“Το τέρας κι εγώ”, Σταμάτης Μαλέλης

0
25

Ο καθένας πληρώνει τις επιλογές του. Και βέβαια η δική μου ζωή, έστω και σε αυτό το περιβάλλον, ήταν επιλογή μου.. Σωστή; Λάθος; Πάντως επιλογή μου. Τώρα όμως για να θεραπευτώ έπρεπε να αλλάξω ζωή. …

Για να θεραπευτείς χρειάζεται να ζητήσεις βοήθεια από ειδικούς. Μόνος σου δεν μπορείς. Χρειάζονται σταθερά βήματα. Χρειάζεται να πατάς γερά στα πόδια σου. Χρειάζεται να σκύβεις και να κοιτάς μέσα σου, χωρίς να φοβάσαι για το θέαμα που θα αντικρίσεις. Χρειάζεται να αντιμετωπίσεις με θάρρος τις αιτίες, όσο επώδυνες κι αν είναι. Να φέρεις πιο κοντά το εγώ με το υποσυνείδητο. Να μειώσεις τους συμβιβασμούς, να βάλεις βόμβα στα θεμέλια του Πρέπει. Να γίνεις ο πρωταγωνιστής της ζωής σου!

photo: Amalia Vinos

Ήταν, νομίζω, άνοιξη του 2007, λίγο πριν τελειώσει η τηλεοπτική σεζόν, όταν μου ζητήθηκε μια συνέντευξη από έναν τηλεοπτικό σταθμό, για να κάνω το γνωστό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Η παρουσιάστρια, συμπαθέστατη, που δούλευε σε ανταγωνιστικό κανάλι, με πήγε πολύ μαλακά με τις γνωστές ερωτήσεις. Προς το τέλος της συνέντευξης  άρχισε να πλέκει το εγκώμιό μου. “Δημιουργήσατε τα παράθυρα, διευθύνατε όλα τα μεγάλα κανάλια και τώρα κάνετε άλλη μια επιτυχία στο STAR. Δημιουργήσατε ένα νεανικό lifestyle πρόγραμμα, το οποίο θεωρείται επιτυχημένο. Άρα, πρέπει να αισθάνεστε ευτυχισμένος”. Η αυθόρμητη απάντησή μου πρέπει να τη σόκαρε. “Όχι, αγαπητή μου, δεν αισθάνομαι ευτυχισμένος”. Το κορίτσι σώπασε κι εγώ συνέχισα: “Ποτέ δεν ήμουν ευτυχισμένος! Μια ζωή οι φίλοι μου με ρωτούσαν τι έχω. Κι εγώ ήμουν λυπημένος. Κι όταν εσύ μου λες για τη μεγάλη επιτυχία του ΣΚΑΪ και τα παράθυρα, θέλω να σου πω ότι τότε έπασχα από βαθιά κατάθλιψη. Όταν όλοι οι άνθρωποι νόμιζαν ότι απολάμβανα τη μεγάλη μου επιτυχία, εγώ ήμουν άτομο με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούσα να βγω ούτε από το σπίτι μου. Και πάλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ με το τέρας της κατάθλιψης”.

Μια ειλικρινής “εξομολόγηση” από το Σταμάτη Μαλέλη, που σκοπό έχει να μας βοηθήσει να καταλάβουμε συνανθρώπους που υποφέρουν από κατάθλιψη, αλλά κυρίως να μας προτρέψει να ζητήσουμε βοήθεια, αν τη χρειαζόμαστε, χωρίς να αισθανόμαστε πως είμαστε “οι μόνοι”.

To site του Σταμάτη Μαλέλη για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα κατάθλιψης  «Η μάχη με το τέρας νικιέται»  βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  www.kontasou.com

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνηwww.livanis.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας