδώρα προσπάθησε με μανία να κλείσει το κουτί και να σταματήσει την έξοδο των δεινών για να διορθώσει την καταστροφή, μάταια όμως. Το αμετάκλητο πεπρωμένο εκπληρωνόταν, κι από τότε η ζωή των ανθρώπων αφανίζεται απ’όλες τις δυστυχίες που εξαπέλυσε ο Δίας.

Όταν ο πυκνός καπνός εξανεμίστηκε και το κουτί έμοιαζε άδειο, η Πανδώρα κοίταξε μέσα και είδε να έχει απομείνει ένα χαριτωμένο πουλάκι με φτερά σαν ηλιοτρόπια. Ήταν η Ελπίδα. Έκλεισε βιαστικά το κουτί, εμποδίζοντας έτσι την Ελπίδα να δραπετεύσει κι αυτή, όπως είχαν δραπετεύσει όλα όσα περιέχονταν εκεί μέσα.

 

Γι’αυτό η ελπίδα των ανθρώπων παραμένει φυλαγμένη

στην πιο βαθιά κόχη της καρδιάς τους..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας