Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τα φτερά μας!

0
324

 

Γεννηθήκαμε με φτερά. Δε γεννηθήκαμε να σερνόμαστε. ‘Εχουμε φτερά και το μόνο που μένει για να πετάξουμε είναι να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε.” Rumi

MATHAINOUME-NA-XRISIMOPOIOUME-TA-FTERA-MAS2-INGOLDEN-VASSILIKI CHRONOPOULOU

Τι είναι αυτό όμως που μας δημιουργεί αίσθηση βάρους και έντονης δυσφορίας; Ποια ακριβώς συναισθήματα έχουμε όταν αισθανόμαστε ότι κάτι ή κάποιος μας “κόβει” τα φτερά; Πως θα απελευθερωθούμε από τον πόνο, το θυμό, τη μνησικακία, τις κακίες και την εχθρότητα απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους;

Για να ξεδιπλώσουμε το δυναμικό μας και να αισθανόμαστε πλήρεις, το πρώτο βήμα είναι να αναλάβουμε την ευθύνη των συναισθημάτων μας. ‘Οταν σταματήσουμε να κατηγορούμε τους άλλους ότι ευθύνονται, σταματάμε να χαρίζουμε τη δύναμή μας. Ας τους απαλλάξουμε από την υποχρέωση να ενεργοποιούν την αντίδρασή μας και να παίζουν το ρόλο του «κακού» προκειμένου να ασχοληθούμε και να απελευθερώσουμε αισθήματα δυσαρέσκειας.

Αυτό είναι κυρίως μια εσωτερική διεργασία ώστε να αναζητήσουμε τις ρίζες αρνητικών πεποιθήσεων. Η πηγή των συναισθηματικών τραυμάτων σχετίζεται κυρίως με προγράμματα αναξιότητας, τα οποία έρχονται στην επιφάνεια από το υποσυνείδητο ξανά και ξανά για να επιλυθούν. Οι περιοριστικές πεποιθήσεις που μας βαραίνουν όπως η αδυναμία, η αναξιότητα και η θυματοποίηση έχουν σχέση κυρίως με την παιδική ηλικία.

MATHAINOUME-NA-XRISIMOPOIOUME-TA-FTERA-MAS-INGOLDEN-VASSILIKI CHRONOPOULOU

Όταν γνωρίζουμε ότι ο συναισθηματικός μας πόνος πηγάζει από μια εσφαλμένη πεποίθηση, μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε το πρόγραμμα που τον κρατάει ζωντανό και να κλείσουμε τον κύκλο πόνου. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι να είμαστε ξεκάθαροι και συγκεκριμένοι με τον εαυτό μας και τους άλλους. Το κλειδί για αυτό είναι τα όρια.

Τα τραύματα της παιδικής μας ηλικίας μπορεί να πονάνε αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητα για την εκπαίδευσή μας ώστε να είμαστε ανεξάρτητοι, αυτόνομοι, να έχουμε συμπόνια και αγάπη για τον εαυτό μας και τους άλλους. Να αναγνωρίσουμε ότι ενώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που εμείς αισθανόμαστε για αυτό, απελευθερώνοντας εύκολα και ανώδυνα τις αρνητικές πεποιθήσεις που μας «κόβουν» τα φτερά ώστε να αναγνωρίσουμε τις ανεξάντλητες πιθανότητες και να «φορτίσουμε» ενεργειακά την ψυχή και το σώμα.

Χρησιμοποίησε τα φτερά σου για να πετάξεις ψηλά! Aπελευθερώσου από ό,τι σε εγκλωβίζει σε χαμηλές πτήσεις!

Βασιλική Χρονοπούλου

ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)

Μετεκπαίδευση στην Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας