Άντρες από τον Άρη, γυναίκες από την Αφροδίτη

0
120

 

Οι εποχές της Αγάπης

Μία σχέση µοιάζει µε έναν κήπο. Για να ανθίσει, πρέπει να ποτίζεται τακτικά. Έχει ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας και γιʼ αυτό οφείλουµε να λαµβάνουµε υπόψη τις εποχές καθώς και τον απρόβλεπτο καιρό. Καινούργιοι σπόροι πρέπει να φυτευτούν και τα αγριόχορτα να ξεριζωθούν. Κατά τον ίδιο τρόπο, για να κρατηθεί η µαγεία της αγάπης ζωντανή, χρειάζεται να καταλάβουµε τις εποχές της και να φροντίσουµε τις ειδικές ανάγκες που δηµιουργεί κάθε εποχή.

 

 

Η Άνοιξη της Αγάπης

Το να ερωτεύεσαι είναι σαν την Άνοιξη. Νιώθουµε ότι θα είµαστε ευτυχισµένοι για πάντα. Δεν µπορούµε να φανταστούµε πως ίσως στο µέλλον δεν θα αγαπάµε το σύντροφό µας. Είναι η εποχή της αθωότητας. Ο έρωτας φαίνεται αιώνιος. Είναι εποχή µαγική, κατά τη διάρκεια της οποίας όλα φαίνονται τέλεια και λειτουργούν χωρίς καµία προσπάθεια. Ο σύντροφος µας φαίνεται ιδανικός. Χορεύουµε αρµονικά µαζί, µη καταβάλλοντας την παραµικρή προσπάθεια, και υµνούµε την καλή µας τύχη.

Το Καλοκαίρι της Αγάπης

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού της αγάπης συνειδητοποιούµε ότι ο σύντροφος µας δεν είναι τόσο τέλειος όσο νοµίζαµε και ότι πρέπει να  δουλέψουµε πάνω στη σχέση µας. Όχι µόνο έρχεται από άλλο πλανήτη, αλλά επίσης είναι άνθρωπος ο οποίος κάνει λάθη και έχει
ελαττώµατα. Απογοήτευση και πικρία ξεφυτρώνουν. Τα αγριόχορτα πρέπει να ξεριζωθούν και τα φυτά χρειάζονται περισσότερο πότισµα κάτω από τον καυτό ήλιο. Δεν είναι πια εύκολο να δίνουµε αγάπη και να παίρνουµε την αγάπη που χρειαζόµαστε. Ανακαλύπτουµε ότι δεν είµαστε πάντα ευτυχισµένοι και ότι δε νιώθουµε πάντα γεµάτοι αγάπη. Δεν είναι αυτή εικόνα του έρωτα που είχαµε. Πολλά ζευγάρια στο σηµείο αυτό χάνουν τις ψευδαισθήσεις τους και προσγειώνονται  απότοµα. Δεν θέλουν να κοπιάσουν για τη σχέση τους. Λειτουργώντας µη ρεαλιστικά, περιµένουν ότι θα είναι πάντα Άνοιξη. Κατηγορούν το σύντροφό τους και τα παρατούν. Δε συνειδητοποιούν ότι η αγάπη δεν είναι πάντα εύκολη. Μερικές φορές απαιτεί σκληρή δουλειά κάτω από έναν καυτό ήλιο. Στο καλοκαίρι της αγάπης πρέπει να φροντίζουµε τις ανάγκες του συντρόφου µας, αλλά και να ζητάµε και να παίρνουµε την αγάπη που χρειαζόµαστε. Αυτό δε γίνεται αυτόµατα, χρειάζεται προσπάθεια.

Το φθινόπωρο της Αγάπης

Αν έχουµε φροντίσει τον κήπο µας το καλοκαίρι τώρα δρέπουµε τα αποτελέσµατα της σκληρής δουλειάς. Το φθινόπωρο έφτασε. Είναι µία χρυσή εποχή – πλούσια και µεστή. Βιώνουµε µία πιο ώριµη αγάπη, η οποία αποδέχεται και κατανοεί τις ατέλειες του συντρόφου µας, αλλά και τις δικές µας. Είναι µία εποχή ιδανική για να µοιραστούµε τα συναισθήµατά µας και να χαρίσουµε ευχαρίστηση. Αφού δουλέψαµε σκληρά το καλοκαίρι, τώρα µπορούµε να χαλαρώσουµε και να απολαύσουµε την αγάπη  που οικοδοµήσαµε.

Ο Χειµώνας της Αγάπης

Τώρα ο καιρός αλλάζει και πάλι και έρχεται ο Χειµώνας. Τους κρύους µήνες του Χειµώνα  ολόκληρη η φύση κλείνεται στον εαυτό της. Είναι εποχή για ανάπαυση, περισυλλογή και ανανέωση. Αυτή είναι η εποχή που βιώνουµε τα προσωπικά µας συναισθήµατα τα οποία πιθανώς συνδέονται µε το παρελθόν ή το «µυστικό» εαυτό µας. Τώρα σηκώνεται το «καπάκι» µας και τα οδυνηρά συναισθήµατα µας αναδύονται στην επιφάνεια. Είναι εποχή µοναχικής ανάπτυξης, κατά την οποία χρειάζεται να στραφούµε περισσότερο στον εαυτό µας παρά στο σύντροφό µας για αγάπη και ολοκλήρωση. Είναι εποχή επούλωσης. Σε αυτή την εποχή οι άντρες ξεχειµωνιάζουν στη σπηλιά τους και οι γυναίκες βυθίζονται στο πηγάδι τους. Αφού αγαπήσουµε τον εαυτό µας και επουλώσουµε τις πληγές µας, κατά τη διάρκεια του σκοτεινού Χειµώνα της αγάπης, τότε η Άνοιξη αναπόφευκτα θα επιστρέψει. Για µία ακόµα φορά νιώθουµε την ευλογία της ελπίδας, της αγάπης και των χιλιάδων δυνατοτήτων. Βασισµένοι στην εσωτερική αναζήτηση του χειµωνιάτικου ταξιδιού µας είµαστε πια σε θέση να ανοίξουµε τις καρδιές µας και να βιώσουµε την Άνοιξη της αγάπης.

 

Μερικές φορές η αγάπη κυλά εύκολα και χωρίς προσπάθεια. Άλλες φορές απαιτεί θυσίες. Μερικές φορές η καρδιά µας είναι γεµάτη κι άλλες φορές νιώθουµε άδειοι. Δεν πρέπει να περιµένουµε ότι το έτερόν µας ήµισυ θα µας δείχνει πάντα αγάπη, ούτε καν ότι θα θυµάται πάντα πώς να δείχνει την αγάπη του. Επίσης πρέπει να προσφέρουµε και στον εαυτό µας το δώρο της κατανόησης και να µην περιµένουµε ότι θα θυµόµαστε όλα όσα έχουµε µάθει για την αγάπη.

Πρέπει να είστε προετοιµασµένοι ότι θα χαθείτε µερικές φορές.  Πρέπει να είστε προετοιµασµένοι ότι και ο σύντροφος σας θα χαθεί κάποια στιγµές. Την επόµενη φορά που θα αισθανθείτε απογοητευµένοι µε το αντίθετο φύλο θυµηθείτε ότι οι άντρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη!

 

Από το οπισθόφυλλο: Στην αρχή ο έρωτας, μετά η αγάπη, η συμβίωση και το αίσθημα για πάντα μαζί! Και ξαφνικά όλα καταρρέουν, η καθημερινότητα αλλάζει τα δεδομένα, οι αντοχές μειώνονται, η υπομονή χάνεται. Η αίσθηση του άλλου μισού εξαφανίζεται και η σκέψη που κυριαρχεί είναι ότι το “άλλο μισό” είναι απλά από άλλο πλανήτη. “Άνδρες από τον Άρη, Γυναίκες από την Αφροδίτη”! Ο John Gray χρησιμοποιεί αυτό το βιβλίο για να μας δείξει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι σίγουρα διαφορετικοί αλλά και συμβατοί. Κατανοώντας τις διαφορές στον τρόπο σκέψεις και έκφρασης μεταξύ ανδρών και γυναικών μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με επιείκεια και σεβασμό το αντίθετο φύλο. Η κατανόηση αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά μας, εμπνέει εμπιστοσύνη, υπευθυνότητα και καλύτερη συνεργασία.

Ακολουθήστε τις πρακτικές ιδέες και λύσεις του John Gray, μειώστε τις εντάσεις στις σχέσεις σας και σύντομα θα “ξαναβρείτε” το άλλο σας μισό!

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα: Ο John Gray  – Τζον Γκρέι είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους συγγραφείς σε θέματα σχέσεων των δύο φύλων. Έχει γράψει συνολικά δεκαέξι βιβλία και καθιερώθηκε με το κλασικό πλέον “Άντρες από τον Άρη, Γυναίκες από την Αφροδίτη”. Τα βιβλία της σειράς Άρης και Αφροδίτη έχουν πουλήσει πάνω από πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα παγκο­σμίως και έχουν μεταφραστεί σε σαράντα πέντε γλώσσες.

Με ειδίκευση σε θέματα επικοινω­νίας, ο συγγραφέας έχει βοηθήσει εκατομμύρια ζευγάρια να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και την καθημερινή τους συμβίωση. Αποκαλύπτει τον πλούσιο και πολύπλοκο κόσμο των συναισθημάτων, βοηθώντας άντρες και γυναίκες να κατανοήσουν τις διαφορές των δύο φύλων και να ερμηνεύσουν τη συμπεριφορά τους. Ζει στην Καλιφόρνια με την οικογένειά του.

 

Πρωτότυπος τίτλος: MEN ARE FROM MARS, WOMEN ARE FROM VENUS
Χρονολογία έκδοσης: 2018
Εκδόσεις Ιβίσκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας