Το άρωμα της χαράς!

0
301

Αν μου ζητήσετε να περιγράψω τι αίσθηση έχει η χαρά, οι πρώτες εικόνες που σχηματίζονται στο μυαλό μου είναι χρωματιστές, γεμάτες άρωμα, μουσική, χορό και αισθήσεις.

TO-AROMA-TIS-XARAS-INGOLDEN.GRWOMAN-SUN-SUNSHINE-HAPPY

Η χαρά έχει την αίσθηση του πρωινού ξυπνήματος σε ένα δωμάτιο ανατολικό, λουσμένο στο φως, με αχνιστό καφέ στο χέρι.

Μοσχοβολάει χρυσό και μετάξι, όταν προσπαθείς να «ντύσεις» με λόγια τι αίσθηση έχει η θαλπωρή της ευτυχίας, την ίδια αίσθηση που έχεις όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν και μπορείς να επικοινωνήσεις χωρίς να χρειαστεί να πεις κουβέντα. Με όσους μοιράζεσαι όνειρα, σχεδιάζεις ιδέες και ζωγραφίζεις θαύματα.

Αυτό είναι χαρά, το χρώμα που γεμίζει την καρδιά σου όταν αποφασίσεις  να κάνεις το πρώτο βήμα. Το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση που σε κάνει χαρούμενο μακρυά από υπερμεγέθη εγώ και ψεύτικα προφιλ. Μακρυά από όσους χρειάζονται τον έλεγχο, την επίκριση, την κυριαρχία και τον υπολογισμό για να υπάρξουν. Χαρά είναι το χρώμα του ουρανού όταν πεις όχι σε όσα και όσους σε κρατάνε πίσω.

Ο ρυθμός του χορού που κινεί τα πόδια σου, όταν επιλέγεις να μείνεις μακρυά από το περιττό δράμα και τις ματαιωμένες πραγματικότητες, αυτών που δειλιάζουν να δημιουργήσουν τη δική τους ευτυχία.

Είναι όμως και το τραγούδι της καρδιάς σου, όταν περιστοιχίζεσαι από όσους δημιουργούν τη δική τους πραγματικότητα και δε φοβούνται να τη μοιραστούν απλόχερα και ελεύθερα.  Είναι και η αγαπημένη σου μουσική όταν επιλέγεις να φροντίσεις πρώτα τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις και να πάρεις το ρίσκο να ξανασυστηθείς μαζί του.

Η χαρά μοιάζει με το καλοκαιρινό άρωμα του ήλιου και της σελήνης, μοιάζει με την αόρατη κλωστή που σε δένει  με αυτούς που κρατάνε την καρδιά τους ανοικτή, που ξέρουν να γελάνε μέχρι δακρύων και το κλάμα τους πάντα καταλήγει σε γέλιο. Αυτούς που αγαπάνε με ανιδιοτέλεια, χαίρονται πραγματικά για σένα και είναι πάντα δίπλα σου τις δύσκολες στιγμές, αγκαλιάζοντας απλά τη σιωπή σου. Αυτούς που  ακούνε την καρδιά τους και αναγνωρίζουν τον τόνο της δόνησης της. Αυτούς που σου απαντάνε τραγουδιστά με τους στίχους του αγαπημένου σου τραγουδιού. Αυτούς που επιτρέπουν στο τραγούδι να ξεκλειδώσει την ψυχή τους!

Χαρά είναι το τραγούδι στο φως της φωτιάς όταν συναναστρέφεσαι με τους ανθρώπους που δε φοβούνται να τσαλακωθούν και να κοιτάξουν την αλήθεια κατάματα!

TO-AROMA-TIS-XARAS-INGOLDEN.GRWOMAN-SUN-SUNSHINE-HAPPY.j2pg

Η αίσθηση της ελευθερίας και της περιπέτειας όταν ταξιδεύεις παρέα ! Με αεροπλάνα, καράβια, τρένα, μαζί.  Η αίσθηση του να πλημυρίζεις από το μπλε χρώμα των οριζόντων  όταν είσαι μαζί με όσους  χαίρονται να μοιράζεστε  τα τοπία, τον αέρα μακρινών αποστάσεων, την αίσθηση της άμμου στις πατούσες.  Χαρά είναι το γήινο πράσινο της δέσμευσης , η σύνδεση σου με τη φύση και η αίσθηση της έμπνευσης όταν απλά ακολουθείς τη ροή.

Να αγαπάς, να μοιράζεσαι, να γελάς, να ζεις μαζί, να αισθάνεσαι τη σύνδεση να μεγαλώνει, να διασκεδάζεις, να χορεύεις, να τραγουδάς και  να τολμάς να δεσμευτείς για όσα και όσους έχουν σημασία. Γιατί χαρά είναι  πάνω από όλα το χάδι του απαλού αέρα  όταν συνεχίζεις το ταξίδι , ξεχωρίζοντας το καλό σε όλες τις καταστάσεις,  κρατώντας την καρδιά ορθάνοιχτη  και στη βαλίτσα σου έχεις μόνο τα απαραίτητα!

 

Βασιλική Χρονοπούλου, 7.12.2018

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας