Μη μου τηλεφωνείτε… Οδηγώ!

0
24

mi-mou-tilefonite-odigo-ingolden.gr

Χωρίς αμφιβολία, το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Έχει γίνει εργαλείο καθημερινής χρήσης σε όλες ανεξαιρέτως τις ηλικίες. Μόδα, εργασία, επικοινωνία, διασκέδαση… Υπάρχει, όμως και μια περίπτωση όπου  η χρήση του μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη: Κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αφού αποσπάει την προσοχή του οδηγού και απασχολεί τουλάχιστον το ένα χέρι του.

Σύμφωνα με πολλές έρευνες:

– Όσοι οδηγούν μιλώντας ταυτόχρονα στο κινητό τηλέφωνο έχουν περισσότερες δυσκολίες στο να διατηρούν μια σταθερή ταχύτητα και στο να κρατούν μια απόσταση ασφάλειας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο

–  Ο  έλεγχος της ταχύτητας του αυτοκινήτου επηρεάζεται αρνητικά σε σημαντικό βαθμό και οδηγεί σε κακή ποιότητα οδήγησης

– Ο χρόνος αντίδρασης των οδηγών είναι 50% μεγαλύτερος σε αυτούς που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο σε σύγκριση με αυτούς που οδηγούν κανονικά

– Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, στο χέρι ή όχι, αγνοούν συχνότερα τα σήματα τροχαίας

– Αυτοί που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση είναι περισσότερο επικίνδυνοι  και από τους μεθυσμένους οδηγούς!

 

 * Ακόμα και με το νόμιμο bluetooth, υπάρχει κίνδυνος, καθώς οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ένα φαινόμενο που αποκαλείται “τύφλωση απροσεξίας”, το οποίο ουσιαστικά μειώνει τις δεξιότητες οδήγησης και αυξάνει το χρόνο αντίδρασης.

Όσοι μιλούν και οδηγούν, ακόμα και αν δεν κρατούν το τηλέφωνο με τα χέρια τους, έχουν 4 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος του ατόμου που μιλά στο κινητό επεξεργάζεται πολύ πιο αργά της οπτικές πληροφορίες που λαμβάνει.

 

* Σε περίπτωση που είναι απόλυτη ανάγκη να μιλήσετε, ακινητοποιήστε το όχημά της σε κάποιο ασφαλές σημείο για να μιλήσετε.

* Μη γράφετε/ διαβάζετε μηνύματα ή παίζετε παιχνίδια στο κινητό ενώ οδηγείτε. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ακόμη πιο επικίνδυνο από το να μιλάτε.

* Πείτε στους φίλους και τους συγγενείς σας ότι δε θα απαντάτε στο κινητό όση ώρα οδηγείτε.

 

In golden: Πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε τους μεγάλους κινδύνους που προκύπτουν τόσο για εμάς όσο και για τους συνανθρώπους μας, εξαιτίας της χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης… Κι αυτό, επειδή έχουμε ακόμη πολλά όμορφα ταξίδια μπροστά μας…

 

mi-mou-tilefonite-odigo-kinito-tilefono-ingolden.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας