Η βελούδινη αγκαλιά της φιλίας

0
688

Ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά και δώρα της ζωής στον άνθρωπο, η αληθινή φιλία, βασίζεται στο σεβασμό, στο αμοιβαίο δέσιμο και μοίρασμα, στη δημιουργία κοινών στιγμών και αναμνήσεων που αντέχουν στο χρόνο. Όπως όρισε ο Αριστοτέλης: “ Φιλία είναι μια ψυχή στην οποία κατοικούν δύο σώματα “.

Βασιλική Χρονοπούλου, ingolden αρθρα, η βελούδινη αγκαλιά της φιλίας

Οι υγιείς φιλικές σχέσεις διαμορφώνονται και αναπτύσσονται μέσα από την αφοσίωση, την ισοτιμία και αλληλοκατανόηση που υπερβαίνει ανθρώπινες αδυναμίες και ελαττώματα και φέρνει τους ανθρώπους μαζί σε μια κοινή πορεία ακόμη και όταν τους χωρίζουν χιλιόμετρα.

Για να ανοίξει η βελούδινη αγκαλιά της φιλίας  το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεπεράσουμε τις συγκρούσεις ενός αδύναμου εγώ που μας εμποδίζει να εμπιστευτούμε και να δεθούμε με τους άλλους από φόβο ότι θα μας εκμεταλλευτούν και θα μας προδώσουν.

Όμως οι αυθεντικοί φίλοι σε συναντούν στα μισά της διαδρομής. Δεν προσπαθείς μόνο εσύ, η ανταπόκριση είναι αμοιβαία. Ενδιαφέρονται ειλικρινά για σένα και είναι γεμάτοι ευγνωμοσύνη και αγάπη για το χρόνο που επενδύετε ο ένας στον άλλον. Η στενή φιλική σχέση και η ανταλλαγή ενέργειας σε κάθε συνάντηση, σας επαναφορτίζει και σας κάνει να αισθάνεστε ανανεωμένοι  και χαρούμενοι.

Βασιλική Χρονοπούλου, ingolden, άρθρα, η βελούδινη αγκαλιά της φιλίας Αυτοί που ανήκουν στο στενό σου κύκλο είναι ενωμένοι μαζί σου με μια αόρατη χρυσή κλωστή, είναι μαζί σου στις καλές και τις κακές στιγμές. Ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση που θα  μοιραστείτε  τα τελευταία  νέα, τις ανησυχίες και τα σχέδια σας.Πάνω από όλα όμως είναι αυτοί που χαίρονται με την επιτυχία και τη χαρά σου.

Όσοι σου κρατούν δυνατά το χέρι και με ένα βλέμμα λένε ναι στα θέλω σου, μπορείς, θα τα καταφέρεις! Πιστεύουν σε σένα και σε υποστηρίζουν να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου!

Αυτοί με τους οποίους μοιράζεστε έναν προσωπικό κώδικα επικοινωνίας, ταξιδεύετε και διασκεδάζετε μαζί,  αισθάνεστε άνετα να εκφραστείτε ελεύθερα. Ξέρουν τα μυστικά σου, τα πιο τρελλά σου όνειρα και λεπτομέρειες της ζωής σου που δεν μπορείς να μοιραστείς με κανέναν. Αυτοί που σε αναγνωρίζουν από το βάθος και δεν υποθέτουν κρίνοντας από την επιφάνεια.

Βασιλική Χρονοπούλου, ingolden, άρθρα, η βελούδινη αγκαλιά της φιλίας

Είναι ειλικρινείς ακόμη και όταν σου λένε όσα δε θέλεις να ακούσεις όχι επειδή είναι επικριτικοί αλλά γιατί θέλουν να σε δουν  να κάνεις καλύτερες επιλογές. Σε δέχονται ακριβώς όπως είσαι χωρίς να επιθυμούν να σε αλλάξουν, κατανοούν και συγχωρούν τις αδυναμίες σου.  Δεν κρύβονται πίσω από κολακείες, καλυμμένο συμφέρον γιατί αποσκοπούν να κερδίσουν κάτι από σένα.

Οι αληθινοί φίλοι θυμώνουν με όσους μιλήσουν άσχημα για σένα, δεν επιθυμούν να σε ελέγξουν, δεν είναι κτητικοί, δε ζηλεύουν. Σου δίνουν το χρόνο και την ελευθερία να κάνεις τα πράγματα που σου αρέσουν ακόμη και αν δεν τα μοιραστείς μαζί τους και σου δίνουν χώρο να εκφραστείς μακριά από αυτούς.

Οι φίλοι είναι η εσωτερική μας δύναμη, οι καλοσύνες και οι ευλογίες μας,  ο αέρας στα φτερά μας και αυτοί που χρωματίζουν το παιχνίδι της ζωής. Είναι η αφθονία και η περιουσία μας που δεν αποτυπώνεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά στη βελούδινη αγκαλιά της φιλίας!

 

Βασιλική Χρονοπούλου

ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας