Μπορείς και εσύ…!!!

0
14

Boreis-ki-esy-xara-ingolden.gr_Όλοι μας έχουμε πέσει στην παγίδα…Νομίζουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με τη χαρά και το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τους… Με όλη την ευτυχία και την τύχη του κόσμου στη ζωή τους… Όμως, τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν …Αντίθετα υπάρχουν οι αισιόδοξοι…

Ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτοί  ;;;…

…Είναι εκείνοι που βλέπουν όμορφα πράγματα κοιτάζοντας το μέλλον και τις προσδοκίες τους, που έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, που είναι αποφασισμένοι παρά όλες τις αντιξοότητες να μη χάσουν την καλή τους διάθεση. Με μια λέξη είναι οι αισιόδοξοι ανάμεσά μας!!! Κι αν τους ρωτήσετε πώς τα κατάφεραν;;; Θα σας διαβεβαιώσουν πως δεν είναι το “χρυσό ραβδάκι της νεράιδας” που τους χάρισε την αισιοδοξία, αλλά είναι –  κυρίως, το αποτέλεσμα της προσωπικής συστηματικής τους προσπάθειας!!! Γιατί όσο κι αν ακούγεται περίεργο, ναι, η αισιοδοξία εκπαιδεύεται, μαθαίνεται, καλλιεργείται!!!

Ένας αισιόδοξος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή.

Ένας απαισιόδοξος βλέπει μια καταστροφή σε κάθε ευκαιρία.

Ουίνστον Τσώρτσιλ

Η εκπαίδευση ξεκινά  με μικρά καθημερινά μικρά πράγματα…

– Ξυπνάμε χαρούμενα!!!

wake-up-happy--boreis-ki-esy-time-roloi-ingolden.grΤο ξέρουμε… δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το ξυπνητήρι που χτυπά για το πρωινό εγερτήριο διακόπτοντας το πιο γλυκό μας όνειρο. Φροντίζουμε, λοιπόν να ξυπνάμε με την αγαπημένη μας μουσική, αντί για το συνηθισμένο ήχο από το ξυπνητήρι. Η διάθεσή μας θα αλλάξει αμέσως…εντάξει …και με λίγη επιπλέον προσπάθεια!!!

– Αγγαρείες…

Πρέπει να γίνουν έτσι κι αλλιώς. Τις βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα στη λίστα της ημέρας μας για να ξεμπερδεύουμε… Τώρα.. χαμογελάμε… έχουμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο μπροστά μας για να ασχοληθούμε με όσα μας ευχαριστούν!

– Βάζουμε χρώμα στη ζωή μας!!! 

Ντυνόμαστε με ρούχα φωτεινά, βάζουμε στον προσωπικό μας χώρο αντικείμενα και πίνακες με χρώμα, πετάμε ή κρύβουμε φωτογραφίες που μας φέρνουν αναμνήσεις δυσάρεστες και κρατάμε μόνο ότι μας κάνει χαρούμενους!

– Θετική σκέψη…

Το σώμα μας δεν μπορεί να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και σε μια κατάσταση την οποία εμείς απλά φανταζόμαστε. Το σώμα μας αντιλαμβάνεται αυτό που εμείς το προγραμματίζουμε να αντιληφθεί!!! Γι’ αυτό, σκεφτόμαστε θετικά κι αμέσως θα νιώσουμε όλους τους μυς του σώματός μας να χαλαρώνουν και το πρόσωπό μας θα δείχνει πιο ευτυχισμένο.

 

Η απαισιοδοξία είναι θέμα διάθεσης.

Η αισιοδοξία είναι θέμα θέλησης !!!

Ε. Σαρτιέ

 

– Φιλτράρουμε τις ειδήσεις και τα νέα της ημέρας…

Εντάξει ρίξαμε μια ματιά στις εφημερίδες και στις ειδήσεις, ενημερωθήκαμε…δε σπαταλάμε το χρόνο μας αναμασώντας τα ίδια δυσάρεστα ξανά και ξανά… κ γκρινιάζοντας… Αντ’ αυτού ή συμμετέχουμε δραστικά σε κάποια φιλανθρωπική/ανθρωπιστική προσπάθεια βοηθώντας ή αν αυτό δε μας ταιριάζει, κάνουμε με τους συντρόφους ή τους αγαπημένους μας φίλους όμορφα και δημιουργικά πράγματα. Βλέπουμε μια ωραία ταινία, βγαίνουμε στη φύση να περπατήσουμε, μαγειρεύουμε, συζητάμε…. κλπ κλπ. Γινόμαστε δημιουργικοί, αναπτύσσουμε το πνεύμα μας…. με αυτό τον τρόπο θα προσφέρουμε περισσότερα στον “άσχημο αυτό κόσμο”….

Ασκούμαστε!!!

Η άσκηση ” γεννά” την αισιοδοξία και οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι αποδεδειγμένο ότι ζουν περισσότερο και πιο υγιεινά!!!

– Συμπαραστεκόμαστεαλλά δεν επηρεαζόμαστε ..επηρεάζουμε εμείς!!!

 

Ο αισιόδοξος χαμογελάει για να ξεχάσει.

Ο απαισιόδοξος ξεχνάει να χαμογελάσει.

 

– Αφιερώνουμε δέκα λεπτά την ημέρα μόνο στον εαυτός μας… κάθε μέρα!!!

– Δίνουμε μικρές υποσχέσεις στον εαυτό μας και τις τηρούμε!!!

Αναλαμβάνουμε μικρές δεσμεύσεις που μπορούμε  να επιτύχουμε. Βήμα – βήμα, κάθε μικρή επιτυχία θα  δώσει πόντους στην αισιοδοξία μας και δύναμη να πραγματοποιήσουμε μεγαλύτερους στόχους.

sleep-harppy-boreis-ki-esy-ingolden.gr– Κοιμόμαστε με σκέψεις όμορφες!

Σίγουρα υπήρξαν στιγμές μέσα στη μέρα που μας έκαναν να νιώσουμε χαρά, περηφάνια, συγκίνηση, ευδαιμονία. Τις κρατάμε στο μυαλό μας. Θα κοιμηθούμε πιο όμορφα και θα ξυπνήσουμε πιο αισιόδοξα!!!

 

ingoldenPS

 

Πραγματοποιούμε τα όνειρά μας!!! Τολμάμε!!! Ακούμε μόνο τη φωνή της καρδιάς μας! Και κυρίως ότι και να λένε οι άλλοι, όσες δυσκολίες κι αν μας φέρνει το σύμπαν απλά μας δοκιμάζει … δε τα παρατάμε…δε τα παρατάμε…. δε τα παρατάμε ….κοντεύουμε… φτάνουμε στην αισιοδοξία!!! Διότι, η αισιοδοξία είναι “θέση” και όχι “φύση” στη ζωή μας !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας