Να σκέφτεσαι με την καρδιά!

0
837

Το μυαλό πάντα κοιτάζει προς τα έξω σε έναν κόσμο αντικειμένων τοποθετημένων στο χρόνο και στο χώρο, εστιάζει σε ένα σημείο κάθε φορά λέγοντας: αυτό μου αρέσει αυτό όχι, επιλέγοντας και απορρίπτοντας, φλυαρώντας ασταμάτητα.

Βασιλική Χρονοπούλου, ingolden, άρθρα, να σκεφτεσαι με την καρδιά
Είναι το κέντρο ελέγχου που βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα γιατί νομίζει ότι μας κρατάει ασφαλείς επιλέγοντας και απορρίπτοντας συνέχεια ώστε να αποφύγουμε τη μοναξιά, τη δυστυχία, την απογοήτευση. Με τόσο έλεγχο γεννιέται ο φόβος και η ανθρώπινη ανάγκη για αντίσταση δημιουργεί περισσότερα μπλοκαρίσματα και προσκολλήσεις. Όσο μεγαλώνει ο έλεγχος τόσο μεγαλύτερος ο φόβος. Όταν φοβάσαι όμως μεγαλώνει και η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε σένα και τον κόσμο και αισθάνεσαι ξεκομμένος από την ίδια την πραγματικότητα, σήμερα, τώρα.

Η καρδιά από την άλλη εστιάζει σε μια περιοχή ήρεμης εμπειρίας, εκεί όπου εδράζει ο αυθεντικός μας εαυτός. Η καρδιά δεν αντέχει το θόρυβο του μυαλού και το φόβο γιατί παγώνει και χάνει την ελπίδα της. H ελπίδα είναι αυτή που κρατάει δυνατή τη φλόγα μέσα μας. Η καρδιά το μέρος όπου κατοικεί η ψυχή μας, γνωρίζει πώς να μετατρέπει τον πόνο σε συμπόνια, το διαχωρισμό σε σύνδεση. Είναι ο πλοηγός μας στην αναζήτηση της εσωτερικής μας δύναμης. Χρειάζεται αγάπη και γαλήνη ο δρόμος της ύπαρξης.

Αν υπάρχει όμως φόβος μέσα μας δεν μπορούμε να αισθανθούμε ότι  η αγάπη βρίσκεται στον αέρα που αναπνέουμε, στον πυρήνα κάθε κυττάρου, στη σύνδεση. Στη σπηλιά της καρδιάς βρίσκεται η αλήθεια, εκεί που η δύναμη της αγάπης μακριά από καλογυαλισμένους εγωισμούς και καλοπρογραμματισμένα μυαλά, συνεχίζει το έργο της.

Πώς όμως να σκεφτείς με την καρδιά όταν το μυαλό μιλάει ακατάπαυστα;

Βασιλική Χρονοπούλου, ingolden, άρθρα, να σκέφτεσαι με την καρδιά

Στην κινεζική φιλοσοφία, «η Καρδιά είναι ο Αυτοκράτορας και το πνεύμα κατοικεί στην καρδιά». Το πνεύμα γεννιέται μέσα στην αγνή σιωπή και μας μαθαίνει να ζούμε με απόλυτη γνώση και εμπιστοσύνη. Το πνεύμα είναι η κόλλα που ενώνει καρδιά και μυαλό και  μετατρέπει το μυαλό σε σύμμαχο. Ησυχάζοντας το μυαλό από τις  μακροχρόνιες συγκρούσεις του, ανακαλύπτουμε μέσα μας την πηγή ζωής  που προσφέρει κάθαρση και μεταμόρφωση. Το δυνατό πνεύμα φέρνει μαζί του γενναιότητα, μας υπενθυμίζει την ύπαρξη απλά ως είναι και την καλοσύνη που φωτίζει τη ροή της ζωής, μας καλεί να βιώσουμε την πραγματικότητα αυτής της στιγμής, το τώρα. Καλλιεργώντας το πνεύμα χρωματίζουμε την υπόστασή μας, την απλώνουμε, αναπνέουμε ελεύθερα.

Τότε ερχόμαστε σε επαφή με την αθωότητα μέσα μας, σκεφτόμαστε με την καρδιά και  αποκτούμε εγρήγορση και περιέργεια, μια μοναδική αίσθηση θαυμασμού για όλα τα πράγματα, μια βαθειά ανάγκη για επικοινωνία και μοίρασμα.

Σκέφτομαι με την καρδιά σημαίνει: έχω τη γνώση ότι η ύπαρξη μας εδώ, ζει μέσα στην τέλεια γαλήνη του άχρονου, σήμερα, τώρα.

 

Βασιλική Χρονοπούλου

ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας