Σοφία Λόρεν: What a woman!

0
199

Sophia-Loren-What-a-woman-ingolden.gr_

Η ίδια έχει πει: “Τα μυστικά μου είναι τρία, η αγάπη για τη ζωή, τα …σπαγγέτι και το μπάνιο με φυσικό ελαιόλαδο.”


Η Σοφία Λόρεν είναι Ιταλίδα ηθοποιός. Θεωρείται από πολλούς η πιο δημοφιλής Ιταλίδα ηθοποιός της γενιάς της και είναι επίσης διάσημη ως ένα παγκόσμιο sex symbol.

Γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1934, με το όνομα Sofia Villani Scicolone στη Ρώμη με γονείς τους Riccardo Scicolone και Romilda Villani. Ο Riccardo αρνήθηκε να παντρευτεί τη Romilda, αφήνοντάς τη χωρίς υποστήριξη. Η μητέρα της ήταν καθηγήτρια πιάνου που προσπαθούσε να γίνει ηθοποιός. Η Romilda μαζί με τις δύο κόρες της, Σοφία και Μαρία, επέστρεψαν στην πατρίδα της , κοντά στη Νάπολη όπου και μεγάλωσαν με τη βοήθεια της γιαγιάς της Σοφίας. Σε ηλικία 14 ετών  συμμετείχε σε διαγωνισμό ομορφιάς στη Νάπολη και παρότι δεν κέρδισε, αναδείχθηκε σε μία από τις πρώτες. Αργότερα ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής και επιλέχθηκε για την ταινία Quo Vadis, αφετηρία στην κινηματογραφική της καριέρα. Τελικά άλλαξε το όνομά της σε Σοφία Λόρεν.

” Στην αρχή της καριέρας μου είχα σκεφτεί να κάνω πλαστική στη μύτη μου που δεν ανταποκρίνονταν στα προκαθορισμένα πρότυπα της τελειότητας, αλλά τελικά δεν το έκανα πράγμα για το οποίο δεν έχω μετανιώσει ποτέ!

 

Η Λόρεν συνάντησε τον Κάρλο Πόντι το 1950 κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού ομορφιάς στον οποίο εκείνος ήταν κριτής. Ο γάμος τους έγινε το 1966. Απέκτησαν δυο γιους, τον Κάρλο Πόντι Τζούνιορ και τον Εντουάρντο Πόντι.

 

Σχετικά με την Ομορφιά:

Sophia-Loren-What-a-woman-actress-ingolden.gr“Η ομορφιά εξαρτάται από ιδιότητες που διαθέτουμε όλοι μας: γοητεία, ζεστασιά, σοφία και εξυπνάδα που μπορεί να χρησιμοποιήσουμε για τη βελτίωση της εμφάνισής μας.

Η ομορφιά είναι πολύτιμη, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Ζούμε σ’ ένα κόσμο που εκτιμά την ομορφιά και βραβεύει τους όμορφους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να φαίνεται πραγματικά πολύ άδικο μέχρι να καταλάβουμε τι είναι πραγματικά η ομορφιά και τι ρόλο παίζει στη ζωή μας.

Η ομορφιά είναι κάτι περισσότερο από διατροφή, γυμναστική, καλλυντικά και χτενίσματα. Η πραγματική ομορφιά είναι κάτι πιο ουσιώδες. Η ιδανική ομορφιά είναι οφθαλμαπάτη, διότι όμορφοι είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι όμορφοι! Όσοι παρ όλες τις ατέλειές τους έχουν μια υγιή και θετική σιγουριά!!

Υπάρχουν δυο πράγματα που πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε σχετικά με την ομορφιά: πρώτον ότι είναι προσιτή και δεύτερον ότι αξίζει τον κόπο να δουλέψουμε γι’ αυτήν αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο μας! Πάντα ξυπνάω το πρωί και πετάγομαι από το κρεβάτι, ακόμη και αν θέλω να κοιμηθώ κι άλλο. Το εύκολο είναι για όλους να βρουν ένα άλλοθι να μην κάνουν γυμναστική. Εγώ σηκώνομαι και περπατάω για μία ώρα περίπου”

 

 

Η Σοφία Λόρεν θεωρείται η πιο διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός με περισσότερες από 80 ταινίες, ενώ το 1991 ανακηρύχθηκε ως “ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του κινηματογράφου παγκοσμίως” και απέσπασε σχετικό τιμητικό Όσκαρ. Έχει μια εντυπωσιακή λίστα με συνεργασίες με διάσημους πρωταγωνιστές. Αδιαμφισβήτητα, έχει δώσει γοητευτικές ερμηνείες και έχει φορέσει μερικά από τα πιο πλουσιοπάροχα κοστούμια που δημιουργήθηκαν ποτέ για τον κινηματογράφο.

 

Σχετικά με το στυλ:

Sophia-Loren-What-a-woman-actress-style--ingolden.gr

“Ένας άνθρωπος με στυλ είναι αυτός που παίρνει ότι καλύτερο έχει στη διάθεσή του κι ύστερα προσθέτει το προσωπικό του άγγιγμα για να το κάνει ξεχωριστό!

Εκφράζει την προσωπικότητά μας.  Το στυλ μπορεί να είναι καπριτσιόζικο, διασκεδαστικό!

Μερικές φορές μπορεί να πετύχουμε μια στυλάτη εμφάνιση με μια έξυπνη αντίθεση: όπως μια ακριβή κομψή μπλούζα με ένα απλό μπλου τζιν.

Το στυλ δεν εξαρτάται από τα μεγάλα έξοδα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η μικρή λεπτομέρεια!”

 

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει εικοστή πρώτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Πρόκειται να γίνει ταινία η ζωή της, βασισμένο σε ένα βιβλίο που είχε γράψει η αδερφή της, στο οποίο η Σοφία Λόρεν θα υποδύεται τη μητέρα της.. Λόρεν!

Τα περίφημα μάτια της  απεικονίζονται στις ετικέτες των φιαλών της εταιρίας ιταλικών κρασιών Fattoria Paradiso.

Υπάρχει μια οδός στην περιοχή Ετομπικόκε στο Τορόντο του Οντάριο στον Καναδά, που φέρει το όνομά της.

Παρά την τυπική απεικόνιση κάθε όμορφης ηθοποιού ως “άδειας” και ανόητης, η Λόρεν ήταν γνωστή για το οξύ της πνεύμα και την έντονη διορατικότητά της. Μια από τις πιο παροιμιώδεις φράσεις της είναι το χαριτολόγημά της σχετικά με την περίφημη “καμπυλωτή” σιλουέτα της: “Ό,τι βλέπετε, το χρωστάω στις μακαρονάδες.”

Ίσως όμως το μεγαλύτερο μυστικό της νεότητας της είναι το ότι δεν έκρυψε ποτέ την ηλικία της, αφού η ίδια πιστεύει πως δεν μπορούμε να κρύψουμε το χρόνο και πως τώρα ανακαλύπτει τη δεύτερη νεότητά της!

Σχετικά με την Ηλικία:

“Αν μπορείς να κοιτάξεις τον εαυτό σου και να ξέρεις πως αντιμετώπισες δυσκολίες και τις νίκησες, δέχτηκες κινδύνους και αντιμετώπισες τις συνέπειες, έπαιξες με το χρόνο σου και την αγάπη σου και τουλάχιστον μερικές φορές νίκησες, τότε νιώθεις χαρούμενος που έχεις την ηλικία που έχεις.

Αν αντίθετα δεν είσαι ευχαριστημένος από τη ζωή σου, αν νιώθεις πως σπατάλησες χρόνο, δεν πέτυχες τα πράγματα που ονειρευόσουν δε ρισκάρησες, δεν άδραξες τις ευκαιρίες τότε θα νοσταλγείς το παρελθόν και θα λυπάσαι για την ηλικία σου”

Sophia-Loren-What-a-woman-actress-age-style-beauty-ingolden.gr

 

” Υπάρχει μια πηγή νιότης: είναι το μυαλό σας, τα ταλέντα σας, η δημιουργικότητα που δίνετε στη ζωή σας και στις ζωές των αγαπημένων σας. Όταν μάθετε να αντλείτε από αυτή την πηγή θα έχετε νικήσει πραγματικά στη ζωή!!!” : Sophia Loren
                                 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας