Τυροπιτάκια φούρνου

0
608

Ωραιότατα τυροπιτάκια με τραγανή, αρωματική ζύμη και με υπέροχη γέμιση από χωριάτικη φέτα.

tyropitakia-foyrnoy-ingolden.gr

Υλικά:

Για το φύλλο: 

– 1 κεσεδάκι γιαούρτι

– 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο

– 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

– χυμό από ένα πορτοκάλι

– 1/2 κουτ. γλυκού σόδα

– αλεύρι ολικής αλέσεως ή σκληρό – περίπου 400 γρ.

Για τη γέμιση:

– 350 γρ. φέτα

– 1 αυγό

Εκτέλεση:

– Με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το αλεύρι φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.

– Λιώνουμε τη φέτα με το αυγό.

– Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης και ανοίγουμε φυλλαράκια μεγέθους πιάτου καφέ.

– Βάζουμε πάνω 1 κουταλάκι γέμιση, σκεπάζουμε να γίνουν μισοφέγγαρα και πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν καλά.

– Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαδωμένο ταψί, αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν – περίπου 30 ‘.

 

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας