Οι περιοχές των σφαλμάτων σας

0
415

Η ζωή είναι για να τη ζεις! Αυτό είναι το μήνυμα του βιβλίου.

Πόσοι είναι αυτοί που παρόλο που ξέρουν ότι βρίσκονται σε λάθος δρόμο, λάθος επάγγελμα, λάθος περιβάλλον, ακόμα και λάθος σχέση, κάνουν το μεγάλο και τολμηρό βήμα να επανεξετάσουν τον εαυτό τους και τις πραγματικές επιθυμίες του και να ξεκινήσουν να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν;

Στις «Περιοχές των σφαλμάτων σας» ο Δρ. Γουαίην Ντύερ μας  δείχνει πώς να μάθουμε να είμαστε ο εαυτός μας και να ζούμε με τον τρόπο που πραγματικά θα θέλαμε να ζούμε – ακόμα κι αν είναι να ονειροπολούμε απλά δίπλα στο τζάκι ή να κατακτάμε βουνοκορφές…

 

oi-perioxes-ton-sfalmatvn-sas-ingolden.gr-sunrise-woman

 

Από το βιβλίο:

Έχετε ένα συρτάρι γεμάτο από αυτοχαρακτηρισμούς που το χρησιμοποιείτε τακτικά; Μπορεί να συμπεριλαμβάνει καρτέλες, όπως είμαι νευρικός, είμαι ντροπαλός, είμαι βαρετός, δεν ξέρω από μουσική, είμαι αδέξιος, ξεχνώ εύκολα κι ένα σωρό άλλα επιπρόσθετα “είμαι” που αδιάκοπα χρησιμοποιείτε. Ίσως να έχετε και πολλά θετικά “είμαι”, όπως: είμαι αξιαγάπητος, είμαι καλός στο σκάκι, είμαι γλυκός..

Οι πρόγονοι των «είμαι» σας ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Το πρώτο είδος αυτών των ετικετών προέρχεται από τους άλλους. Σας τις καρφιτσώνουν από παιδί και τις κουβαλάτε πάνω σας μέχρι σήμερα. Οι άλλες ετικέτες είναι αποτέλεσμα της εκλογής που κάνατε για ν’ αποφύγετε δυσάρεστες ή δύσκολες αγγαρείες.

Δεν υπάρχει αυτό που λέγεται ανθρώπινη φύση. Η φράση καθαυτή σκοπό έχει να ταξινομεί τους ανθρώπους και να δημιουργεί προφάσεις. Είστε το αποτέλεσμα των επιλογών σας και κάθε “είμαι” που αποθησαυρίζετε θα μπορούσε να επαναχαρακτηριστεί ως “Διάλεξα να είμαι”.

 

oi-perioxes-ton-sfalmatvn-sas-ingolden.gr..

 

Ξαναγυρίστε στα αρχικά ερωτήματα.. Ποιοι είστε; Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας; Σκεφτείτε κάποιες όμορφες, νέες ετικέτες που να μη συνδέονται, κατά κανέναν τρόπο, με τις επιλογές που οι άλλοι έκαναν για σας ή μ’ αυτές που εσείς κάνατε μέχρι τώρα. Αυτές οι παλιές, κουραστικές ετικέτες μπορεί να σας κρατούν μακριά από το να ζήσετε τη ζωή σας στην πληρότητά της.

Κάθε “είμαι” που σας εμποδίζει να ωριμάσετε είναι ένας δαίμονας που πρέπει να τον ξορκίσετε. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα “είμαι”, δοκιμάστε αυτό: “Είμαι ένας εξορκιστής των «είμαι» μου και αυτό μου αρέσει”.. !!

 

oi-perioxes-ton-sfalmatvn-sas-ingolden.g-bookΟ Καθηγητής Γουέιν Ντάιερ – Wayne W. Dyer, 10 Μαΐου 1940 – 29 Αυγούστου 2015,  ήταν δημοφιλής Αμερικανός καθηγητής αυτοβελτίωσης, συγγραφέας και ομιλητής. Το βιβλίο του «Οι περιοχές των σφαλμάτων σου – Your Erroneous Zones» 1976 έχει πουληθεί σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και είναι ένα από τα μπεστ σέλερ όλων των εποχών.

 

Εκδόσεις Γλάρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας