Ο μοναχός που πούλησε τη ferrari του

0
182

Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, εκδόθηκε ένα βιβλίο που κατόρθωσε, από τότε μέχρι σήμερα, να μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τίτλος του: “Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του”. Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει συγκλονισμένος από την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο. Ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου…έπειτα από εκείνη τη στιγμή αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του και να ταξιδέψει στην Ινδία για να μυηθεί στα μυστικά της ανατολίτικης φιλοσοφίας. Επιστρέφοντας από το μεγάλο ταξίδι συναντά ένα στενό φίλο και συνεργάτη του στον οποίο προσπαθεί να μεταδώσει όλα όσα έμαθε κοντά στους σοφούς μοναχούς των Ιμαλαΐων. Ουσιαστικά πρόκειται περισσότερο για ένα εγχειρίδιο αυτοβοήθειας που μας δίνει συμβουλές για να διερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να αναδείξουμε την κρυμμένη δύναμη που βρίσκεται μέσα μας, να πετύχουμε την πνευματική και ψυχική ισορροπία, να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, να προσεγγίσουμε την ευτυχία και να βρούμε το πραγματικό νόημα της ζωής.

Σε κάποιο σημείο αναφέρεται ότι “τα βιβλία δεν σου διδάσκουν τίποτα καινούργιο, αλλά σου επιτρέπουν να δεις αυτό που υπάρχει ήδη μέσα σου”.

Το μήνυμα του βιβλίου, αν και απλό, κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία του σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας όχι μόνο απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής αλλά και πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε εσωτερικό πλούτο, ζωντάνια, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη, και να ζήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

Τίτλος πρωτοτύπου: The Monk Who Sold his Ferrari
Συγγραφέας: Sharma Robin S.
Εκδότης: Διόπτρα
Σελίδες: 307

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας