Γιουσέιν Μπολτ, “Ταχύτερος από την αστραπή”

0
12

Στην πλήρη αυτοβιογραφία του, ο Μπολτ, ο ταχύτερος  άνθρωπος όλων των εποχών, αφηγείται την ιστορία του με δικά του λόγια: από το ταπεινό ξεκίνημα στην Τζαμάικα σε διεθνές αστέρι στο Πεκίνο και σε νέα ύψη στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, κανείς δεν φαντάζεται πού μπορεί να φτάσει ακόμα!

Γιουσέιν Μπολτ:

* Ένας κορυφαίος αθλητής δεν μπορεί απλώς αν εμφανιστεί στην αφετηρία σε οποιονδήποτε αγώνα και να περιμένει ότι θα νικήσει χωρίς να έχει δουλέψει πολύ σκληρά. Δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα κερδίσει χρυσά μετάλλια ή θα σπάσει παγκόσμια ρεκόρ χωρίς πειθαρχεία.

* Υπάρχει κάτι που τα εγχειρίδια προπόνησης δεν αναφέρουν σχετικά με τους τραυματισμούς στο στίβο: οτι έχουν να κάνουν τόσο με την “ανακάλυψη του εαυτού”,  όσο και με την αποκατάσταση. Το να γνωρίζει κανείς τις ανάγκες του μυαλού είναι εξίσου σημαντικό με το να κατανοεί τις ανάγκες του σώματος.

* Τότε είναι που οι μεγάλοι προπονητές ξεχωρίζουν: Γνωρίζουν πως να είναι φίλοι και μέντορες στους αθλητές τους, όπως επίσης και καθοδηγητές. Ακούνε. Καθοδηγούν τους αθλητές τους μέσα από όλων των ειδών τις περίπλοκες καταστάσεις εντός και εκτός στίβου, όπως οι τραυματισμοί, τα προσωπικά θέματα και το στρες.

* Όλοι μου οι μυς φώναζαν: “Δεν αντέχω άλλο!” …Και τότε ήταν που έπρεπε να ψάξω πολύ βαθιά μέσα μου για να βρω τα κίνητρά μου”

usain-bolt-taxyteros-apo-thn-astrapi-ingolden.gr

Ο Τζαμαϊκανός σπίντερ Γιουσέιν Μπολτ γεννήθηκε το 1986 στο Τρελόνι. Άρχισε να αθλείται παίζοντας κρίκετ, αλλά σύντομα πέρασε στον στίβο. Το 2008, ύστερα από σειρά παγκόσμιων επιδόσεων και χρυσών μεταλλίων, ο Μπολτ είχε την κορυφαία παγκόσμια επίδοση στα 200 μ., στα Τσικλητήρεια, στην Ελλάδα, ρεκόρ το οποίο κατέρριψε ο ίδιος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, την ίδια χρονιά. Το 2013, στο Παγκόσμια Πρωτάθλημα στη Μόσχα, πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. και ανακηρύχθηκε ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Έχει κερδίσει, επίσης, πέντε φορές τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή του στίβου.

 

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος – Μετάφραση: Λεωνίδας Δημήτρουλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας