Red velvet κέικ

0
195

 

Αυθεντική συνταγή red velvet cake από τον αμερικάνικο νότο. Τόσο αφράτο, με όση υγρασία πρέπει να έχει το παντεσπάνι και με κρέμα μοναδική. Δοκιμάστε το όλοι!

red-velvet-cake-ingolden.gr

Υλικά:

Στερεά υλικά

2-1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. κακάο άγλυκο

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

1 κ.γ. αλάτι

2 φλ. ζάχαρη

Υγρά υλικά

2 μεγάλα αυγά

1-1/2 φλ. ηλιέλαιο

1 φλ. Ξινόγαλα

1 κ.σ. ξίδι

1 κ.γ. υγρή βανίλια

4 κ.σ. υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή 1-1/2 σωληνάριο κόκκινο χρώμα σε μορφή ζελέ – 20 γρ. έκαστο

Επικάλυψη και μοντάρισμα

250 γρ. τυρί κρέμα

250 γρ. βούτυρο

– λίγη βανίλια

6 φλ. άχνη ζάχαρη

καρούλια λευκής σοκολάτας

σπασμένες κόκκινες καραμέλες

Εκτέλεση:

Για το κέικ

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια 22 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση τους.

– Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

– Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα 2 αβγά με σύρμα να αφρατέψουν και να πάρουν λίγο όγκο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά: ηλιέλαιο, ξινόγαλα, ξίδι, βανίλια, χρώμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Τέλος, ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.

– Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δυο ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο για περίπου 30 και κάτι λεπτά. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγαίνει στεγνό από τη ζύμη είναι έτοιμο. Αφήνουμε να σταθούν για 10′ στα ταψιά. Με προσοχή τα ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί.
Σε αυτή την φάση αν θέλουμε τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και το συντηρούμε στο ψυγείο για αρκετές ημέρες και στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες.

Για την επικάλυψη

– Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα να αφρατέψουν και να κρεμώσουν. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ρίχνουμε την άχνη σταδιακά χτυπώντας το μίγμα σε χαμηλή ταχύτητα.

– Ξύνουμε με μαλακή σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ να πάρουμε όλη τη ζύμη.

Μοντάρισμα γλυκού

– Κάνουμε σάντουιτς τα 2 παντεσπάνια με λίγη από την κρέμα ενδιάμεσα. Αλείφουμε περιμετρικά όλο το γλυκό.

– Πασπαλίζουμε με καρούλια λευκής σοκολάτας. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σπασμένες κόκκινες καραμέλες.

– Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα κόβουμε κάθε παντεσπάνι στα 2 και έτσι έχουμε 4 στρώσεις παντεσπάνι που ενδιάμεσα αλείφουμε με λίγη από την κρέμα.

Πηγή: argiro.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας